Ovo je zemlja u kojoj ne postoje računi za struju, vodu i gas!

Ovo je zemlja u kojoj ne postoje računi za struju, vodu i gas!

21 januara 2014

statue_1903917bU Turkmenistanu, takozvanom raju na zemlji, računi za gas, struju i vodu jednostavno ne postoje. Stanovnici ove bogate zemlje uživaju u besplatnim režijama još od 1993. godine

Dok većina Srba muku muči sa sve većim komunalijama, stanovinici ove srednjoazijske zemlje nemaju sa tim baš nikakvih problema.

Naime, u Turkmenistanu, takozvanom raju na zemlji, računi za gas, struju i vodu – ne postoje.

Besplatno grejanje od 1993. godine.

Na čelu ove države sa pet miliona stanovnika, uglavnom muslimana, nalazi se predsednik Gurbankuli Berdimuhamedov, koji je na vlast došao 2012. godine.

Smatra se da Turkmenistan ima četvrte po veličini rezerve prirodnog gasa u svetu, pa stanovnici ove bogate zemlje uživaju u besplatnom gasu, struji i vodi još od 1993. godine.

Međutim, očigledno da će se na tom polju ipak dogoditi male promene. Bar je tako najavio sam predsednik, kada je rekao da će ipak započeti sa ugradnjom merača za potrošnju gasa kako bi podstakli građane da energiju troše racionalnije i efikasnije.

Naime, njegova vlada je još u oktobru objavila da ih besplatan gas košta pet milijardi dolara godišnje, pa je logično da će pokušati da bar delimično smanje taj ogroman trošak.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *