ОВО ЈОШ НИКО НИЈЕ ДЕМАНТОВАО: Путин је Американцима два дана пре 11. септембра…

OVO JOŠ NIKO NIJE DEMANTOVAO: Putin je Amerikancima dva dana pre 11. septembra…

12 septembra 2020

Oko terorističkih napada na njujorške kule bliznakinje do današnjeg dana kolaju brojne teorije zavere. One mahom govore o tome da su Amerikanci znali šta im se sprema, ali da su sve najave terorističkog napada ignorisali.

Sada se pojavila nova, a u nju je upleten glavom i bradom ruski predsednik Vladimir Putin. S obzirom da se bliži godišnjica tragedije ne čudi trenutak objave.Dakle, Putin je, navodno, dva dana pre napada nazvao tadašnjeg predsednika SAD-a Džordža Buša (mlađeg) i rekao mu da su njegovi izvori saznali da se nešto opasno sprema. Napisao je to u svojoj knjizi bivši analitičar CIA-e Džorž Bibi, prenose uglavnom ruski mediji koji tvrde da je Putin upozorio kako je „ruska obaveštajna služba otkrila simptome predstojeće terorističke kampanje“, „nečega što se odavno sprema“ i „potiče iz Avganistana“.

Da su Rusi upozoravali Amerikance nije nova vest, njihovi obaveštajci su posle napada rekli da su imali saznanja o planovima Al-Kaide, no ovo je prva vest da je i Putin lično bio uključen u čitavu priču. Vesti navode i to da izvor Džorž Bibi nije bilo ko, već da se radi o čoveku koji je bio glavni analitičar CIA za Rusiju, a bio je i savetnik američkog potpredsednika Dika Čejna za Rusiju, Evroaziju i obaveštajna pitanja.

Logično je i odakle Rusiji potencijalna saznanja. U Avganistanu su ratovali i od tada to područje stalno drže na oku. No, raspravlja se sad i zašto je ova informacija ignorisana. Kao jedan od ključnih razloga citira se teza bivše državne sekretarke SAD-a Kondolize Rajs objavljen u njenim memoarima, u kojima je priznala da su odbačena sva ruska upozorenja.

Gospođa Rajs je u memoarima napisala da im je bilo sumnjivo što Rusi govore o ekstremistima koje u Pakistanu finansira Saudijska Arabija. Smatrali su kako su Rusi ogorčeni na Pakistan (koji je američki saveznik) zbog njihove podrške avganistanskim mudžahedinima za vreme sovjetske intervencije u Avganistanu te da je to bio glavni motiv njihovih upozorenja.

(Blic)

KOMENTARI5 komentara

 1. šiško says:

  Ništa njima nije bilo sumnjivo, kako kaže Rajsova. Još u avgustu 2001. ja sam u razgovoru sa jednom amerikankom saznao da se sprema nešto jaaako veliko, ne zna tačno šta, ali je njena porodica, kaže, na nogama. Njena porodica nije bila direktno umešana u politiku SAD, ali joj je otac radio u jednoj državnoj instituciji kao srednjerangirani činovnik. Ako si čak i srednjerangirani činovnici u SAD su znali da se nešto sprema, to znači da je sve to bilo javna tajna, a Rajsovoj je bilo nešto kao "sumnjivo"! Ona i njene kolege na vrhu nisu znali ništa o napadu, samo im je bilo sumnjivo! Šio mi ga Djura!

 2. test01 says:

  Rusija javila amerima a ameri stoje iza svega da bi zapoceli "rat protiv terorizma" - u stvari su poceli sa proizvodnjom terorista i napali nezavisne drzave da bi ih opljackali ... Bio je na YouTube snimak kako je ona zivotinja Klark dosao u Crnu Kucu i oni mu lepo rekli da imaju plan da osvoje 4 drzave (Libija, Sirija..) - pa onda to nazvase arapsko prolece. Lepo Klark prica na videu i posle snimak nestade...

  • test01 says:

   pronasao sam vide - drzavni prevrat u 7 drzavaza 5 godina: https://www.youtube.com/watch?v=TY2DKzastu8 U stvari zahvalan sam zivotinjisto je ovo izjavio, to je bio planirani ratni zlocin kao i sa Srbijom i ... NISTA... Pobise milione nevinih ljudi da bi sve opljackali, cuvena :DUBOKA DRZAVA" koja je rasturila i Ex-YU

   • persida says:

    Bas tako, veoma poucan intervju koji je Klark pravio za ciljeve u izbornoj kampanji, a ne zato sto je imao u sebi ikakvog kajanja.

 3. Bombaš Boško - Buško says:

  Pa, drug Putin je javio to baš Bušu junioru koji je savršeno bio upleten u rušenje bliznakinja. Time su ubili dve muve, 1. Resetovali američku berzu koja je pala u žestoku krizu, i pod 2. Uključili zeleno svetlo da se osvete Bin Ladenu koji ih je izmanipulisao, a bio je stvoren kao američki vojnik. Rođeni Bušov brat je bio direktor centra sa bliznakinjama, uzeli su ogromnu lovu od osiguranja i to duplo jer su srušene obe zgrade, a savršeno dobro se zna da su bliznakinje "spuštene" to je izraz profesionalnih minera. Aviona nije bilo, radi se o raznim simulacijama a pogotovu na tv-simulaciji CNN-a. Predsednik Buš je bio u poseti osnovnoj školi a na vest o rušenju pozvao je na molitvu. Možete misliti koji je to licemer, pa on je i bio direktno upućen. Kada je ovo načuo Putin, koliko više je to znao Buš koji je činjenično pratio izvođenje rušenja bliznakinja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *