ОВО МЕЊА СВЕ! Испливали докази, ББЦ објавио анализу која забрињава! ЕВО КАДА СЕ ПРВИ ПУТ ПОЈАВИО КОРОНАВИРУС

OVO MENJA SVE! Isplivali dokazi, BBC objavio analizu koja zabrinjava! EVO KADA SE PRVI PUT POJAVIO KORONAVIRUS

6 juna 2020

Da li se novi koronavirus zapravo pojavio ranije nego što se misli, i kako to dokazati, pita se autor analize koju danas objavljuje BBC.

Naime, u jednom honkonškom listu pojavio se tekst sa dotad neobjavljenim zvaničnim podacima prema kojima su se prvi slučajevi u Vuhanu – kineskom gradu u kojem je pandemija COVID-19 počela – možda pojavili još 17. novembra, a ne u decembru, kako su kineske vlasti prethodno tvrdile.Što se tiče Velike Britanije, prvi slučajevi potvrđeni su 31. januara, kada je dvoje Kineza koji su iz inostranstva doputovali u Jork bilo pozitivno na novi korona virus, a prvi slučaj transmisije na tlu Velike Britanije je zabeležen 28. februara.

Međutim, mnogi u toj zemlji sumnjaju u zvaničnu verziju vremenskog toka događaja, a spisateljica Ketrin Majer veruje da je moguće da je njen pokojni suprug Endi Gil, gitarista benda „Geng of for“, jedna od prvih žrtava COVID-19 u Velikoj Britaniji.

Vrativši se sa turneje po Kini krajem novembra prošle godine, Gil se razboleo narednog meseca, ispoljavajući brojne simptome COVID-19, a umro je 1. februara.

Njegovi lekari jesu razmatrali mogućnost da je on bio zaražen novim korona virusom, ali im sa vremenske tačke gledišta to nije delovalo verovatno.

Potom su se, međutim, pojavile tvrdnje da je taj virus na evropskom tlu bio već u decembru. a jedna pariska bolnica ponovo je testirala uzorke pacijenta obolelog od upale pluća, za kojeg je tako utvrđeno da je zapravo imao taj virus.

Majerova se tada obratila muževljevom lekaru-specijalisti, koji se složio sa time da je možda bila reč o novom korona virusu.

Ona je kasnije utvrdila da je i Gilov menadžer za turneje bio oboleo od teškog oblika respiratorne infekcije, a u decembru je umro i njen očuh, što ju je samo dalje navodilo na pomisao da je u pitanju bio COVID-19.

– Sada znamo da je virus ovde bio i duže – sa novim virusima je uvek tako pre nego što ih otkrijete – kaže jedan stručnjak.

Iako se ispostavilo da su antitela na COVID-19 kod 1,5 odsto davalaca krvi u Britaniji postojala još u martu – što svakako ukazuje na mogućnost da je virus stigao ranije nego što se mislilo – bez ponovne analize briseva ili uzoraka krvi ili tkiva to nije moguće pouzdano ustanoviti, zaključuje autor analize.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *