ОВО МОГУ САМО УСТАШЕ: Хрватски фудбалски тренер се хвали невероватним стварима (ВИДЕО)

OVO MOGU SAMO USTAŠE: Hrvatski fudbalski trener se hvali neverovatnim stvarima (VIDEO)

24 juna 2017

Pomoćni trener fudbalera Rijeke, prvaka Hrvatske, Vjekoslav Miletić kaže da je tokom rata srušio avion JNA i da mu to je najveći uspeh u životu, veći i od osvajanja titule pre mesec dana.

On sa ponosom prepričava kako je oborio avion JNA, čiji je i sam bio član dok nije počeo rat u Hrvatskoj.

– Srušio sam avion. U JNA sam bio obučen za “strelu 2″, kad sa ramena gađate avion. Na ličkom ratištu 11. novembra 1991. godine dogodila se situacija da sam imao kod sebe tu “strelu 2″. Opalio sam, i što bi rekli fudbaleri, pogodio! Na opšte zadovoljstvo svih – rekao je Miletić.

On je naglasio da mu je iskustvo u ratu doprinelo i u trenerskom radu.

– Iako to nastojim da držim u sebi, često kažem sebi da ću kad budem podvlačio crtu i zbrajao osvojena prvenstva, kupove i superkup, učestvovanje u ratu ću staviti sebi na prvu poziciju u životu. Uz veliko zadovoljstvo što sam učestvovao, srećan sam što sam uspeo da ostanem normalan i zdrav i što sam mogao pomoći u formiranju sebe, okoline i društva. Premda nisam siguran da sam uspeo sa društvom – dodao je on.

Miletić je imao slabu fudbalsku karijeru, nastupao je uglavnom na niželigaše i imao tešku povredu. Usred svega se prijavio u Zbor nardone garde, a to iskustvo je prepričavao i u razgovoru za klupsku televiziju.

– To su sećanja koja se ne zaboravljaju. Svom sinu sam pokazivao mesto gde se to desilo. Kad god prođem pored tog mesta, zaigra mi srce i celo telo. Ako bih i napravio neku karijeru kao trener, mogu da kažem da je za mene najveća stvar učestvovanje u domovinskom ratu – rekao je Vjekoslav Miletić, pomoćni trener Matjaža Keka, slovenačkog trenera, koji je ovog leta bio na pragu prelaska u Crvenu zvezdu.

(Večernji list)

KOMENTARI6 komentara

 1. Ruski Agrokor says:

  Miletic. Prezime mu nezgodno,morace da se dokazuje ceo svoj bedni zivot da je pravi rvat. Shupak ce da ostane od rodjenja do smrti,prezime ce svoje mrzeti dok zivi.

 2. Dragan sa dorchola says:

  Voliti rušiti ,avione u ubijate ljude mođe samo .Manijak .žalosno je što takvi ljudi nisu s one strane žice ,Zauvjek >>>

  • king says:

   Kaze da je zdrav...ubijas ljude i kazes da si zdrav...smesno

 3. Za Srbiju says:

  Šteta što ne dođe u Zvezdu. Šta će sve da nas snađe, ovako bangave i poslušne.

  • Nikanor says:

   U Zvezdu je trebao preći slovenački trener Matjaž Kek, a ovo ruglo sa srpskim prezimenom može samo fudbalerima Zvezde čistiti kopačke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *