ОВО МОГУ САМО УСТАШЕ: Хрватски фудбалски тренер се хвали невероватним стварима (ВИДЕО)

ОВО МОГУ САМО УСТАШЕ: Хрватски фудбалски тренер се хвали невероватним стварима (ВИДЕО)

24 јуна 2017

Помоћни тренер фудбалера Ријеке, првака Хрватске, Вјекослав Милетић каже да је током рата срушио авион ЈНА и да му то је највећи успех у животу, већи и од освајања титуле пре месец дана.

Он са поносом препричава како је оборио авион ЈНА, чији је и сам био члан док није почео рат у Хрватској.

– Срушио сам авион. У ЈНА сам био обучен за “стрелу 2″, кад са рамена гађате авион. На личком ратишту 11. новембра 1991. године догодила се ситуација да сам имао код себе ту “стрелу 2″. Опалио сам, и што би рекли фудбалери, погодио! На опште задовољство свих – рекао је Милетић.

Он је нагласио да му је искуство у рату допринело и у тренерском раду.

– Иако то настојим да држим у себи, често кажем себи да ћу кад будем подвлачио црту и збрајао освојена првенства, купове и суперкуп, учествовање у рату ћу ставити себи на прву позицију у животу. Уз велико задовољство што сам учествовао, срећан сам што сам успео да останем нормалан и здрав и што сам могао помоћи у формирању себе, околине и друштва. Премда нисам сигуран да сам успео са друштвом – додао је он.

Милетић је имао слабу фудбалску каријеру, наступао је углавном на нижелигаше и имао тешку повреду. Усред свега се пријавио у Збор нардоне гарде, а то искуство је препричавао и у разговору за клупску телевизију.

– То су сећања која се не заборављају. Свом сину сам показивао место где се то десило. Кад год прођем поред тог места, заигра ми срце и цело тело. Ако бих и направио неку каријеру као тренер, могу да кажем да је за мене највећа ствар учествовање у домовинском рату – рекао је Вјекослав Милетић, помоћни тренер Матјажа Кека, словеначког тренера, који је овог лета био на прагу преласка у Црвену звезду.

(Вечерњи лист)

KOMENTARI6 коментара

 1. Ruski Agrokor says:

  Miletic. Prezime mu nezgodno,morace da se dokazuje ceo svoj bedni zivot da je pravi rvat. Shupak ce da ostane od rodjenja do smrti,prezime ce svoje mrzeti dok zivi.

 2. Dragan sa dorchola says:

  Voliti rušiti ,avione u ubijate ljude mođe samo .Manijak .žalosno je što takvi ljudi nisu s one strane žice ,Zauvjek >>>

 3. Za Srbiju says:

  Штета што не дође у Звезду. Шта ће све да нас снађе, овако бангаве и послушне.

  • Nikanor says:

   U Zvezdu je trebao preći slovenački trener Matjaž Kek, a ovo ruglo sa srpskim prezimenom može samo fudbalerima Zvezde čistiti kopačke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u