ОВО НИЈЕ СЛУЧАЈНО! СВИ ЗНАТЕ ЗА С-400, ПАНЦИР… Русија је направила нови моћни ПВО систем, посебно специјализован за оно што се спрема!

OVO NIJE SLUČAJNO! SVI ZNATE ZA S-400, PANCIR… Rusija je napravila novi moćni PVO sistem, posebno specijalizovan za ono što se sprema!

2 septembra 2020

Generalni direktor koncerna „Uralvagonzavod“ Aleksandar Potapov, najavio je datum kada će ruska vojska biti opremljena novim oružjem protivvazdušne odbrane pod nazivom „Derivacija“.Sistem za odbranu od vazdušnih napada već je prošao preliminarna ispitivanja, a sada se priprema eksperimentalno-industrijska proizvodnja serije „Derivacija-PVO“.

Prve isporuke novog protivvazdušnog kompleksa trupama zakazane su za 2022. godinu.

„Derivacija“ je kreirana kao artiljerijski odbrambeni kompleks protiv vazdušnog napada u bliskoj zoni. Prisustvo modernog optoelektronskog sistema za otkrivanje i praćenje ciljeva omogućava kompleksu da efikasno deluje u zoni protiv manjih vazdušnih ciljeva, uključujući bespilotne letelice, krstareće rakete, taktičke letelice i helikoptere. To nije slučajno, jer su upravo ove letelice sve zastupljenije u ratovanju i zahtevaju novu i drugačiju taktiku odbrane.

– Ova efikasnost se postiže sposobnostima ne samo samog borbenog vozila, što se moglo videti na vojnoj paradi, već i novih granata sa elektronskim daljinskim osiguračem. Trenutno se ispituje nova municija. Potvrđena je efikasnost u borbi protiv dronova različitih vrsta, od malih do teško naoružanih – rekao je Aleksandar Potapov u intervjuu za TASS.

KOMENTARI2 komentara

  1. VRSK says:

    Glupost živa,kao naš bofors da zakačimo na M-84

    • milorad3 says:

      pa možda nije, u pitanju je granata sa elektronikom a izgleda da ne može da se smesti u manji kalibar,zato treba jača šasija ali ima i veći domet sigurno od pancira.To je orudje za direktno automatsko gadjanje pokretnih ciljeva u vazduhu manje brzine na većoj distanci i ima verovatno veči komplet municije od pancira. Pancir može biti zagušen masivnim napadom dronova po sistemu jato ali ovaj top malo teže.Komplementarni dodatak panciru je ovo.Izgleda da su rusi uočili neke nedostatke pancira u siriji i ovaj top bi trebao to da reši.Ovo je po mom mišljenju VEOMA OPASNO ORUDJE jer koristi preradjeni protiv okopni top na principu zis 57 i on ima neverovanu brzinu zrna čak i u automatskom modu, retko koja cev je u stanju tu brzinu da postigne što omogućava horizontalno direktno gadjanje ciljeva brzine do 350 kmh. Opasna ideja i sigurno će biti smrtonosan za helikoptere dronove i krstareće nisko leteće rakete a pogotovo za jurišne helikoptere.Ako ovo budu prodavali trebali bi da kupimo veći broj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *