ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Американци перу руке од ЗЕЛЕНСКОГ?!

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Американци перу руке од ЗЕЛЕНСКОГ?!

6 јуна 2023

САД помно прате ситуацију око Каховске хидроелектране и не могу да потврде умешаност Русије у инцидент, изјавио је представник Беле куће Џон Кирби.

„Видели смо саопштења да је Русија одговорна за експлозију на брани. Даћемо све од себе да проценимо те извештаје. Радимо са Украјинцима на прикупљању података. Сада не можемо са сигурношћу да кажемо шта се догодило. Пружићемо више информација када будемо могли“, рекао је Кирби.Новинари су га питали да ли САД сматрају да је вероватније да су руске снаге умешане у инцидент.

„Ми нисмо дошли до тог закључка“, одговорио је Кирби и поновио да Вашингтон покушава да прикупи више информација о догађају, те да разговара о томе са Украјинцима.

Он је истовремено саопштио да САД „из прелиминарних извештаја знају да има повређених, укључујући, вероватно, много мртвих“ у рушењу Каховске ХЕ, али да не могу да говоре о тачним о бројкама.

Како је додао, САД помно прате последице разарања ХЕ.

УКРАЈИНЦИ МЕЊАЈУ ТАКТИКУ: Отварају се нове линије ка Донбасу

„Дефинитивно можемо да кажемо да ће штета за Украјинце и регион бити значајна“, рекао је Кирби, истакавши да би то могло да има „разарајући ефекат на енергетску безбедност Украјине“.

Он је такође рекао да је амерички председник Џозеф Бајден обавештен о ситуацији око напада на Каховску хидроелектрану.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    Ma spaliće ih rusi zato skviče i glume odmerenost i "obaveštenost" odjednom..goreće ko kokice u tiganju:)Izgleda da shvataju jezivu istinu koja je tu pred njihvovim očima....pa su se malo usrali od straha.Ali mogu da se plaše koliko hoće,i treba da se plaše...uplašen i nuklearno spaljen je bolje od nesvestan i nuklerano spaljen..terba da budu svesni i uplašeni jer kazna postoji kao zadnji svesni doživljaj zločinca:)u tome je čar..ne u samoj kazni koja je nephodno uklanjanje nepopravljivog djubreta iz okoline..to je već ekologija..kazna je u svesti zločinca da je KAŽNJEN:) Bogami sad će da budu kažnjeni i to žestoko i surovo..ko se sa sa rusma ovako zajeb.taj je lud 100%..nokaut je već na putanji..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u