ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Американци перу руке од ЗЕЛЕНСКОГ?!

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Amerikanci peru ruke od ZELENSKOG?!

6 juna 2023

SAD pomno prate situaciju oko Kahovske hidroelektrane i ne mogu da potvrde umešanost Rusije u incident, izjavio je predstavnik Bele kuće Džon Kirbi.

„Videli smo saopštenja da je Rusija odgovorna za eksploziju na brani. Daćemo sve od sebe da procenimo te izveštaje. Radimo sa Ukrajincima na prikupljanju podataka. Sada ne možemo sa sigurnošću da kažemo šta se dogodilo. Pružićemo više informacija kada budemo mogli“, rekao je Kirbi.Novinari su ga pitali da li SAD smatraju da je verovatnije da su ruske snage umešane u incident.

„Mi nismo došli do tog zaključka“, odgovorio je Kirbi i ponovio da Vašington pokušava da prikupi više informacija o događaju, te da razgovara o tome sa Ukrajincima.

On je istovremeno saopštio da SAD „iz preliminarnih izveštaja znaju da ima povređenih, uključujući, verovatno, mnogo mrtvih“ u rušenju Kahovske HE, ali da ne mogu da govore o tačnim o brojkama.

Kako je dodao, SAD pomno prate posledice razaranja HE.

UKRAJINCI MENJAJU TAKTIKU: Otvaraju se nove linije ka Donbasu

„Definitivno možemo da kažemo da će šteta za Ukrajince i region biti značajna“, rekao je Kirbi, istakavši da bi to moglo da ima „razarajući efekat na energetsku bezbednost Ukrajine“.

On je takođe rekao da je američki predsednik Džozef Bajden obavešten o situaciji oko napada na Kahovsku hidroelektranu.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    Ma spaliće ih rusi zato skviče i glume odmerenost i "obaveštenost" odjednom..goreće ko kokice u tiganju:)Izgleda da shvataju jezivu istinu koja je tu pred njihvovim očima....pa su se malo usrali od straha.Ali mogu da se plaše koliko hoće,i treba da se plaše...uplašen i nuklearno spaljen je bolje od nesvestan i nuklerano spaljen..terba da budu svesni i uplašeni jer kazna postoji kao zadnji svesni doživljaj zločinca:)u tome je čar..ne u samoj kazni koja je nephodno uklanjanje nepopravljivog djubreta iz okoline..to je već ekologija..kazna je u svesti zločinca da je KAŽNJEN:) Bogami sad će da budu kažnjeni i to žestoko i surovo..ko se sa sa rusma ovako zajeb.taj je lud 100%..nokaut je već na putanji..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *