ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Меркелова стала у одбрану Трампа

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Merkelova stala u odbranu Trampa

11 januara 2021

Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu američkog predsednika Donalda Trampa u vezi sa gašenjem njegovih naloga na društvenim mrežama. Ona smatra da su takve zabrane problematične, pošto su sloboda govora i mišljenja ljudska prava od najvećeg značaja.

„Ovo pravo može se ograničiti , ali samo u skladu sa zakonom i u okvirima koji definišu zakonodavci, a ne odlukama menadžmenta društvenih mreža. Iz tog ugla, kancelarka smatra problematičnim da se nalozi američkog predsednika trajno blokiraju“, saopštio je njen portparol Stefen Zajbert, prenosi Tanjug.On je, pojasnivši stav kacelarke, kazao da oni koji vode društvene mreže imaju veliku odgovornost u smislu da politička komunikacija ne bude zatrovana mržnjom, lažima i podsticajem nasilja.

Kako navodi AP, Merkel smatra da je podjednako važno ne ostati po strani kada se takav sadržaj pojavi i to to tako što će on biti označen, ali je jednako bitno omogućiti slobodu mišljenja i govora.

Tviter je trajno suspendovao Trampov nalog navodeći kao razlog „rizik od budućeg podsticanja nasilja“, a nakon upada njegovih pristalica u Kapitol.

Fejsbuk je odlučio da nalog odlazećeg predsednika suspenduje najmanje do 20. januara, kada će njegov naslednik Džo Bajden preuzeti dužnost.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kosovac says:

  Sećam se kada su sorošoidi cmizdrili što Kina cenzuriše internet. Pa onda Rusi. Pa Iran. A kada su ukinuli tviter Vojislavu Šešelju, oni su sebe prikazali (i sada su) kao dobrotvori čovečanstva. Naravno, neki svetski idioti (a la Merkel) i neke srpske korisne gnjide su to opravdavali i trljali ruke, srećni što su nekom lajavcu zapušili usta. Zaboravili su da on može i na dupe da progovori. Posle je uočeno da uvek kada on progovori na dupe, neki srpsko-hrvatski medijumski velikani zadovoljno počnu da šire nozdrve. Spremni da udišu čist vazduh, a ne kao onaj sa Beogradskih ulica, pun čestica PM10 i PM2,5 zbog kojih Evropska Zelena Banda ne može ni danju ni noćom da spava od sekiracije. ……………E, kada su sorošoidi počeli da ukidaju naloge Zapadnjacima, vidimo da je tek sada nastalo stani-pani. Mi koji smo preživeli komunizam, mi smo dobro ispekli zanat čitanja i pisanja između redova. Ali ova zapadnjačka debilana je ostala zatečena na licu mesta, sa pitanjem koje je visilo u vazduhu: „Zašto mene, pa ja sam Naš?“. Uopšte nisu povezali staljinističko iskustvo (sorošoidno po definiciji) da onaj koji je hapsio ljude u pola noći, da će i on biti uhapšen isto tako. Ali tek kada i na njega dođe red. Tako i Angela Merkel. Eto nije kasno da joj i pod starost dođe iz dupeta u glavu, i da ukapira da je njen red tu negde blizu. Pa naravno da će kao danas, da predloži „Gospodo, mislim da bi od danas trebali da radimo pošteno“.

  • sveta53 says:

   Svaka ti je ka Njegoševa.

 2. Zorana says:

  Pretvara se da je fina, jer je shvatila da joj se kao osobi koja je podrzala ove fasiste koji su sad na prevaru dosli na vlast i uvode cenzuru, zalepiti isti epiteti, jer je sa njima u kosu. Shvatila je da sve vise ljudi sirom sveta pa i u Nemackoj, pocinju shvatati sta se desava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *