ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО – НЕМАЧКА „ЛУПИЛА НАЈЈАЧИ ШАМАР“ АМЕРИЦИ! После овога геополитичка ситуација у свету се окреће наопачке

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO – NEMAČKA „LUPILA NAJJAČI ŠAMAR“ AMERICI! Posle ovoga geopolitička situacija u svetu se okreće naopačke

31 avgusta 2017

Šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel izjasnio se za povlačenje američkog nuklearnog arsenala sa teritorije svoje zemlje.

On je nacionalnoj novinskoj agenciji DPA pred završetak svoje posete SAD rekao:

„Uveren sam da je važno da (sa Amerikancima) razmatramo i kontrolu nad naoružanjem i razoružanje. Smatram da je ispravno ukazivanje Martina Šulca da se – na kraju procesa – mora raditi o likvidaciji nuklearnog naoružanja i u našoj zemlji“.

Kako podseća dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), lider nemačke Socijal-demokratske partije, Martin Šulc, prethodno je zatražio da SAD povuku nuklearno oružje iz Nemačke.

Ni on nije tražio da to bude ni odmah ni prekosutra, ali je bio odlučniji u zahtevu od Garbijela u Vašingtonu.

Nije bez značaja ni okolnost da Gabrijel takođe pripada Socijal-demokratskoj partiji Nemačke i da je malo nedostajalo pa da on postane njen lider a ne Šulc.

Prema nepotvrđenim podacima, na teritoriji nemačke pokrajine Rajna-Pfalc razmešteno je do 20 američkih nuklearnih bombi.

Gabrijel se u Vašingtonu – pored kolege Reksa Tilersona – sreo i sa bivšim američkim državnim sekretarom Henrijem Kisindžerom. Upravo u razgovoru sa njim je prvi put i pokrenuo temu „opasnosti od nuklearnog oružja“.

Nemački ministar je Tilersonu predočio i da Berlin ne želi „lednički period“ u odnosima sa Rusijom, ka kojem vode najnovije američke sankcije protiv Moskve.

Gabrijel je suzdržan i oprezan jer Berlin ne želi direktnu i otvorenu konfrontaciju sa SAD, ali javno izražava nezadovoljstvo sankcijama i ne ostavlja na miru američko nuklearno oružje u Nemačkoj.

Gabrijel nastupa, naravno, uz saglasnost Angele Merkel, ali njegova Socijal-demokratska partija u dobroj meri predstavlja onaj nemački biznis koji ima velike poslove u Rusiji.

KOMENTARI15 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Nema skidanja sankcija,nema okretanja od SAD,niko normalan ko zna kako su prosle Drzave pod SSSR i pomislja da se priblizi Rusiji.Pitajte Poljsku,Rumuniju,bivsu Cehoslovacku,Madjarsku,Bugarsku......Znamo koje su Drzave prijatelji Rusije,a takve prijatelje kao recimo Bjelorusija ne zeli niko iskreno

  • Aleks says:

   Naravno ovi su nas bombardovali uranijom treba da ih podrzavamo. Sta ti je covece misomora bi im dao. Nebi nas Rusi okupirali saradnja ista smer a ne da saljemo nasu vojsku uz amere i nato da vrše kolonizaciju sa MMF-om izgazi pa kupi jeftino rudnik itd. Niko te nedira a ovako ko te stigne nit jake vojske nit politike sve pederi mlakonje kako svaba i amer kaže sve protiv Srba jel ko sta napravijo od njih za nas samo nas okrivljuju i otimaju akonto toga jel nam Rus sta oteo komad zemlje ,rudnik,obraz. Ja nisam za nikoga ali kad se več mora birati zna se uz koga.

  • ARTILJERAC says:

   Lupaš gluposti o stvarima koje nisu povezane, vreme pre 50 godina i današnje se razlikuje kao nebo i zemlja........ Ti bi možda čak rekao da je ajfelov toranj isto što i kineski zid. Pišeš komentare samo da bi ih pisao, uzmeš napišeš knjigu o nekoj temi i izneseš je na tržište pa da vidiš koliko vredi tvoja reč. Ćutanje je zlato.

  • Milan says:

   Zaharije,vreme demokratskih laži, prevara, podmetanja prolazi. Tvoj problem je što još uvek živiš u prošlosti i nisi sposoban da prihvatiš realno stanje već se tradicionalno podanički čvrsto držiš američke propagande od pre 60-70 godina. Vreme je da napokon porasteš.

  • RS says:

   sta ti lupetas covjece, saberi se...

  • RS says:

   Dodik je nagovijestio Putinu da hum.centar iz Nisa preselimo u BL,....necemo dozvoliti novu 1948....fasisti raus..

   • Zaharije Serak says:

    Naravno,ali zaboravio si da R.S. nije Drzava i to i Rusija odlicno zna.Znaci nista od toga

    • RS says:

     Bice,bice....

  • Dimitar says:

   Na cemu si govedo maloumno. Ko jos tebe slusa i tvoje gluposti,tebi je voda odavno usla u usi.

  • EkUmenska EUtanazija says:

   "Nedaj Bože" da se ikada stvori osovina Berlin-Moskva-Tokio (tehnologija,znanje,prirodni resursi). Ima da se sruši Vavilonska kula anglo-američke imperije samoproglašenog IV Rima. U raštimavanje te Osovine uključena je budućnost Novog Svetskog Poretka sa debilizovanim zombyma. Čak je i Eugenio Pačeli (papa Pio XII) glatko žrtvovao katoličku Poljsku kako bi se što više međusobno poubijali protestantsko-luteranski Nemci i pravoslavni Rusi u epopeji II svetskog rata. Isto to danas gledamo kao Osovina Intermarium - 3 mora : .Baltik-Jadran-Crno more. U tu besramnu kaljužu ponovo se guraju potkapacitirani poljski predsednik klerikalne Poljske i naravno naša Čokolinda. Neofašizam protestantskog Baltika i ukro-banderizam su jeftini bakšiš u miniranju normalnih veza Berlina, Moskve i Tokija. A sad čak i uživamo u vratolomijama malog Buce nebili se finansijski oslabio "ugroženi" Japan plaćajući spasonosne instrumente obrane 2677 godina Carstva Izazećeg Sunca i 125. cara na Tronu Krizanteme.

 2. RS says:

  Mi smo svoju neutralnost skupo platili,'48 je placena '99!

 3. RS says:

  Kakav je to covjek koji se stidi svoga brata,i pored njega trazi boljeg prijatelja,i taj "novi"prijatelj sa podsmijehom i spletkama "pomaze".Da se najezis!

  • Vladimir says:

   Upravo. I ne znam o kojoj se neutralnosti ovde prica haha? NATO ti sedi u generalstabu,nasi stakori se utrkuju ko ce se vise uvuci zapadu u dupe a vi poominjete neutralnost? Ali zna se uz koga je 80+% ove zemlje.

 4. Slobodan Vukosavljević says:

  Nemačka, ujedinjena Nemačka, pažnja OPASNOST ZA SVET! Podrškom anglo-amerike razbila je Jugoslaviju, a srpski narod uništava u paramparčad. Zar još uvek ima i jedan idiot koji to nije shvatio. U Srbiji stvara kolonijalnu privredu, vraća svoje Nemce na stara imanja, mobiliše žute Srbe i rimokatolike Vojvodine radi njenog odvajanja. Kosmet privremeno prepušta Amerima. A, u tzv užoj Srbiji rehabilituje kvislinge i kolaborante i finansira i pridobija nove, menja istoriju i istinske levičare stavlja van zakona. Naravno na sceni je rimokatolička organizacija Crna Ruka koja je od petog oktobra zavladala i Srbijom. Plan je da se ostvari pokatoličenje Zapadnog balkana sa granicama, na Tisi sa unijatskom Rumunijom, na Moravi sa unijatskom Bugarskom, a na Ibru sa Arbanisima Šiptarima. Srpski narod je dobrim delom nezreo, razbijen i međusobno suprostavljen.STOP FAŠISTIČKOJ NEMAČKOJ! NADAJMO SE SAVEZU AMERIKE I RUSIJE. NA POMOLU JE!

  • EkUmenska EUtanazija says:

   Nikad nemoj da zaboraviš da je preuranjeno i pravno problematično Ujedinjenje Nemačke omogućio perestrojski demokratizovani ex-komunista i flekavi Nobelovac...pljunimo istini u oči = komunisti su srušili (preuredili) Komunizam a ne Regan i papa..!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *