ОВО НИСТЕ ПРИМЕТИЛИ НА ВЕЖБИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Лазански открио детаљ који је многима промакао (ВИДЕО)

OVO NISTE PRIMETILI NA VEŽBI VOJSKE SRBIJE: Lazanski otkrio detalj koji je mnogima promakao (VIDEO)

11 oktobra 2020

MIROSLAV Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji, rekao je za Pink da je tokom proteklih osam godina vidljiv porast vojne sposobnosti Vojske Srbije i da je vojna vežba „Sadejstvo 2020“ dokaz za to.

– Zaista je mnogo urađeno kako u segmentu razvoja ratnog vazduhoplovstva i protiv vazdušne odbrane u Srbiji. Videli smo smo da je bilo osam Migova 29 od 10 koliko ih imamo, a uskoro treba da dođe još četiri nova – naveo je Lazanski.– Vrlo je važno što smo sačuvali avijaciju kao vid odbrane. 2009. i 2010. godine ona je praktično bila ugašena, dok su tadašnje političke strukture predlagale da domaće nebo čuva avijacija Bugarske ili Rumunije – kaže Lazanski.

Prema njegovim rečim, Vojska Srbije je osposobila celokupnu vazdušnu flotu.

– Pokazali smo da našim oružanim snagama nije strano vođenje složenih vojnih taktičkih operacija. Dosta noviteta je urađeno i u okviru kopnenih snaga naše vojske – naglasio je Lazanski.

Lazanski je rekao da je srpska vojska prvi put ispalila ruske rakete Ataka.

(Pink.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Rista says:

  Ambasador Srbije u Rusiji ili Profesionalni Poltron Lazanski. Poserem ti se na iskompleksiranu frizuru i ludačku belu košulju sa zavrnutim rukavima Kazanove!Ne mrzim ga, časna reč. Žao mi ga. Ali kad progovori kao da imamo vojsku spremnu na sve i svašta i da smo naoružani najsavremenijim oružjem, onda me muka vata. I onda kada narod pomisli da će nas vojska odbraniti jer je eto tako zdravo jako moćna, doživi iseljavanje i genocid. Nisu naši vojnici i oficiri krivi i sa onim što imamo rade gotovo nemoguće stvari, ali sve što imamo je otpad. Nije ni čudo kada nam vojskom komanduju NATO kontrolori koji sede u Generalštabu i oko njega. To je ISTINA o Srpskoj vojsci i narod ne treba lagati. Tu videti neku natprirodnu moć, može samo Lazanski i ama baš niko više. Ko se boji slabašne i malobrojne srpske vojske? I kada smo imali neku organizovaniju i slobodnu, našu vojsku, ratovali smo protiv Austrougarske, pa protiv Nemačke pa protiv SAD i u sva tri slučaja vojska nam nije trajala duže od par meseci. Koja poltrončina od Lazanskog, majko mila. To je čista prevara svoga naroda. Ono što je Car Dušan stvorio a Car Lazar pokušao da odbrani, kasnije smo samo gubili i definitivno sve pogubili krajem prošlog veka. Mi danas moramo sebe spremiti za preživljavajući otpor a ne za neke ratove. Daleko smo mi od mogućnosti ratovanja već dobrih 20 godina. Onda smo bili moćni na lokalnom nivou, ali su nas zato udarili generalno i rasturili nam tu vojsku i opet smo Beogradski Pašaluk mada malo proširen a Lazanski priča o nadprirodnoj snazi srpske vojske? Srbi, naša vojska je jedna od najslabijih vojski na svetu i zato planirajte kako da se sami branite, pa dokle se odbranite. Kupujte naoružanje. Nemojte ići na mora sveta jer jednog dana kada odete da sunčate dupeta, sa strahom ćete shvatiti da nemate više gde da se vratite. Vreme je da shvatite da treba da utvrdite svaku kuću, zgradu i kolebu, da imate naoružanje makar i ne znali da pucate, makar i plašljivac jer ono što dolazi u ovom veku nije uopšte zabavno. A vojska Lazanskog NE postoji. To on priča bajke. Ono malo nejake vojske što imamo, ne treba uopšte aktivirati kada dođe do napada, nego povući i razvući po selima i kućama. To je jedini način da izbegnemo još jedno bombardovanje.

 2. Rista says:

  Mi snage za frontalni rat nemamo i nemoj da vas zavaravaju kojekakvi poltroni, jer može da nam se obije oglavu vrlo brzo. Srbima ostaje da budu samo spreman narod jer vojsku niti možemo napraviti niti danas imamo od čega. Zato možemo sebe naoružati i to je jedino što nam može pomoći kada dođe vreme. Frontalni rat Srbija više ne može podneti, a nije mogla ni kada smo imali našu vojsku. Mi smo mali narod, desetkovan u prošlom i ovom veku i u slučaju bilo kojeg udara na NAS, ONO MALO VOJNIKA ŠTO IMAMO TREBA SKLONITI I SAČUVATI. Oni nas ne mogu odbraniti na prvoj liniji. Srbija više nije u stanju da ima prvu liniju odbrane. Prazno, brate. Ovo malo vojske što imamo treba uvek skloniti sa prvog udara. Nije to vojska koja može podneti bilo kakve udare neke velike sile i zato ih ne smemo ni provocirati, a u slučaju udara, naše vojnike treba raštrkati po kućama i sačuvati za neko bolje vreme ako ikad dođe. Srbija je na kraju ako nastavi da računa sa nekim frontalnim otporom. Zato se naoružajte i molite Boga da nas niko ne napadne. Nabavite bilo kakvo oružje i sakrijte što bolje možete. Trebaće vam sigurno. Da! To je istina - Srbija je danas na zadnjoj liniji odbrane a ta linija će izdržati samo ako se vojna neravnoteža u svetu okrene u našu korist. I ne zaboravite. Otpor na zadnjoj lini se počinje pasivnim otporom. To nam jedino može kupiti vreme, ako nam ga daju. A novi napad može da se dogodi i to je jedan od razloga zašto Srbija ne treba da izbacuje svoju slabašnu vojsku na prve linije niukom slučaju. Te prve linije mi više nemamo.

 3. milos says:

  Ako se Lukasenko ne predomisli posto smo mu gurnuli noz u ledja .

 4. milorad3 says:

  samo neka pojačavaju armiju to nam je jedini garant mirnog života u vremenu koje dolazi a biće jako nasilno.Kad počnu da se rokaju demoni oko nas bolje je da imamo jaku armiju da im ne pada na pamet da i nas umešaju u to.A sva ta bagra ima itekako mnogo neraščišćenih računa izmedju SEBE pre svega :)Samo se merkaju.Mada su mislili da udruženo napadnu na nas to je SF, oni moraju medjusobno da se razračunaju kad-tad,jer neki su zinuli više nego što mogu da progutaju a drugi su izgubili ono čemu su se nadali i sad će hijene da se pobiju oko plena koji su oteli od nas i trenutno ga drže:)Posle toga roknemo pobednika i vratimo naše:)

 5. Zorana says:

  Povraca mi se od ovog yugoslovena koji za svaku vlast radi promovisuci ideje te vlasti u vezo vojske. On da nama obajsni da je 10 muzejskih migova 29 odlicna stvar i da nam je vojska na izuzetno visokom nivou. Pa ovo je za povracanje, koliko laze za ucica i njegove medije.

  • persida says:

   Lazov Lazovanski dlaku menja, ali cud nikako.

   • Zorana says:

    Niko ne primecuje da on to radi ovde kao poluslovenac i yugosloven, a takodje se niko ne pita zasto on to ne radi u sloveniji kao polusrbin yugosloven.

 6. XXX says:

  Ovakvih eksperata kao komentatora ovdje jos nisam video. Mogu da razumem da se nekome Lazanjski ne svidja, ali ove gluposti o "muzejskim" Mig 29 moze da lupa neko ko o tome nema pojma. Borbeni avioni nisu polovna auta sa visokom kilometrazom. Da bi razumeli kako isticu i kako se produzavaju resursi borbenih aviona treba da ste u toj oblasti. Americkim F 15 je produzen servis do poslije 2035 i niko ih ne naziva "muzejskim", iako su stariji model od Mig 29. Ali ja to razumem. Kako mogu komentatori biti bolji, kad su novinari univerzalne neznalice. A o Lazanjskom i Vucicu nekom drugom prilikom.

 7. Rista says:

  HHH, kada polovna auta sa visokom kilometražom otkažu, ostavite ih ukraj puta i mirna Bačka. Vidim da ste veliki stručnjak dok poredite žabe i babe. Što se tiče "drugom prilikom" ako je bude, pošto ste novi ovde, potrudite se da nam ipak nešto i kažete. Rado ćemo vas saslušati i podržati. Ne mora da bude baš toliko pametno kao ovaj sadašnji komentar, jer tako pametne stvari komentatori kao ja ne razumeju baš najbolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *