ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Хтели да застраше Русе, ПА СЕ СВЕ ОКРЕНУЛО…

OVO NISU OČEKIVALI: Hteli da zastraše Ruse, PA SE SVE OKRENULO…

18 maja 2020

Američki mediji primetili su da je antiruska vojna provokacija NATO-a u Barencovom moru dovela do aktivnog uvođenja nove protivpodmorničke taktike u rusku mornaricu.

Nedavna pojava američkih brodova i njihovih saveznika u NATO-u u Barencovom moru nije mogla zastrašiti Rusiju, već je samo izazvala porast intenziteta aktivnosti ruske komande za podizanje borbene sposobnosti ruske mornarice na novi nivo.Ovaj zaključak, našao se u materijalu američke publikacije The National Interest (NI).

“Sedište Severne flote Rusije, koje je odgovorno za mornaričke strateške snage zemlje, nalazi se na Arktiku”, rekao je Peter Suchiu, autor članka u NI.

Oni su takođe ukazali na nesmotrenost takvih akcija NATO mornarice, jer njihova površinska flota još uvek nema stvarne mogućnosti za efikasno suočavanje sa Rusijom u teškim uslovima Arktika.

Međutim, uprkos tome, ruska komanda je donela odgovarajuće zaključke iz neprijateljskog napada strane vojske na granice Ruske Federacije.

“S obzirom na to da su Sjedinjene Države i njihovi saveznici zapravo izvršili manevare na pragu Rusije, logično je da je Moskva pojačala svoje napore na savladavanju novih mornaričkih taktika”, rekao je Suchiu.

Istovremeno, istaknuto je da je osnova nove taktike ruske ratne mornarice pretnja najefikasnijim sredstvima mornaričkog ratovanja američke mornarice, a to su nuklearne podmornice.

Autor je napomenuo da su taktičke inovacije koje je Ruska Federacija razvila prošle godine zasnovane na formiranju posebnih grupa nekoliko malih protivpodmorničkih brodova i projektu 22160 korveta opremljenih modernim sonarima, koji doprinose efikasnijoj detekciji neprijateljskih podmornica, a zatim usmeravaju druge ratne brodove na njih, moćna torpeda i drugo oružje, koje na kraju uništavaju opasne podvodne ciljeve….

(Borba.info)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Brundo says:

    Lele, došli mečki na rupu da je zaplaše, nego čini mi se da je ovo dežavi i da nije prvi put, ali ako, jednom će već apsolvirati rusku mečku koja roni, pliva i jede male mornare, sve radnje radi i pinakbater zna da pravi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *