Ово руско оружје желе СРПСКИ ГЕНЕРАЛИ!

Ovo rusko oružje žele SRPSKI GENERALI!

29 oktobra 2015

2sb37z6Logičan (iznuđen-neodložan) odgovor, povodom kupovine sistema koji mogu da lansiraju ofanzivne balističke rakete u našem bliskom okruženju, a koje mogu već sutra da ozbiljno ugroze Beograd, Novi Sad, Niš sa fatalnim posledicama je nabavka ruskog protiv-raketnog sistema «Anteй-2500».

Ovaj kompleks je namenjen borbi protiv svih vazdušnih ciljeva (200+km), sa posebnim akcentom na visoko-efikasnu borbu protiv balističkih raketa kratkog i srednjeg dometa koje se lansiraju sa daljina i do 2,500km.

Spada u kategoriju čisto odbrambenog sistema, visoke kategorije, a sudeći prema izjavama sudionika i posmatrača trenutne posete Moskvi, na visokom državnom nivou, postoji mogućnost da će o ovome biti više reči već sutradan na sastanku sa predsednikom RF V.V.Putinom.

Podsetimo, S-300VM «Anteй-2500» u svom arsenalu ima Venecuela, a pored Venecuele ovaj kompleks je kaparisao i Egipat (kompletiranje celog raketnog puka do kraja 2016 godine).

Sličan sistem, doduše nešto stariji, imaju i države u sastavu NATO-a (Grčka i Bugarska) tako da nabavka ovog sistema ne može da bude izgovor za bilo kakav vid pritiska na našu zemlju, od strane naših zapadnih partnera.

Posebno kada se uzme u obzir rapidno jačanje oružanih snaga u našem neposrednom okruženju koje kao da se spremaju za ozbiljan sukob).

(BORBENI EFEKTIVI)

KOMENTARI7 komentara

 1. zlatiborski ovan says:

  Zaveštanje Sv. Petra Cetinjskog: Ruski car da bude i srpski! http://srbin.info/2013/02/27/zavestanje-sv-petra-cetinjskog-ruski-car-da-bude-i-srpski/ ///////// POSLE JOS DA ZAMENIMO POLITICAE RUSKIM, JER SMO U TOM SMISLU LOS GENETSKI MATERIJAL, SKLON PREVARI, LAZI, SIBICARENJU, POLITIKANTSTVU,....I IMA TATARO-AVARO-CERKEZI ODMAH DA SE POCESU PO TINTARI

 2. Viktor says:

  Pantsir S-1 bi nam bolje legao. Taman za te namene. A posle sa njima Buratinom.

 3. namcor says:

  Sta god. Nisam specijalista za naoruzanje. Ali, sada svi vide koliko je glupa, debilna bila izjava naseg Premijera (a ponovio i Predsednik): "Srbija vise nema neprijatelje i nece vise ratovati"! I onda, a i sada ponavljam: Srbija je okruzena (osim Rumunije, iako clanice NATO) neprijateljskim zemljama i svima se "dize ona stvar na neki deo teritorije Srbije!". Ljudi, da li ste svesni da smo u smrtnoj opasnosti? Niko od njih ne moze pojedinacno, ali, udruzeni mogu da nas sravne sa zemljom! Srbija MORA, kako god zna da odbranu podigne na takav nivo da se niko ne usudi! Nasi (kupljeni, prodati) politicari zive u nekom svom zamisljenom svetu. Realnost je da smo veoma ugrozeni. Rusija, kao mnogo puta u istoriji zeli da pomogne. Ali, ne mozes pomoci nekom ko ne zeli da mu pomognes! Ukoliko se Vucic iz Rusije vrati bez jasne vojne podrske, mozemo ocekivati veoma crne dane...

 4. Milos says:

  Vucko trazio samo BUK , a generali mogu da sanjaju S-300 dok god mu se ulizuju .

 5. miroslav says:

  Generali? Koji?Pa to je gomila glupana i tupana.Mozda se probere nesto u rangu pukovnika i podpukovnika?Ovo je slozeno oruzje za njihov um.Nisu to igracke,za njih treba obuka...

 6. oooooooooooooko says:

  ne oruzije nego tvornice radnicima da rade

 7. zIKO says:

  Stare novosti ne ponavljajte videli smo i citali...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *