ОВО САМО СРБИ ТРПЕ: Амбасадор земље која је 78 дана бомбардовала Србију и отима јој КиМ тврди да Русија има малиган утицај

OVO SAMO SRBI TRPE: Ambasador zemlje koja je 78 dana bombardovala Srbiju i otima joj KiM tvrdi da Rusija ima maligan uticaj

27 juna 2017

Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Kajl Skot ocenio je danas da se aktivnosti Rusije u regionu mogu nazvati malignim, jer ne doprinose stabilnosti, ali ni realizaciji strateških ciljeva Srbije.

„Jako je bitno da podvučemo da se Rusija ne angažuje, kako mi mislimo, na način koji podržava stabilnost u regionu“, rekao je Skot gostujući na RTV.

Prema rečima Skota, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji rekao je da postoji zabrinutost o ruskim aktivnostima u regionu koje nisu usmerene na podržavanje strateškog cilja Srbije integraciji u zapad.

„Kada vidim da se Rusi aktivno angažuju na podrivanju komšijskih zemalja i koriste za to srpsko tlo – ja bih to onda nazvao malignim uticajem Rusije“, rekao je Skot.

Ambasador je ocenio i da SAD smatraju da je ruski humanitarni centar u Nišu zapravo centar špijunaže.

„Ako je to humanitarni centar, zašto je zaposlenima potreban diplomatski status? Taj status znači da niko ne može da izvrši inspekciju toga šta oni rade, da mogu da budu nedodirljivi“, rekao je Skot i podsetio da NATO delegacije ili misije koje dolaze ili prolaze kroz Srbiju podležu inspekciji srpskih vlasti.

Ambasador je dodao da je ipak na Vladi Srbije da donese odluke o odnosu sa Rusijom i kojim prostorijama će dati diplomatski status.

Skot je ocenio da će poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu, biti prilika da se učvrsti saradnja, da Vučić opiše svoju viziju gde želi da odvede zemlju i kako će se osnažiti saradnja sa SAD.

Skot je izrazio zabrinutost zbog dijaloga i komentara lidera širom regiona, koji se vraćaju na istoriju ’90-ih i ’40-ih.

Ambasador SAD podsetio je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom inauguracije da u regionu ne može biti progresa bez mira i stabilnosti, i dodao da SAD to podržavaju.

KOMENTARI10 komentara

 1. Trifun says:

  Fino. Neka oni misle sta god hoce da je taj centar. I nek cuvaju to misljenje za sebe. Nis je u Srbiji. A ne u Teksasu. Cekam taj dan kada ce vlada poceti slati ovakve ambasadore kuci bez puno oklevanja.

  • Ivan Grozni says:

   Njegova "esencija" uzima srbi za pravo da drzi lekcije nasim politicarima jer ih smatra podredjenim. Da nije tako Scot nebi javno nastupao kao neko ko ima zadnju rec. Novo "izabrani" Predsednik,kad bi imao petlju trbao bi da ga pozove na konsultacije i ukze na nedopustivost njegovih izjava. NATO ima neprijateljski orijentisanu bazu na teritoriji Srbije, koja je naj veca americka baza exteritorijalno u svetu.Ako njegova"esencija" dozvoli nasim vojnim ekspertima da vrse inspekciju Bondstila,ukine im status koji uzivaju i podvede ih pod jurisdikciju srpskih sudova,onda moze da razgovara o privillegijama drugih. Pa cak ni onda jer Srbija ima pravo da da kome sta hoce.

  • Zoran says:

   Samo mu ime govori SKOT zbog njegove zemlje danas nam umiru mladi ljudi a posebno deca...Sramota i bruka jos se sepuri po nasoj zemlji,,,,

 2. Beli Orao says:

  Šutnite već jednom to đubre za Ameriku!!!

 3. deda mraz says:

  Ovaj misli ako su sljamu dali 4 milijarde u vidu investicija za svoju guzicu a ukrali nam 400 miljardi da moze pricati sta hoce.Ovaj je izuzetno glup za ambasadora u Srbij, vise bi mu Kosovo,CG ili Croatia odgovarali jer ovde srecom velika vecina Srba je protiv ovakvih lesinara i ovo nema nikakve veze sa diplomatiom ovaj prica kao prinudni kolonialni upravnik ali to je za svest naroda iz 18-og veka.

 4. Ivan Grozni says:

  PS.Sta ova nova Ministarka radi sa njegovom "esencijom" dock on sipa kritike nasoj novoj Premijerki?

 5. DUSKO says:

  STA KAZE NAS CAR ALEKSANDAR I NEKO IZ VLADE !!! NIJE RUSKI UTICAJ MALIGNI VEC STE VI SVOJIM BOMBARDOVANJEM 1999 SVE NAS NACINILI MALIGNIM !!!

 6. doktrina soka, says:

  Ma sto toj Skotini neko ne prevede sta znaci njegovo prezime na Srpskom.

 7. Ljiljana Biocina says:

  ZA sve je kriv VUCIC I NOVA VLADA

 8. goran says:

  Da Ameri imaju pametnijeg od Skota, vec bi ga poslali. Nemaju. U Americi veruju da se cokoladno mleko dobija muzom krava cokoladne boje. Ne ocekujemo previse. Sa ovim Skotom se treba sprdati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *