ОВО СЕ РЕТКО ДЕШАВА: Трамп и Путин издали заједничко саопштење

OVO SE RETKO DEŠAVA: Tramp i Putin izdali zajedničko saopštenje

26 aprila 2020

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Donald Tramp izdali su retko zajedničko saopštenje u znak sećanja na vezu između američkih i sovjetskih trupa iz Drugog svetskog rata u borbi protiv nacističke Nemačke kao primer kako njihove zemlje mogu da sarađuju.

Zajedničkim saopštenjem obeležena je godišnjica susreta 25. aprila 1945. godine, kada su se sovjetski vojnici, koji su napredovali sa istoka, i američke trupe, koje su se kretale sa zapada sreli na mostu preko reke Elbe u Nemačkoj, javlja Rojters.– Ovaj događaj najavio je odlučujući poraz nacističkog režima. „Duh Elbe“ je primer kako naše zemlje mogu poništiti razlike, graditi poverenje i sarađivati u potrazi za višim ciljem – navodi se u saopštenju.

Saopštenje Trampa i Putina dolazi usred velikih napora u američko-ruskim vezama oko niza pitanja, od kontrole naoružanja i intervencija u Ukrajini i Siriji do optužbi SAD da je Rusija proširila dezinformacije o novoj pandemiji koronavirusa i mešala se u američke izborne kampanje, navodi Rojters.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *