Ово се тиче Украјине – АЛИ ЈЕ СВЕ ИСТО КАО У ЦРНОЈ ГОРИ

Ovo se tiče Ukrajine – ALI JE SVE ISTO KAO U CRNOJ GORI

28 juna 2020

ČESTO se neke stvari, procesi, ličnosti i njihove namere bolje vide u tuđem (krivom) ogledalu.

Drugi po redu predsednik nezavisne Ukrajine, Leonid Kučma koji se i do danas služi russkim jezikom, objavio je knjigu «Ukranija nije Rusija».I Milo Đukanović bi mogao napisati pamflet pod naslovom «Crna Gora nije Srbija». Ili platiti drugima da mu je napišu.

Kučminu političko-istorijsku logiku dodatno je izoštrio i doveo do krajnjeih konsekvenci poznati ukrajinski TV-voditelj i komentator iz Lavova Ostap Drozdov. Jer, ovaj provereni rusofob je u intervjuu ISLND TV bio dosledan sebi i više nego jasan:

«Jedina svrha postojanja Ukrajine jeste da bude AntiRusija. Ukrajina je prinuđena da živi u susedstvu sa Rusijom i puna je proruskih ideja. Generalno, ja Ukrajinu doživljavam – i na društvenom i na državotvornom planu – isključivo kao AntiRusiju. Ne postoji druga razlog postojanja nezavisne Ukrajine!»

Drozdov je – u istom zanosu – još izgovorio:

«Ukrajina uvek može postojati kao nezavisna, ali proruska, a to onda nije Ukrajina. Može potojati i kao nezavisna, ali prelazna i maloruska, kao što je sada, a ni to nije Ukrajina. Suština Ukrajine kao antiruskog projekta je da negira sve rusko kao okupaciono i stiglo preko ruksih nasilnih dejstava. Bez toga mene sve ostalo uopšte ne zanima. Mene današnja Ukrajina ne zanima jer ne želi da bude antiruska».

Dodao je da Ukrajinci ne žele da deluju antiruski i utiču na razvoj svoje zemlje, pa ih on zbog toga – mrzi:

«Mrzim Ukrajinu zbog svih tupana koji u njoj živee i ne žele da tako rade za svoju državu. Takvi našim severnim susedima i dalje vire iz jednog mesta».

Naglasio je da je duboko nesrećan što u svojoj zemlji nema veliki broj istomišljenika i da je zato, čak, spreman da Ukrajinu „zadavi golim rukama».

U maju je Ukrajince nazvao gadnim i rusificiranim i poželeo pogibiju svim stanovnicima Krima.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivana says:

    Isto u mračnoj gori, usrašiji i ukrajini iza svega stoji vatikan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *