ОВО СУ БРАЋА ХЕРОЈИ KОЈИ СУ KРЕНУЛИ ДА ПОМОГНУ СРБИЈИ! Kинески лекари са посадом Ер Србије

OVO SU BRAĆA HEROJI KOJI SU KRENULI DA POMOGNU SRBIJI! Kineski lekari sa posadom Er Srbije

21 marta 2020

Avion „Er Srbije“ večeras treba da sleti u Beograd sa medicinskom pomoći iz Šangaja i kineskim lekarima, herojima koji će pomoći u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.

Kao što smo smo već pisali, avion „Er Srbije“ juče je odleteo za Kinu kako bi preuzeo pomoć za Srbiju i kako bi dovezao kineske lekare koji će pomagati u našim bolnicama u borbi protiv koronavirusa.

Avion bi danas trebalo da sleti na naš aerodorm između 19 i 20 časova, a dočekaće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Odmah po sletanju i iskrcavanju, avion će se vratiti po novu turu pomoći u Kinu.

(Informer)

KOMENTARI16 komentara

 1. persida says:

  Slobodanka da nam kaze sta su Rusi poslali u Srbiju. Cime su pomogli? Naravno, nicim. Kad ne pomazu Rusima u Ukrajini, zasto bi pomagali Srbima. Americka i ruska prica pucaju po svim savovima, najjaca drzava trenutno je Kina.

  • Slobodanka says:

   Od čega ti praviš predstavu? Vučić treba da se doškoluje u manipulacijama kod tebe. Da je ova veštački izazavana pandemija novim virusom covid-19 najpre pogodila Rusiju i Ruse verovatno bi i oni podelili sa nama njihovo iskustvo. Ali nije išlo tim redom, nego ovaj put Kinezi su izvukli deblji kraj da budu prvi napadnuti novim virusom.

  • Slobodanka says:

   "Pomoć Srbiji: Ruska humanitarna misija angažovana u borbi protiv koronavirusa" 20.03.2020. U okviru paketa mera pomoći Srbiji tokom epidemiološke pretnje, Ruska humanitarna misija je, u saradnji sa domovima zdravlja u Požegi i Medveđi, pristupila realizaciji projekta dijagnostičkog pregleda stanovništva, kao i pružanju pomoći pacijentima. Ovim opštinama poklonjene su dve mobilne klinike snabdevene kompletnom neophodnom medicinskom opremom. Klinike su napravljene na osnovu automobila povećane prohodnosti s pogonom na četiri točka. Mobilni centri rade ne samo u gradovima i sedištima opština, već i u udaljenim i teško dostupnim naseljenim mjestima, a stručnjaci već nekoliko dana vrše preglede i pružaju zdravstvene usluge ljudima kojima je potrebna terapija, dostavljaju lekove i transportuju teško obolele u centralne bolnice. "Imajući u vidu osobenosti virusa koji preti stanovništvu Srbije, vozila su dodatno snabdevena jedinstvenom pokretnom aparaturom za ventilaciju pluća, čiji je nedostatak veoma osetan u nizu bolničkih ustanova ovog kraja. Zahvaljujući ovoj opremi, čak i pacijentima s teškim oblikom virusa korona moguće je pružiti momentalnu pomoć i izvršiti njihov bezbedan transport do stacionarnih ustanova", naglašava se u saopštenju.

   • Slobodanka says:

    Brat je brat i kad je jači i kad je slabiji. Imam utisak da ćeš se ti odreći i svog rodjenog brata kad upadne u nemoć ili kakvu nevolju. Za Ukrajinu ti je već mnogo puta objašnjeno da su od dva zla izabrali manje. Ali tvoj strah je ubica zdravog prosudjivanja.

  • Slobodanka says:

   "Rusija šalje testove na koronavirus, uskoro stižu i u Srbiju" 21.03.2020 Ruski državni organ za sanitarni nadzor i kontrolu „Rospotrebnadzor“ poslao je svoje najnovije sisteme za testiranje koronavirusa u 13 zemalja sveta. Ti sistemi omogućavaju da se izvrši preko 100.000 testova na koronavirus. Prvenstveno su ove sisteme dobile zemlje Evroazijskog ekonomskog saveza i Zajednice nezavisnih država (ZND), kao i Iran, Mongolija i Severna Koreja, a ubrzo se očekuje da će ove testove dobiti i Srbija, kao i Egipat i Venecuela.

  • Slobodanka says:

   Persidoje, ovo si sve sam mogao da pronadješ, bez prozivanja Slobodanke ili bilo koga drugog. Ali po svoj prilici ti imaš zadatak da što više oblatiš Rusiju i Ruse. Osim toga nije u kulturi srpskog naroda sklonost da trče za najjačima jer to rade samo slabići i7ili koristoljubive osobe.

  • Lazar says:

   Hajde debilko, ostavi napokon tu tastaturu. Zar baš najgluplji moraju prvi da se oglase?

  • DaN says:

   Da li si ti kojim slucajem bio na nekom od sastanaka gdje su Rusi odlucili da nam uskrate svu mogucu vrstu pomoci,a da to mi ostali ne znamo!??Dokazi brale da nam Rusi ne pomazu!!Dokazi ili prestani da svrljas gluposti!!

  • Rafmanjinov says:

   Rusija će dati Srbiji ono što joj niko neće dati, strpite se malo, Kinezi imaju iskustvo sa virusom corone, i zato su oni najkompetentniji da nam pomognu u ovoj situaciji.

 2. Cp6a says:

  Dobro nam došli prijatelji, mada u dobro ne dolazite. Hvala na nesebičnoj pomoći i na nama je da to nikad ne zaboravimo.

 3. Slobodanka says:

  Kina je za 3 ili 4 meseca značajno usporila/zaustavila pandemiju. Od oko 81.000 ukupno obolelih imaju oko 71.750 izlečenih. Dosad umrli su oko 3.250 i imaju u fazi lečenja oko 6.000 bolesnika od kojih su oko 1.900 kritično. Lečenje kod njih i dalje traje ali uspeli su da smanje širenje bolesti i imaju visok procenat izlečenih. Ako bi kod nas brzo primenili njihovo iskustvo to znači da bi i mi mogli da imamo visok procenat izlečenih i da za 2-3 meseca izaći ćemo iz ovakvog blokiranog stanja. Imam utisak da i pre dolaska ove grupe kineskih lekara kod nas se primenjuju mere slične kineskim, tojest nisu naše vlasti izmislile nešto novo i originalno. Ako neko ima pravo da ih kritikuje to su ovi kineski lekari koji upravo dolaze. Kad ih kritikujete da li kritikujete njih ili kritikujete kinesko iskustvo koje već primenjuju?

 4. Miraš says:

  Dok ova velika gužva ne prodje veoma je važno da se više držimo svoje kuće, da smanjimo kontakte i da se držimo svih drugih mera opreza. Po dosad potvrdjenim slučajevima još uvek smo medju redje zaraženim zemljama u Evropi, ali to nam ni slučajno ne daje za pravo da budemo komotni i neoprezni. Broj zaraženih na 1 milion stanovnika: Srbija 17, Rumunija 16, Moldavija 16, Poljska 12, Gruzija 12, Madjarska 11, Belorusija 7, Rusija 2. Svi ostale države Evrope su gušće zaražene, bar po dosad izvršenim testovima. Iz tih podataka prvi je utisak da je NN pošiljaoc ciljao baš razvijene zemlje EU. Ne mora da bude ni tako, nego njihov stil života, zatim savremene i brze saobraćajnice i mogućnost brzog putovanje u okviru cele EU. Uložili smo silne novce u izgradnju savremenih saobraćajnica da bi nam sa njih brže stizao Mister Razvoj, kad ono, gle čuda, brži je Mister Kovid-19.

 5. Miraš says:

  U Evropi najviše su zaražene neke male države (Island, Andora, Lihtenštajn) koje zasad nemaju smrtnih slučajeva te ih niko ne pominje. Mereno broj zaraženih na 1 milion stanovnika, danas objavljeno: Italija 778, Luksemburg 773, Švajcarska 649, Španija 461, Norveška 368, Austrija 299, Monako 280, Nemačka 238, Estonija 231, Danska 217, Belgija 195, Francuska 193, Holandija 175, Slovenija 164, Švedska 162, Malta 145, Irska 138, Portugal 100, Češka 84, Letonija 66, Kipar 62, Jermenija 54, Grčka 47, Hrvatska 41, Makedonija 36, BIH 27, Slovačka 25, Litvanija 25, Albanija 24, Crna Gora 22, Bugarska 20, Srbija 17. Zaraženost u njima raste i u apsolutnim brojevima i gledano po gustini zaraze, a oni se i dalje komotno/neoprezno kreću. Pravićemo mi ubrzo "kineski zid", a ulazak u ovakvu EU otpada.

 6. Miraš says:

  Za naše dežurne "ljubitelje" cionista. Izrael danas ima 883 zaražena kovidom-19, 102 bolesnika na 1 milion stanovnika. Vide se šta je i SZO. Oni u svojim izveštajima ne govore o LJUDIMA: zaraženim, više ili manje bolesnim, umrlim, itd. Nego najčešće koriste izraz SLUČAJ.

 7. Slobodanka says:

  Za sada mi nemamo registrovane nove slučajeve koji nemaju trag, tj. da ne zna se kako je pacijent zaražen. Na osnovu toga izvode zaključak da virus još uvek nije u cirkulaciji i da zasad ne prenosi se masovno kroz naše stanovništvo. Ali mi moramo da dočekamo da virus počne da posustaje i u zapadnoj Evropi, jer od njih se prenosi kod nas. Kažu bitno je da dotle izdržimo što duže. Ali kod njih to se neće skoro desiti jer zasad ne preduzimaju odgovarajuće mere. Ipak možda će im se to desiti tokom leta.

 8. Milan says:

  Unutar Italije po pokrajinama postoji velika razlika u zaraženosti. Njihove najmanje i najredje naseljene pokrajine poput Doline Aoste na severozapadu zemlje najmanje su zaražene. U srećnice spadaju i pokrajine na jugoistoku zemlje Bazilikata i Kalabrija koje takodje spadaju u najmanje, i najnerazvijenije pokrajine i retko naseljene. Pokrajina i ostrvo Sardinija takodje je jedna od najnerazvijenijih pokrajina pa još je i prilično izdvojena te jako malo ima zaraženih. Ova "viša sila" je baš udarila na razvijene, na bogatiji i komotniji svet, na svet kom smo se do juče divili kako lepo živi za razliku od nas. Tako se odvija i zbog guste naseljenosti. Kako ćemo mi živeti ubuduće? I gde ćemo živeti. Naša sela smo i potcenili i zanemarili, a izgleda da u njima je zdraviji život. Moraćemo unaprediti naša mnogobrajna sela i vratiti se u njih. Dok naši malobrojni i veliki gradovi postaće nesigurni za život, jer oni i dalje mogu biti meta sličnih napada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *