ОВО СУ ГЛАВНЕ МЕТЕ РУСА У СЛУЧАЈУ НАПАДА: Украјински генерал открио шта ће бити приоритет Москве ако почне рат

OVO SU GLAVNE METE RUSA U SLUČAJU NAPADA: Ukrajinski general otkrio šta će biti prioritet Moskve ako počne rat

11 aprila 2021

General Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos izrazio je svoje mišljenje, tokom televizijskog gostovanja, koje ukrajinske gradove Rusija navodno priprema da zauzme u slučaju oružanog sukoba dve zemlje.

„Šta mislite ako se Rusija usudi da udari na Ukrajinu, odakle će doći?“, pitao je voditelj programa, na šta je general odgovorio:

„Podsetimo se koliko su tokom prethodnih 8 godina Rusi radili na pitanjima vezanim za izvođenje vežbi duž naših granica. Oni imaju mogućnosti za akciju sa bilo kog mesta na našim granicama sa Rusijom. Prva opcija. Pokušaće da potkopaju situaciju u zemlji kako bi je destabilizovali. Zanimaju ih oni kritični gradovi: Odessa, Nikolajev, Mariupolj, Melitopolj, Zaporožje, Harkov.To su gradovi u kojima se nalazi normalna i razvijena struktura aerodroma, gde će, ako uspeju, moći da slete svojim avionima i helikopterima, što će kasnije reći da je ovo zarobljavanje ukrajinskih oružanih snaga od strane pobunjenika i ovo nije tehnika.

Druga opcija: Količina amfibijskih jurišnih snaga i opreme koja se sada akumulira na području Novorosijska i Sevastopolja može se rasporediti u bilo koje vreme u budućnosti u onim oblastima koje su namenjene za uspešno sprovođenje desanta.

Treća opcija je sa strane Donbasa. Eskalacija sukoba, preusmeravanje svih snaga i sredstava koja imamo, a zatim udarac u područja u kojima smo prazni. Konkretno, to su područja: Harkov, Černigov, Sumi.

Postoji mnogo opcija, nećemo moći jednim dlanom da pokrijemo veliku zemlju koju treba da branimo. Moramo biti spremni na bilo koju akciju i ne paničiti. Rusima je potrebna kratka pobeda, jer neće moći da ekonomski i politički povuku ovaj proces.

Njihov zadatak je da primoraju političko rukovodstvo Ukrajine na ustupke i opravdaju ove postupke pred međunarodnom zajednicom“, kaže Krivonos.

(Pravda)

KOMENTARI11 komentara

 1. M says:

  Ovo je vjerovatno realno sagledavanje vojne situacije-perspektive odnosa Ukrajine-Rusije!Osim jedne pogrešne političke procjene!Naime da će se Rusi puno truditi-grčiti da opravdaju svoje postupke pred međunarodnom zajednicom!Jer neće,em od toga znaju nema koristi,em im je to čišćenje važnije!Ali,ono što ovdje nije rečeno,a ja očekujem,a to je slijedeće!Da to neće biti kraj,nego tek početak!Naime,ako Rusi to i realiziraju,npr.u petom mjesecu Maju,onda će nešto kasnije,kad se USA-Zapad pribere od šoka i organizira,uslijediti jaki pritisak USA-Zapada,politički,indirektno vojni,a možda i direktno vojni,i tek će onda uslijediti eskalacija i razbuktavanje te situacije u puno veći problem,vjerovatno Veliki Rat,i to bi moglo uslijediti vrlo brzo nakon toga uvoda,npr.već u devetom mjesecu septembru ove godine!?!A kojeg će platiti i mnogi drugi!Nadam se da su Rusi spremni i za to,za dugi iscrpljujući Veliki Rat,jer je USA spremna i za to,odavno,to je njen plan B,kojeg je objavio još Regan!

  • Miraš says:

   Čim Ukrajinska vojska počne novi napad na Donjeck i Lugansk ljudi u Ukrajini će nastojati da napuste zemlju da bi izbegli ne samo mobilizaciju, nego i mogući ratni sukob sa Rusijom a koji bi se širio na teritoriju Ukrajine. Biće to nekoliko novih miliona izbeglica u EU, a zbog tkzv. pandemije neko vreme će ih odbijati, ali koliko dugo će moći da drže zatvorena vrata. Ako su već primili toliko miliona azijskih i afričkih migranata, zašto ne bi primili i izbeglice iz evropske zemlje Ukrajine. Od Nemačke će se tražiti dve stvari: 1) da primi ukrajinske migrante i još da pomogne drugim državama članicama EU koje ih prime i 2) da obustavi završetak izgradnje Severnog toka 2 što je velika ekonomska šteta za Nemačku koja će se preneti na sve države ekonomske partnere Nemačke. Za Nemačku to je ozbiljan ekonomski bumerang, i to dvostruki. EU će se raspasti, ne znam kada, ali Srbija sigurno neće stići u EU bez alternative.

 2. persida says:

  Ukrajince sve proterati na rad u Nemacku. Ukrajinu isprazniti i posejati zitarice. Gas zavrnuti, prekinuti diplomatske odnose sa Evropom. Sve drugo je samo Putinova trgovina od koje koristi ima on, ali ne i Rusija. Poslednji je trenutak da se zapadnim nacistima pokazu zubi. Inace ce biti kasno.

 3. Strsljen says:

  Ovnu jedan pa ti ne da nisi generl ili vec sta si nobsi pravi kopac kanala. Veze ti nemas kako ce da vas razbiju. Samo ih Vi cackaje pa ce da vidite..da bolje kazem CUCETE TISINU...A ONDA ZABELI NEBO...I KRECE SVA MOGUCA BUKA SA NEBA I ZELJE. NAPUNICETE VI GACE SAMO TAKO OVNINO JEDNA.

 4. M says:

  ...taj dugotrajni Veliki Rat kojeg očekujem,kad počne(iza prvog kratkog),će trajati dugo,27-30godina,s raznim fazama i oblicima,sve jedno gorije od drugoga!Ne znači da sam pogodio,ali se sjetite ako bude prvi Velik kratki...da po meni iza toga dolazi drugi,još Veći,strašniji,dugačak...!Ako sam to pogodio,onda mogu i ostalo nakon toga,ali ne vrijedi ako se ne pojavi Jedan pametan i dobar,koji može bar donekle,u dovoljnoj mjeri čuti Boga i izvršiti Njegovu Volju!Inače loše za sve,kraj!

  • Spiro says:

   Jovanovo otrovenje ..polako se spremaju 4 jahača apokalipse. Počinje borba za duše.

 5. Spiro says:

  Način na koji vi "branite" Ukrajnu je ravan samoubistvu. Prvo se rešite svojih ustaša. Zabad vas neće prihvatiti ka saveznike. Vi ste njima potrebni u borbi protiv Rusije. Očito da ste vi generale svojim znanjem iz vojne doktrine i politike na nivou jednog razvodnika.

 6. miliorad5 says:

  sumnjam da će se rusi više pravdati a glavni i razorni konvencionalni udar će podneti ukrajina za početak.Oni koji dezertiraju ili se predsju iz ukrajinskih jedinca imaju neke šanse da prežive ruski direktan i masovni kontranapad.Ne verujem da će se rusi zamajavati sa nekom politikom više..Njima je jasno da se od sada SVE rešava oružjem, i sa ukronacistima i sa zapadom.te fore o neki mspecijallnim operacija i razvlačenju sukoba su upravo ono što zapadni planeri priželjkuju,ako rusi urde tako onda su užasno glupi i zato će izgubutu taj rat kao i onaj u u avganistanu.Ako je došlo već do pucnjave pucaj da ga NEMA jer to i jeste svrha oružja,ranjavanja su u stvari samo odraz nečije streljačke veštine:)Ko zna da puca taj poravnava svoje neprijatelje za stalno kad je već do toga došlo a putin zna tu uličnu "teoremu". On nije naivan čovek i prošao je dosta toga u životu pre nego što je postao predsednik rusije.Kad ih zvekne, raspašće se od ruske pesnice ukronacisti ma izuće ih iz cipela.

 7. dinki says:

  Glavne mete treba da budu Njemačka i Britanija,neka raketa slučajno da zaluta u blizini neke nuklearne elektrane.

 8. uddu says:

  Molimo se Bogu da ne dođe do rata između naša dva bratska i prijateljska naroda !

 9. Pingback: OVO SU GLAVNE METE RUSA U SLUČAJU NAPADA: Ukrajinski general otkrio šta će biti prioritet Moskve ako počne rat – Prava istina o svemu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *