ОВО СУ НАЈВЕЋИ СРБОМРСЦИ: Удружени су само против Срба, А ЋУТЕ КАД…

OVO SU NAJVEĆI SRBOMRSCI: Udruženi su samo protiv Srba, A ĆUTE KAD…

19 maja 2020

Pretposlednjeg dana 2019. godine, pojavila se peticija „istaknutih pojedinaca“ sa prostora bivše Jugoslavije, kojima se litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve protiv diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, karakterišu kao „napadi velikosrpskih nacionalista“.Ovu peticiju su potpisali Stjepan Mesić, Milan Kučan, Emir Hadžihafizbegović, Čedomir Jovanović, Aleksandar Olenik, Svetislav Basara, Šerbo Rastoder, Sonja Biserko, Filip David, Nenad Čanak, Milivoj Bešlin, Nikola Samardžić, Veton Suroj, Andrej Nikolaidis, Nataša Mićić, Bojan Kostreš, Dinko Gruhonjić, Boško Jakšić, Gordana Suša, Snežana Čongradin, kao i brojni visoki komunistički funkcioneri: Budimir Lončar, Haris Silajdžić, Raif Dizdarević, Azem Vlasi, objavila je Fejsbuk stranica „Arčibald Rajs – Čujte Srbi“.

Izuzev Mesića koji se kritički izjasnio, kao i Nenada Čanka koji je o tome ranije govorio, ostali potpisnici ovog apela se nisu izjasnili o misi za strijeljane ustaše u Blajburgu, koju je juče organizovao nadbiskup Vinko Puljić u Katedrali srca Isusova u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

Dakle, litije Srpske pravoslavne crkve su problematične, a mise za ustaše nisu?

(In4s)

KOMENTARI18 komentara

 1. Komsija iz daleka says:

  Pa sta vam tu nije jasno, oni su srbomrsci, ne demokrate i humanisti.

 2. Ivke says:

  Evo kako kazu rusi Takođe je istakao da je Rusija svesna da nema stalnih saveznika u politici, jer ovde mogu postojati samo zajednički interesi, koji uključuju borbu protiv terorizma u Siriji. To isto mora i mi srbi da shvatimo i prihvatimo !!!! Zato ! Srbija mora biti svesna da nema stalnih saveznika u politici, jer ovde mogu postojati samo zajednički interesi

 3. persida says:

  Nedostaje Filip David koji je obucio Srbljanovicku i Cedu Jobanovica da se preko srbomeznje moze najlepse ziveti.

  • Penzioner says:

   Persida, nema Srbina koji ne poznaje Filipa Davida. Ako ge ne prepoznaješ na slici to je onaj s kapom na glavi.

 4. Bog voli Srbija says:

  Zivela Zivela Srbija. Nemojte mrzit drugi ko su nam zlo doneli. Ima Boga a Srbija je dokaz za to. Ima Boga. Srbski Pravoslavci nikad drzali sklaven. Nikad smo tudje napao ako nije zasluzio. Zamo Napred da se gleda. Srbi zu Phenomen na ovoj Planeti. Srbski Narod ce sve izdrzit. I ovi ko protestuju protiv srbije. Bolje da protestuju da zaberite smece da ne baci smece na pod. Ocistite ulice sumu pruge. To je teski problem.

 5. garo says:

  OLOS, olos, OLOS.

 6. Evanđelje says:

  Ma lako je njima da pišu i potpisuju peticije, nego ajte vi ljudi na liturgije, to ima veze se imovinom crkve kao i sama Metohija, dakle nije ništa državno, to je crkveno i Božije, a Milo sada ispovijeda slobodno da ima i njegovo u toj crkvi, a ovi koji i ne razumeju šta je to crkva misle da to ospore gde god ima nešto srpsko u prefiksu mada je Bogu Božije a caru carevo, ali nevjernici gde će se naći? Bog je obećao da će svako dobiti po delima svojim, dakle ako ste vi pravedni ne gnevite se na one nepravedne, njihova plata ide za njima i pogibao njihov ne drijema. Tako je to pred Bogom.

 7. Cane says:

  Sami sebe stavljaju na spisak.jednog Dana sve po spisku

 8. pravda says:

  Vucicu,nedaj SRPSKE pare,srpskim neprijateljima.

  • Crni George says:

   Ne, ne, ne daje njima vucic srpske pare, daleko bilo, jer Srbija nema para dok ih ne dobije, svi oni zajedno sa vucicem dobijaju zapadnu Soroš platu, inače u Srbiji ne bi bilo ni slovo od opozicije. Daj Bože da nam vaskrsne jedan kao Karađorđe da ove antisrpske vazale potre svojom sabljom i kuburama.

 9. petrovgrad says:

  Metosi, kao crkveni posedi ili imanja ušta su spadale šume, obradive njive, pašnjaci i ostalo zemljište su pojam iz Srednjovekovne Srbije. Za vreme vladavine osmanlijskog carstva ta imanja su mahom prešla u vlasništvo begova i aga. Oslobadjanjem od Turaka 1912 i odlaska begova i aga ta imanja nisu vraćena crkvi, već su postala državna. Kralj nije vraćao zemlju crkvi, već im uzimao. Komunisti su nastavili da otimaju. Milošević je delimično vratio. Detalji oko pojedinačnih slučajeva nema. Ta materija nije studiozno obradjena niti je neka knjiga o tome napisana. Sada nešto Vučić vraća kroz restituciju. Ja bi voleo da je Metohija crkvena zemlja, ali nije to tako.

  • Evanđelje says:

   Hvala za taj značajni istorijski komentar. Eto, ispada da nam je bolje da su age i begovi ostali na toj zemlji, jer su većina bili rođeni Srbi, ali eto kao što si studiozno izneo stalno su otimani ti Metosi, sada nam se Tači tu zacario, ali pošto Bogu pripada Božije, opet će se Njemu i vratiti o pravednom Božijem carstvu.

 10. persida says:

  Cosic se udvarao samo Titu, a Badara svakom politicaru kojem je mogao sedeti u krilu: od Batica do Gaspar Vucka. Najveca ljubav mu ostaje ipak Ceda Jovanovic.

  • pera says:

   Da, bez Čede nema čeda niti demokratije niti LGBT-a. Došlo strašno vreme za Srbiju kada isplivaju krimosi a pravedni ućute.

 11. Za Srbiju says:

  Kada shvatimo da nama ništa nije dozvoljeno, a svima drugima je dozvoljeno sve protiv nas, možda spoznamo pravu sliku sveta u kojemu živimo.

 12. Drago says:

  Od svih njih najgori je Čedo Jovanović i Nenad Čanak.

 13. Kulak says:

  Budaletine.

 14. Djoka Brica says:

  Citav zuti olosh i sve do dan danas. Jedva cekam da ce u buduce Srbija imati streljacki vod za ovaj sloj izrod. Ceda je ljudski talog i mutant!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *