Ово су нападачи на Вучића

Ovo su napadači na Vučića

19 januara 2017

aleksandar-vucic-potocari-s_620x0

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pozvala je građane da pružanjem korisnih informacija ili otkrivanjem identiteta osoba sa fotografija pomognu pri identifikaciji osoba koje se mogu dovesti u vezu sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji se dogodio 11.7.2015. godine u Potočarima.

SIPA je na veb sajtu objavila šest fotografija gde se vidi pojedinacno pet osoba koje su učestvovale u napadu na srpskog premijera u Potočarima

– Sve korisne informacije građani mogu dostaviti lično u prostorijama SIPA, ili u najbližoj policijskoj stanici, kao i putem besplatne anonimne telefonske linije „Krimolovci” na broj 080/020-505. Dostupan im je i elektronski obrazac za prijavu krivičnog dela na web stranici SIPA – poručuju iz SIPA i apeluju na građane da ne zloupotreljavaju pomenuti broj pružanjem netačnih i neproverenih informacije.

Istraga oko napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula 2015. godine i dalje traje. U Tužilaštvo BiH desetak dana nakon napada saslušani su Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja, ali protiv njih nije podignuta optužnica.

Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH, kaže za „Novosti“ da nije zadovoljan kako teče ova istraga i da je posle napada na premijera Vučića ostala velika mrlja za BiH.

– BiH ako je ozbiljna država morala je za mesec dana sve da završi, a ne da ulazimo i u drugu godinu od napada i spominjemo istragu. Napadači moraju biti identifikovani i kažnjeni jer je u Potočarima bio pokušaj ubistva premijera Srbije – kaže Mektić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *