ОВО ЈЕ НОВА ВЛАДА СРБИЈЕ!?

OVO JE NOVA VLADA SRBIJE!?

8 avgusta 2016

03 ministri_620x0Tačka na razgovore naprednjaka i socijalista o sastavu nove vlade mogla bi da se stavi tokom današnjeg dana, a vrhovi ovih stranaka pre toga trebalo je da finiširaju unutarpartijske dogovore.

SPS je u nedelju po podne održao sednicu predsedništva, kako bi imena svih ministara buduće vlade potom moglo da razmotri i predsedništvo SNS. Od tog trenutka počinje i zvaničan postupak formiranja Vlade u Skupštini Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u nedeljuda očekuje da će mandatar Aleksandar Vučić ubrzo objaviti imena koja predlaže za sastav nove vlade, ali da treba biti strpljiv:

– Očekujem da će se u narednih par dana sve razviti. Još smo u svim zakonskim rokovima i nema potrebe da se ljudi previše uzbuđuju.

Prema našim informacijama, do poslednjeg časa ostala su otvorena personalna rešenja za resore odbrane, kulture i državne uprave. Mada se kao mogući ministar pominje Svetislav Goncić, ipak su veće šanse da kulturu zadrži Ivan Tasovac. Odbrana bi mogla da ostane Zoranu Đorđeviću ili bi na njegovo mesto „umarširao“ novinar Miroslav Lazanski. Nepoznanica je i da li Kori Udovički ostaje u Nemanjinoj, na čelu državne uprave.

Umesto Nikole Selakovića, resor pravde trebalo bi da preuzme dama – Nela Kuburović, koja je do sada bila pomoćnik ministra u Sektoru za pravosuđe.

Privredu preuzima Goran Knežević, a poljoprivredu Branislav Nedimović iz Sremske Mitrovice. Kao naslednik Srđana Verbića, u prosveti, „viđen“ je Mladen Šarčević, rukovodilac obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“, a u portfelj zdravlja treba da stigne profesor anatomije Laslo Puškaš.

U novom mandatu, a na starim funkcijama, trebalo bi da ostanu: Zorana Mihajlović, Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Rasim Ljajić, Jadranka Joksimović i Vanja Udovičić.

Koliko će trajati procedura izbora nove vlade zavisi od toga da li će se menjati zakoni o vladi i o ministarstvima. Tehnički kabinet ima 16 resora i dva ministra bez portfelja, a svaka promena iziskivaće i „renovirane“ propise o vladi i ministarstvima.

DNEVNI RED

POSLANICI su u petak dobili dnevni red vanrednog zasedanja Skupštine, ali bez datuma za koji će sednica biti zakazana. U dnevni red su uvrštene četiri tačke, među kojima nema izbora nove vlade, ali je pretpostavka da će se ta tema naći u nastavku sednice.

KOMENTARI12 komentara

 1. Pero Joksimovic says:

  Znači oni će nas naredne tri godine, do produženja svog mandata kroz vanredne izbore, biti i mučiti, prebijati i noge i ruke, i vaditi naše oči čarne... A mi Srbi - srca udovička, počnimo sa pomagnjavijom, dako bi umilostivili mučitelje.

  • Hajdana Maras says:

   komentar milenijuma bate zivio!!!!!

 2. Egoista says:

  U breeee. Ovaj Dačić će uskoro prestići Tita. Al će on imati veliku penziju. A znao sam, smeo sam da se (k)ladim(ali ne kladim se nikad, jer uvek izgubim) da će Dača ostati. Znate zašto? Ma nije samo zato što ga Eštonova obožava, nije samo radi ...zaboravi ime onog albanskog kosmetskog našeg premijera, nije samo zbog njih, nego je on DESNA RUKA Vučićeva. On lično stavlja javno sve potpise u ime države u Briselu. Zato je on Vučiću nezamenljiv. A on bi se i na dupe svoje...samocenzurisano... potpisao samo da ostane na vlasti i taj potpis odneo u Brisel. Eto, dosta od mene. A, da!Ovi ostali su kiša pada, ubi miša, trava raste krava pase. I ne znam ko su i baš me briga. Osim Vulina(u bre, kakvo je to prezime?) On je nekako probijatljiv čovek i ima najspecijalniji stil, pa sam zapamtio. On je bolji od mačke. I sa prvog sprata da ga baciš, bolji je. Ima lepo i simpatično lice, vrlo je omiljen i...tako to. Ostali neka ...rade šta oće i onako su većinom paralizovani, osim kad im premijer da inekciju opuštanja i pošalje ih pred novinare.

 3. Egoista says:

  Jeste li znali da se...u bre, zaboravi kako se ta vrsta reči zove, ali mislim da je pridev, dakle, jeste znali da od reči "specijalno" gramatički nije ispravno "specijalnije" i " najspecijalnije"? Eto ja znam, ali samo ne znam zašto. Nemam pojma, ali znam. Kao što sve znam o vladi. NEMAM POJMA ZAŠTO SU VLADA, ALI ZNAM DA SU VLADA! Patim od znanja.Evo, znam da je Vučić najsuper premijer i da je sastavio super vladu. I nemoj slučajno da mi neko kaže da nisam pametan kad tako mislim. Ja imam kompleks kad mi neko kaže da sam glupav, pa makar rekao i ovaku glupost koju sam rekao za vladu.

 4. Zeljko says:

  REPUBLIKA KOSOVO IMA ZLATNU MEDALJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Alarmantno stanje u Beogradu. Građani su se spontano okupili na trgu i uzvikuju parole protiv Japana - kolijevke džuda. Ivica Dačić najavio harakiri ispred Međunarodnog olimpijskog odbora skupa sa Frnjom Udovičićem zvanim Vanja !!

 5. Ja says:

  Sjasi Kurto, da uzjase Murta. To ne vazi, jase samo Kurta.

 6. Apis says:

  Redovno sve moj do mojega

 7. Zeljko says:

  Izvanredna sjednica SNS i buduće vlade Srbije sa jednom točkom dnevnog reda a to je : http://twitter.com/vloracitaku/status/762406076428025857/photo/1 !!

 8. Ajduk S says:

  Gnoj!

 9. Beli Orao says:

  Vise ne vrijedi sjase murta da uzjase.........sad je najasi kurta a ne sjase murta,"SAD TE JASU OBADVA"!

 10. Hajdana Maras says:

  zzzar nije ova Mihajloviceva napunila.... u energetici???

 11. ljuben says:

  prostaci, rečnik komentatora je toliko vulgaran, te srpski narod ne zaslužuje ovakav način ponižavanja.Dok je ovakav narod i vlast će biti ne odgovorna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *