ОВО СУ ПИЛОТИ КОЈИ СУ ПОГИНУЛИ У ПАДУ АВИОНА МИГ-21

OVO SU PILOTI KOJI SU POGINULI U PADU AVIONA MIG-21

26 septembra 2020

Posle višečasovne potrage za drugim pilotom koji je nastradao u jutrošnjoj nesreći kod Malog Zvornika, sa Zvonkom Vasiljevićem, obelodanjeno je da je reč o majoru Dejanu Krsniku.

Pilot major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, saopštili su iz Ministarstva odbrane.Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Iza sebe je ostavio ženu i dete.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Marko st says:

  Kakva dva sokola izgubljena...u starudiji od aviona...strasno. Slava im.

 2. Gardista says:

  Večna im slava, sad su na nebu tamo odakle bi branili sve Srbsko da je bilo neophodno. Nadam se da ce neki vasljivi general ili slinavi politicar biti smenjen. Ovo je sramota da nisu mogli da se katapultiraju. Prizemljiti sve krseve dok se ne utvrdi stvarno stanje aviona i sistema katapultiranja.

  • Ivke says:

   Ne pitas dali su hteli? Mnogi nne zele da napuste avion. A da u ga nekako spustili bili bi heriji jel?

   • test01 says:

    Oni su MORALI da se katapultiraju po svim pravilima nase vojske! Ovaj MIG-21 je kao mrtvacki sanduk, pravljen je kao raketa a ne avion. Kupili smo ih od Rusa jos dok sam bio decko (mislim da se ovde radi o prvoj generaciji tog aviona), njega je tesko spustiti i na pistu a o nekakvom sletanju u polje nema ni govora, sigurna smrt - mozda su to i pokusali. Izgubismo dva zivota zbog zastarele tehnike ... SRAMOTA. A Srbija je navodno u zlatnom dobu po okupacionom upravniku (za naZadnjacku kriminalnu sektu mozda i jeste).

 3. Pendrek says:

  Stidi se Srbijo! A stradalnim pilotima vecnaja Pamjat i Slava. Strasno, a zhvalavi vodja i onaj klempavi gabor od ministra izivljavaju se i dalje. Pa gde su te nove avione? Treba sve te starudije prizemljiti, bolje da nemamo borbene avione poput MiG 21 ili Galeb i ko zna kakve kante jos ima iz doba JNA.

  • test01 says:

   Galeb (G2 i G4) je jos i najbolji avion koji smo imali za nase potrebe, pravi avion sa karakteristikama aviona a ne rakete, moze da se spusti i kada motor ne radi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *