ОВО СУ ПЛАНОВИ АМЕРИКЕ И ИЗРАЕЛА: Небо ће бити затворено

OVO SU PLANOVI AMERIKE I IZRAELA: Nebo će biti zatvoreno

1 avgusta 2020

Izraelska vojska saopštila je da je potpisala sporazum o saradnji sa SAD-om u vezi sa zajedničkim projektima protivvazdušne odbrane.

„Nakon hipotetičkog sastanka, izraelsko ratno vazduhoplovstvo i američke vazduhoplovne snage potpisale su dokument u kome se precizira interoperabilnost između američke THAAD (Terminal High Altitude Area Defense, srp. odbrana visokog vazdušnog prostora) i izraelske Gvozdene kupole u ​​slučaju vanredne situacije u Izraelu.“THAAD i Gvozdena kupola su dva sistema protivvazdušne odbrane dizajnirani da presreću i uništavaju vazdušne ciljeve kratkog, srednjeg i dugog dometa.

Izraelska vojska je takođe pohvalila dugoročnu saradnju Izraela i Sjedinjenih Država.

U četvrtak je izraelsko Ministarstvo odbrane bilo domaćin godišnje američko-izraelske konsultativne grupe za politiku odbrane.

Na sednici Radne grupe za politički razvoj razgovarano je o strateškim i regionalnim bezbednosnim izazovima usled nedavne eskalacije Izraela i Hezbolaha duž libanske granice.

Izrael je nedavno optužio Hezbolah za pokušaj „sabotažne akcije“ u okupiranom regionu Šeba; međutim, libanska grupa je to porekla.

(Pravda)

Izvor: Pravda

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *