ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ – МАДУРО СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ!

OVO SU SVI ČEKALI – MADURO SE OBRATIO JAVNOSTI!

24 januara 2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obratio se javnosti povodom situacije u zemlji.

Predsednik Venecuele izjavio je da je odlučio da zatvori ambasade i konzulate u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Odlučio sam da zatvorim ambasadu i sve konzulate Venecuele u Sjedinjenim Američkim Državama“, rekao je Maduro u svom obraćanju.On je podsetio da do nedelje američka delegacija treba da ode iz zemlje.

Maduro je rekao i da se slaže sa stavom Meksika i Urugvaja da je potreban dijalog. On je dodao i da ne namerava da napušta mesto predsednika.

„Nikada neću odustati od obaveza prema svojoj domovini, nikada to neću učiniti“, naglasio je predsednik Venecuele.

U sredu 23. januara su u Karakasu počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik parlamenta zemlje Huan Gvaido istog dana se proglasio za privremenog šefa države tokom trajanja mandata privremene vlade. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja priznale su Gvaida i zahtevale da predsednik Venecuele Maduro, čiji izbori ne smatraju legalnim, ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro se proglasio ustavnim predsednikom i nazvao šefa opozicionog parlamenta „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Osim toga, on je prekinuo diplomatske odnose sa Vašingtonom i zatražio da američke diplomate napuste zemlju u roku od 72 sata.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. raikkonen says:

  22 (ne24)..22 sata maduroo!!..svaki sat je bitan! koji 72 sata!!

 2. Slobodanka says:

  Do nedelje američka delegacija treba da ode iz Venecuele. Zašto samo iz Venecuele?

 3. Slobodanka says:

  "Ne priznajemo nezavisnost Kosova. Mi protestujemo protiv toga i ne shvatamo kako moguće da postoje države koje to priznaju. To je deo pritiska SAD", rekao je Čavez odmah po proglašenju nezavisnosti Kosova. "Kosovo pripada Srbiji i u istorijskom i u geografskom smislu. Kosovska nezavisnost je neprihvatljiva, to je vrlo opasan presedan za ceo svet."

 4. Slobodanka says:

  "Ne priznajemo nezavisnost Kosova. Mi protestujemo protiv toga i ne shvatamo kako moguće da postoje države koje to priznaju. To je deo pritiska SAD", rekao je Ugo Čavez odmah po proglašenju nezavisnosti Kosova. "Kosovo pripada Srbiji i u istorijskom i u geografskom smislu. Kosovska nezavisnost je neprihvatljiva, to je vrlo opasan presedan za ceo svet."

 5. Velika Metla says:

  E upravo tako se to radi! Proterati nego šta,a ne kao Rusija i njeni "partnjori"! Svaki iole normalan domaćin bi proterao gosta,pokazao mu vrata,kad se nedolično ponaša u domaćinovoj kući! To SAMO Rusija ne radi! A tako kako se ponaša Rusija ne ponaša se vojna sila,kao ni država koja ima nuklearno oružje! Sve se nešto poziva na Međunarodno pravo! Na međunarodno pravo se možeš pozivati kad je u svetu mir,a ne nikako kad je ovakva situacija,jer poludele naci-amerikance ništa zaustaviti ne može sem MOTKA!

 6. DonDon says:

  Kopira Kastra, ali nazalost nema SSSR iza sebe. Danasnja rusija tesko da ce mu sacuvati poziciju, a bez podrske sa strane gotov je, nazalost.

 7. milan lukovic says:

  Iz sveg srca podrska predsedniku Maduru...ceo posten svet je za njega...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *