ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ: Си Ђинпинг се обратио Србији!

OVO SU SVI ČEKALI: Si Đinping se obratio Srbiji!

20 marta 2020

Kineska strana čvrsto podržava napore srpske strane za borbu protiv ovog virusa i pružaće Vašoj zemlji materijalnu pomoć, uključujući zaštitne materijale i medicinsku opremu, i obezbeđivati podršku u nabavci neophodne robe u Kini.

Predsedništvo Srbije je saopštilo da je na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića stiglo pismo predsednika Narodne republike Kine Si Đinpinga, a vezano za epidemiju koronavirusa.Pismo prenosimo u celosti:

– Poštovani gospodine predsedniče,

Epidemija virusa COVID-19 pogodila je Srbiju. Dozvolite mi da u ime Vlade Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskoj Vladi Srbije i njenom narodu, prenesem iskreno saosećanje uz želju da se oboleli brzo oporave, a epidemija bude pod kontrolom.

Kina i Srbija su sveobuhvatni strateški partneri. Čelično prijateljstvo između dveju zemalja i dvaju naroda postaje još čvršće kako vreme prolazi. Gospodine predsedniče, Vi, Vaša Vlada i narod pružali ste kineskoj strani snažnu podršku dok se kineski narod borio u jeku epidemije i na tome duboko zahvaljujem. U poslednje vreme epidemija izbija u više mesta sa više izvora, a mnogo zemalja se suočava sa povećanim rizikom po kontrolu i sprečavanje širenja virusa COVID-19. Vi i Vaša Vlada ste preduzeli niz aktivnih mera protiv epidemije, što ukazuje na Vašu odgovornost i predanost. Kineska strana čvrsto podržava napore srpske strane za borbu protiv ovog virusa i pružaće Vašoj zemlji materijalnu pomoć, uključujući zaštitne materijale i medicinsku opremu, i obezbeđivati podršku u nabavci neophodne robe u Kini. Mi ćemo poslati i tim medicinskih stručnjaka u Srbiju da bismo vam pružili pomoć u analiziranju situacije i podelili iskustvo o kontroli i sprečavanju širenja virusa i lečenju obolelih, kako bi se podigao efekat suzbijanja epidemije u Srbiji radi zaštite zdravlja i blagostanja naroda.

Uveren sam da će, pod Vašim snažnim rukovodstvom, Srbija sigurno u kratkom roku prebroditi teškoće i pobediti ovu epidemiju. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa između Kine i Srbije. Verujem da će naše tradicionalno prijateljstvo, koje se poznaje u nevolji, biti ukorenjeno u srcima naroda u toku zajedničke borbe protiv epidemije, a naše sveobuhvatno strateško partnerstvo produbljeno i podignuto na još viši nivo“, navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

KOMENTARI13 komentara

 1. Velika Metla says:

  Nemoj samo da nam prCednik ukine "Zadrugu"! Sve ostalo nije važno!

 2. Djoka Brica says:

  Od sada ce tvoj brat AV da jede shishmish, pecene pacove, cufte spremano od pasijeg mesa i puno toga sto vi jos imate. AV je bas pravi brat.

  • Rajko says:

   Bas si mudar i vickast. Blago Srbiji

  • Lazar says:

   Koji idioti ovde komentarišu. Fuj...

  • Cp6a says:

   Čak je i AV duhovitiji od tebe. Međutim, ovde se ne radi o AV-u, nego o predsedniku prijateljske i moćne Kine i predsedniku Srbije.

  • zaliv says:

   @Djole, a tebi puna kuca kineske robe a ovde si doso da lajes :) Uzmi lepo za pocetak sve kinesko baci, ajd pa onda dodji pricaj nesto

 3. Predrag says:

  upravo to čelično prijateljatvo posebno železare smederevo koja nas truje do daske a vlast kaže da to pkb đubri njive.

 4. petrovgrad says:

  Pojedinačnih idiota je bilo i biće. Na njihove komentare ne treba se osvrtati. Mere vlade i svih organa u Srbiju Ja doživljavam kao mere struke. Dakle struka se mora slušati, a ne budalaste i umnobolne komentare. Ja se striktno pridržavam upustava, ne zbog Vučića i Ane, već zbog mene i moje porodice pre svega a potom i šire.Što se tiče Italijana, kako se ponašaju tako i prolaze na žalost.

 5. milorad2 says:

  pomoć kine je zaista nesebična i velika moramo ovo da zapamtimo sa zahvalnošću i poštovanjem jer njihova snaga je tolika da mi jednostavno nećemo ovaj kovid ni primetiti uz njihovu pomoć. Srbija ima manje stanovnika od vu-hana na kraju krajeva kad malo bolje razmislite a mnogo toga što mi ovde imamo i NE MOŽEMO da iskoristimo realno treba kini i stotinama miliona ljudi tamo.Treba saradjivati sa njima otvoreno i pošteno i mi nećemo imati problem nikada sa kinomm neka zarade dobro ovde jer zaradićemo ZAJEDNO i tamo i ovde.Saradnja sa Rusijom i Kinom je od ogromne koristi pre svega za Srbiju mi tu ne možemo da budemo u minusu nikako za razliku od zapadnog modela "razvoja"koji nas je uz zdušnu pomoć raznoraznih "eksperata" i krajnje "demokratskih" političara skoro odveo na prosjački štap ropske dužničke ekonomije bez nade da ikada bude bolje.Ko se seća 2009-2014 a to nije daleka uspomena jasno mu je koja je beda bila ovde.Kako koja god. SVE GORE I GORE i nikaad kraja u koncentracionom logoru predvorja EU.Što se mene tiče t je pokušaj totalne pljačke čitavog jednog naroda , NAŠEG naroda i to nam je doščo iu USA i EU uz asistenciju njihovih oružanih snaga:) zanimljiv model ekonomkog oporavka:) Sreća narod je na crno pobegao u evropu da radi ok najbednija fukara tamo ali i to je bilo bolje od onoga šti je nama ovde bilo namenjeno i to nas je spasilo potpunog osiromašenja NACIJE.

 6. Gagi says:

  Mislim da je krajnje vreme da se podvuce crta na istorijskom racunu. Sada je momenat, u teskim vremenima se vidi ko je pravi prijatelj. Zauvek treba ucutkati ove "progresivne demokrate" koji napravise haos u svetu, kod nas su takodje napravili nemerljivu stetu. Najvise nam pomaze Kina, drzava koja nam nije ni sused i sa kojom nismo nikada imali neke bliske istorijske kontakte. Svi ovi pametnjakovici, neradnici i hohstapleri svih mogucih boja, UCUTITE VEC JEDNOM. Prekinite vise sa svojim savetima i visokoumnim kritikama, zavrnite rukave i stvorite nesto sami u zivotu svojim postenim radom. Oklembesili ste se na drzavnu sisu i samo potrazujete i "demokratski" kritikujete zbog toga sto se niste "dobro usemili" i obogatili narodnim parama. Sada vam i Kina smeta koja nas pomaze a Brisel i Europa su najbolji jer nam ne pomazu a ponekad nas pokolju i satru. Kada bi se ovog momenta pojavio Sveti Sava, zestoko bi bio na udaru kritika ovih europejskih fanatika koji sve znaju. Zaista u nasem narodu ima puno patoloskih slucajeva.

  • persida says:

   E, vala, rekao si istinu. Kina razotkriva amreicku i rusku pricu kao povezane mafiozno vojne strukture. ZIVELA KINA.

 7. Taki says:

  A bre Rusiju i Putina ne pominju nigde već deset dana, a i Lukašenka !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *