ОВО СУ СВИ ДЕТАЉИ Вучићеве посете Косову

OVO SU SVI DETALJI Vučićeve posete Kosovu

26 avgusta 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će u subotu i nedelju 8. i 9. septembra boraviti na Kosovu i Metohiji kako bi Srbima u južnoj pokrajini izneo detalje plana za rešavanje kosovske krize, prenoćiće u studentskom domu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kako Informer saznaje, Vučić tokom dvodnevnog boravka na Kosovu želi da bude što bliži građanima, pa je lično insistirao da spava u domu, a ne u hotelu. Predsednik države planira da obiđe jezero Gazivode, koje su ovih dana ‘okupirali’ vojnici Kfora, ali i da poseti južni deo Kosova.Odbio hotel

Prema rečima naših izvora, šef države je u startu odbio da spava u hotelu ili nekom drugom objektu.

– Kada su planirani detalji posete Kosovu, Vučić je izrazio želju da prespava u studentskom domu, iako su mu saradnici preporučivali da noći u nekom od hotela na severu. On na to nije pristao jer je i na ovaj simboličan način želeo da našem narodu pokaže da je uz njih i da razume njihovu svakodnevicu – objašnjava Informerov izvor iz Vučićevog okruženja, dodajući da će predsednik i ovoga puta posetiti Srbe južno od Ibra, a ne samo četiri opštine na severu pokrajine. Poseban akcenat, dodaje naš izvor, staviće na obilazak jezera Gazivode.

– Vučić i dalje piše i dorađuje govor kojim će Srbima na Kosovu preneti istorijske poruke važne za budućnost. Osim što želi da razgovara i sa narodom južno od Ibra i prenese im poruku da ih Srbija nije zaboravila, Vučić zahteva i da obiđe hidrocentralu i jezero Gazivode, s obzirom na to da su pojačane ionako učestale pretnje iz Prištine da će na silu preoteti ovaj objekat od vitalnog interesa za opstanak i život Srba na severu pokrajine – navodi Informerov izvor, ističući da predsednik planira i da obiđe svetinje na Kosovu, ali i da sa privrednicima razgovara o ekonomiji i o tome kako pomoći ljudima.

Komentarišući kosovsku krizu, Vučić je juče istakao da Beograd i Priština nisu ni blizu dogovora, ali da će obavestiti građane ako do bilo kakvog dogovora dođe.

– Vrlo je teško postići bilo kakav dogovor. Nismo blizu njega, mnogo smo daleko… Ako bude došlo do nekog rešenja, obavestiću narod. Hajde da sačekamo rezultate, pa da vidimo ko je šta dobio, a šta izgubio. U eventualnom sporazumu s Albancima moramo da znamo da smo svi pomalo izgubili – poručio je šef države, najavivši da će se narednih dana videti sa Hašimom Tačijem i albanskim premijerom Edijem Ramom.

Neprestana borba

Inače, zajedno sa Vučićem u južnu pokrajinu idu i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, koji za Informer kaže da je reč o jednoj od najznačajnijih poseta.
– I kao prvi potpredsednik Vlade i kao premijer, Vučić je uvek odlazio na Kosovo i razgovarao sa ljudima, bodrio ih i bio im velika podrška, a narod je njega i SNS uvek podržavao na izborima. Razlog je taj što je prema narodu svakog puta bio iskren, što narod oseća i ceni koliko se predsednik bori da zaštiti svako naše dete, svakog našeg čoveka na Kosmetu i koliko brani državne i nacionalne interese – podvlači Selaković.

Srbi se i danas tiho iseljavaju sa Kosova

Predsednik Vučić istakao je i poražavajuće podatke koji ukazuju na to da se Srbi i dalje „tiho iseljavaju“ sa Kosova.

– Država to pokušava da spreči kupovinom zemljišta, ali teško ide, sve teže… Najsmešnije mi je kad o Čaglavici pričaju oni koji su tu srpsku zemlju prodali Albancima. Malo je Srba ostalo ili ih uopšte više nema u Bresju, Ugljaru, Čaglavici… To se desilo i zbog onih stručnjaka koji su nosili kišobran Madlen Olbrajt i tako brinuli o Srbiji. Oni bi danas da drže patriotske pridike – rekao je Vučić, dodajući da nijednu ružnu reč neće reći o SPC, uprkos napadima Save Janjića.

– Veoma poštujem SPC. Nećete čuti da govorim nešto loše, čak ni o onima koji na mene kamen bacaju na dnevnom nivou. Svako ima mogućnost da kaže ono što misli, ali treba gledati u budućnost – istakao je Vučić.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

 1. kiki_ ćeraćemo se says:

  Pokrajina Kosovo i Srbija biće jedna zemlja kao što su i bile ali sada će to biti pod vlašću albanosa jer je i AV polutan. Zato što nema dovoljno srba i nataliteta uvozićemo radno sposobne albanose da reše oba problema reče AV. Jedan narod . jedna zemlja.

 2. Cetnik says:

  Sve za debilsku uniju! Takav ce govor da mu bude!

  • ralence says:

   U Briselu postoji pravilo:Ništa nije dogovoreno dok se Sve ne dogovori. To pravilo treba AV da prenese Srbskom Naroda na Kosovu i da prestane da daje ustupke Šiptarima na parče.Treba otvoreno reći da je Kosovo okupirana Srbska Zemlja i Okupatoru dati rok da je napusti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *