Ово су Вучићеви кандидати за премијера Србије?

Ovo su Vučićevi kandidati za premijera Srbije?

7 maja 2017

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić sveo je listu kandidata za premijera na četiri imena. To su Ivica Dačić, Nikola Selaković, Ana Brnabić i Miloš Vučević, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

– Rokovi polako ističu i Vučić je napravio konačnu listu od četiri kandidata, od kojih će jedan početkom juna sigurno zasesti u kabinet u Nemanjinoj 11. Ko će to biti zavisi od mnogo faktora, od spoljnopolitičkih do unutrašnjih, čak i od toga ko ima bolje radne navike. Vučić će sve to pažljivo izvagati i za vrlo kratko vreme sa svojim predlogom izaći pred Predsedništvo Srpske napredne stranke – kaže izvor „Alo!“ blizak Vladi Srbije.

Iako do sada nikada nije pominjan kao kandidat za šefa izvršne vlasti, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke, čovek je u koga Vučić ima veliko poverenje i koji se dokazao radom i u stranci i na mestu prvog čoveka srpske Atine.

Osim Vučevića, čije bi imenovanje bilo veliko iznenađenje čak i za dobre poznavaoce odnosa u vrhu vlasti, jedan od najozbiljnijih kandidata je i Nikola Selaković, bivši ministar pravde i jedan od ljudi od najvećeg Vučićevog poverenja. Od dana kada se saznalo da neće biti ministar u aktuelnoj vladi traju kalkulacije koju bi funkciju Vučić mogao da poveri svom mladom saradniku, a osim premijerske, pominjane su i funkcije gradonačelnika Beograda i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Prema odlično obaveštenim izvorima „Alo!“, treći kandidat o kome Vučić intenzivno razmišlja je Ana Brnabić, aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Vučić za njen rad od formiranja aktuelne vlade ima samo reči hvale a, iako formalno nije članica SNS-a, ona je u svim dosadašnjim kriznim situacijama dokazala da je ne samo vredna i marljiva, već i veoma odana premijeru. Pošto dolazi iz prozapadnih krugova, njen izbor za premijera takođe bi nosio i poruku da Srbija nastavlja putem evropskih integracija.

Veoma je zanimljivo i to što se na najužem Vučićevom spisku našao i koalicioni partner Ivica Dačić, lider SPS-a. Iako su odnosi Vučića i Dačića u prošlosti bili vrlo turbulentni, oni su u poslednjih godinu dana postali vrlo bliski.

– Dačićev izbor bi značio i da Vučić želi da pokaže da mu nije važna apsolutna vlast po svaku cenu, već da želi da bude predsednik svih građana Srbije. Iako je u prošlosti bilo nepoverenja u Dačića, u proteklom periodu se to promenilo i njih dvojica odlično sarađuju. S druge strane, moglo bi se reći da Dačić u poslednje vreme bolje sarađuje sa SNS-om nego sa pojedinim ljudima iz sopstvene stranke – zaključuje izvor lista.

(Alo)

 

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Predlazem Haradinaja, on bi naneo manje zla od ovih koje predlaze Vucic. Svi su oni isti, napolje iz Srbije, za sva vremena.

  2. punca says:

    Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić sveo je listu kandidata za premijera na četiri imena. To su Ivica Dačić, Nikola Selaković, Ana Brnabić i Miloš Vučević! I to je Dačić ?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *