ОВО СУ ЗЕМЉЕ СА НАЈСТРОЖИМ И НАЈБЛАЖИМ МЕРАМА: Ево где се налази Србија

OVO SU ZEMLJE SA NAJSTROŽIM I NAJBLAŽIM MERAMA: Evo gde se nalazi Srbija

13 aprila 2020

Prema istraživanju naučnika sa Univerziteta u Oksfordu Srbija i Hrvatska imaju najstrože mere zaštite od pandemije koronavirusa na svetu, piše Index.hr.

Kako se navodi, 100 bodova po zaštiti imaju i Slovenija, Indija, Pakistan, Sirija, Vijetnam, Šri Lanka,Tunis, Uganda, Južnoafrička Republika, Bocvana, Madagaskar, Honduras i Kostarika.Najmanje pak ima Kina (42,86), zemlja u kojoj je epidemija prvo izbila i koja je imala stotine miliona ljudi pod nekim oblikom karantina, ali je u međuvremenu navodno suzbila epidemiju i ukinula karantin – iako se početak drugog talasa epidemije u toj zemlji već nazire.

Prema navodima Okforda, Švedska je imala najblaže mere pre nedelju dana, ali sada ih ima Kina.

Švedska je u međuvremenu pooštrila mere podstaknuta dramatičnim porastom broja umrlih, pa je do skoro imala 52,38 bodova.

Osim Švedske i Kine, izuzetno blage mere imaju Zambija s 47,62, Gvatemala s 52,38, Rumunija s 57,14 i Kenija s 59,52 boda, a relativno blage i Bolivija (61,9), Alžir (61,9), Mongolija (61,9), Čad (66,67), Kolumbija (66,67), Japan (66,67), Gana (66,67) i SAD (66,67).

Trebalo bi naglasiti da za neke zemlje nema dostupnih podataka o zaštitnim merama, uključujući Turkmenistan, čiji je režim zabranio i spominjanje koronavirusa u javnosti, i Belorusiju, čiji je predsednik Aleksander Lukašenko poručio građanima da „piju votku kako bi se borili protiv bolesti“ i dodao: „Ovde nema virusa. Ne vidim ih.“

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  Hahaha, bodovanje.....sad ce i globalna vlada, samo polako...

 2. Zli Vuk says:

  Istraživanje je izgleda pravljeno za drugosrbijance/nepatriote Srbije,jer je država Srbija skoro pa na prvom mestu PO STROGOĆI zavedenih mera ,ispred Italije,Španije,Kine,Rusije.Navodi se da su istraživanje radili naučnici sa instituta - ja postavljam pitanje od kad su pacijenti psihijatrijskih bolnica naučnici a pomenute bolnice instituti.

 3. Baja says:

  I koliko bvodova ima Srbija ?

  • Za Srbiju says:

   Zaključak je da imamo preko 100 bodova. Tekst nema veze sa mozgom.

   • Za Srbiju says:

    Ili je u pitanju hrvacka "logika".

 4. Penzioner says:

  I šta je Srbija dobila sa najviše bodova, što naravno (a ko bi drugi) izveštava Vučićev list Srpski telegraf? Od "najsmešnijeg virusa na svetu" dobila najveći zatvor u svetu za najstariju populaciju. Briga za penzionere njihovim zatvaranjem dovešće samo do njihove najveće smrtnosti upravo zbog ove bezumne mere, jer i laik zna da neaktivnost i stavljanje u kućni pritvor samo doprinosi padu imuniteta, stresu, anksioznosti, atfofiji mišića i svim drugim bolestima. Svaki lekar im je do sad trubio da budu što više fizički aktivni, a sada im ispira mozak da je najbolje da leže. Koliko među preminulim osobama ima onih koji su umrli od drugih bolesti ni jedan medij ne obaveštava, a pre ovog "naprasno najopasnijeg" virusa svaki lokalni list je imao najmanje četiri strane sa čituljama. I Danica Grujičić, koja je pre ovog virusa bila najglasnija po priči o najvećem broju umrlih od posledica bombardovanja municijom sa osiromašenim uranijumom, naprasno je postala najstručniji epidemiolog za grip, dok joj je neurohirurgija "na drugom koloseku". Prestanite od naroda praviti ovce. Svako u svojoj blizini zna ko je od čega bio teško bolestan, a ovih dana preminuo. Neće biti da su svi preminuli od korona virusa. Slična hajka sa plašenjem naroda digla se i sa virusom H1N1 2009. godine, za šta je, na predlog "struke", Srbija spiskala milione evra za vakcine, a kad je žena iz Zelene stranke Nemačke obelodanila da se radi o prevari farmaceutske mafije najednom je u celom svetu prestalo i vakcinisanje i priča o tom virusu.

 5. Penzioner says:

  Naslov na nezavisnom portalu je: Srbija među zemljama sa najstrožijim merama protiv korona virusa na svetu. Naravno da su među tim zemljama Indija, Pakistan, Sirija, Vijetnam, Šri Lanka,Tunis, Uganda, Južnoafrička Republika, Bocvana, Madagaskar, Honduras i Kostarika. A gde bi nas strpali već među boraniju od država. Zašto se na samom vrhu po blagim merama nalazi Švedska. Zbog toga što se tamo život odvija sasvim normalno, kao da virusa i nema. Evo vam i drugog naslova koji Vučićev list Srpski telegraf neće objaviti Srbija: Za mesec dana 71 preminuo od korone i 8.500 od drugih bolesti. Izbrišite i ovaj komentar, ali normalnom čoveku mozak ne možete isprati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *