„ОВО ВАМ ЈЕ ОПОМЕНА“: Скандал на прослави, Меркелова почела да се тресе кад је чула Помпеа! Американац жестоко осрамотио домаћина!

„OVO VAM JE OPOMENA“: Skandal na proslavi, Merkelova počela da se trese kad je čula Pompea! Amerikanac žestoko osramotio domaćina!

9 novembra 2019

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je povodom obeležavanja 30. godišnjice pada Berlinskog zida oštro kritikovao Rusiju i Kinu zbog širenja autoritarnosti.

On je pozvao zapadne zemlje da „nastave da se bore za vrednosti slobodnih zajednica“.On je rekao da je pad Berlinskog zida istorijski događaj koji treba da posluži kao lekcija svima koji smatraju da će autoritarni režimi postojati doveka.

„Mislili smo da će pad komunizma u Berlinu pokrenuti nepovratni trend u celom svetu. Mislili smo da će slobodarsko društvo da procveta širom sveta. Takođe smo mislili i da ćemo uspeti da oslobodimo svoje resurse koji su bili usmereni na naše saveznike da se bore za tu slobodu. Međutim, nažalost, nismo bili u pravu. Nismo bili u pravu kada je reč o putevima razvoja koje će pojedine zemlje odabrati“, rekao je.

U svom govoru, Pompeo je oštro kritikovao Rusiju zbog Krima, zbog situacije sa ukrajinskom crkvom koja trpi ogromne pritiske iz Rusije, zatim je prešao na Kinu, rekavši da u toj zemlji „komunistička partija formira novi vid autoritarnosti koju svet dugo nije video“.

„Ta istina za nas nije bila očigledna 1989. godine, ali danas, 30 godina kasnije, dužni smo da vidimo svet onakav kakav zaista jeste. Moramo sebi da priznamo ko smo. Naše demokratije, SAD i Nemačka, u svojim rukama imaju ogromna bogatstva i moć, imamo obavezu da branimo ono što smo jedva stekli 1776, 1945, i 1989. godine. To nije moguće učiniti samostalno“, istakao je američki državni sekretar.

S tim u vezi, Pompeo je rekao i da se SAD zalažu za to da Nemačka ne bude zavisna od isporuke ruskih energenata.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. radmila says:

  Nesto ne vidim da se Merkelova trese.

  • sokoćalo says:

   Ne sme da se trese jer će isprazniti usrane gaće

 2. Kosovac says:

  Ovaj šaldžija Sputnjik me je opet namagarčio. Sve sam pažljivo pročitao, ceo video odgledao, i ono zumirano. I pri kraju videa sam osetio kako mi rastu uši. Možda je trebalo za gledanje da upotrebim sorošoidne naočare, s njima se bolje vidi.

 3. padre says:

  Možda je bila samo malo ljubomorna, jer je deblji od nje, pa mu lepše padne odelo!

 4. petrovgrad says:

  Ameri vi imate svoje Šiptare(Meksikance, oni će Vam doći glave. Merkelova dobro zna, ko je razorio nemačke gradove 1945.

 5. Beli Orao says:

  ““ du vist ein arsch “ popravka gornjeg teksta !!!

 6. Beli Orao says:

  ““ du bist ein arsch “ popravka gornjeg teksta !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *