ОВО ВАМ НИСУ РЕКЛИ: Kолико је опасно живети у близини 5Г базног места?

OVO VAM NISU REKLI: Koliko je opasno živeti u blizini 5G baznog mesta?

6 januara 2021

Procenjuje se da će tokom narednih 20 godina biti postavljeno preko 800.000 5G ćelijskih tornjeva širom Sjedinjenih Država, od kojih će se većina nalaziti u gradovima i njihovim rezidencijalnim naseljima.

Sličnu dinamiku i proporciju možete očekivati i u vašoj državi.To je izazvalo buru kod mnogih građana, jer bi postavljanje baznih stanica značilo neviđeni porast i elektromagnetnog polja (EMF) i radiofrekventnog zračenja.

Smatra se da ove vrste zračenja uzrokuju nekoliko zdravstvenih problema, uprkos Federalnoj komisiji za komunikacije (FCC) i dobavljačima poput AT&T i Verizon koji uveravaju javnost o njihovoj bezbednosti.

Evo nekih zdravstvenih rizika povezanih sa življenjem u blizini 5G baznog mesta:

Stalno izlaganje EMF-u i radiofrekventnom zračenju može prouzrokovati elektromagnetnu preosetljivost

Elektromagnetnu preosetljivost ili EHS karakterišu različiti nespecifični simptomi, a svi se pripisuju izloženosti pogođenog pojedinca EMF-u. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), ovi simptomi uključuju dermatološke probleme poput crvenila i peckanja kože, kao i neurastenične i vegetativne simptome kao što su umor i malaksalost, poteškoće u koncentraciji, probavni poremećaji, lupanje srca, mučnina i vrtoglavica.

SZO međutim tvrdi da ovi simptomi nisu deo bilo kog prepoznatljivog sindroma.

Stalno izlaganje EMF-u i radiofrekventnom zračenju može izazvati „mikrotalasnu bolest“

Većina zračenja modernih baznih stanica uglavnom se sastoji od visokofrekventnih radio talasa ili mikrotalasa. To znači da život u blizini takve stanice može uzrokovati da pojedine osobe pokažu ono što je danas poznato kao „sindrom mikrotalasne bolesti“.

Sovjetski istraživači su pedesetih godina prošlog veka prvi put identifikovali sindrom mikrotalasne bolesti kod radnika koji su bili u kontaktu sa radiofrekventnim zračenjem.

Prema Society of Occupational Medicine, glavne kliničke manifestacije stanja uključuju dermografizam, tumore, promene krvi, reproduktivne i kardiovaskularne abnormalnosti, depresiju, razdražljivost i oštećenje pamćenja.

Pored toga, rad objavljen u časopisu Intech Open primetio je da blizina EMF-u može predstavljati potencijalni rizik od raka kod ljudi. To je zato što mikrotalasno zračenje može da indukuje apoptozu, ili ćelijsku smrt.

Stalno izlaganje EMF-u i radiofrekventnom zračenju može prouzrokovati probleme u ponašanju i kognitivne sposobnosti
EMF zračenje može uticati na neuronsku aktivnost mozga, pa čak i indukovati apoptozu ili ćelijsku smrt u mozgu. To može rezultirati smanjenjem pamćenja, promenjenim razvojem mozga, hiperaktivnošću i drugim problemima u ponašanju.

Uprkos suprotnim tvrdnjama, postoji sve više dokaza da mikrotalasno zračenje, kakvo emituju tornjevi mobilnih telefona, nije samo neurotoksično već i genotoksično. To znači da su sposobni da nanesu veliku štetu genetskom materijalu.

Stalno izlaganje EMF-u i radiofrekventnom zračenju može prouzrokovati razvoj hroničnih bolesti
Prema istraživaču Martinu L. Polu, kalcijumovi kanali u ćelijama se otvaraju kada električno okruženje tela poremeti EMF zračenje koje emituje ViFi i mobilni telefoni.

To, kaže istraživač, dovodi do toga da višak kalcijuma ulazi u ćelije, što dovodi do proizvodnje jedinjenja zvanog peroksinitrit. Poznato je da moćan i štetan oksidans – peroksitnitrit razgrađuje i oštećuje ćelijske membrane, kao i da remeti funkciju mitohondrija i pokreće ćelijsku smrt.

Takođe je povezan sa razvojem mnoštva hroničnih bolesti poput Alchajmerove bolesti, kardiovaskularnih bolesti, inflamatornih bolesti creva, multiple skleroze i određenih vrsta karcinoma.

5G bazna mesta se izvode i grade brzom dinamikom. To znači da zaštita sebe i svojih porodica od njihovih štetnih efekata mora uvek biti naš prioritet.

Webtribune.rs

Izvori:

DailyMail.co.uk

Sacramento.CBSLocal.comEHJournal.BioMedCentral.com

WHO.int

Academic.OUP.com

InTechOpen.com

BioMolTher.org

OnlineLibrary.Wiley.com 1

OnlineLibrary.Wiley.com 2

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad 4 says:

    da ovo je sve istina od kad mobilna telefonija POSTOJI,SVE ove poromećaje izaziva MOBILNA TELEFONIJA ,3G,4G,5G SVEJEDNO.Uopšte nije u pitanju snaga toliko baznih stanica u pitanju je BROJ,GUSTINA, a ona je sve veća i sasvim je svejedno u tom slučaju koji je G.

  2. padre says:

    Bogu hvala barem za ovog, inače ne bi nikad znali, jer nam niko ne bi rekao!

  3. Rista says:

    Nije fer. Ovo je anti kineski članak. Pa naša prijateljica Kina ima trenutno najrazvijeniju 5G mrežu na svetu zajedno sa tehnologijom. Da nije, nedo Bog, naša prijateljica kurva? Eto, ako koza laže...Kina sigurno zato nema ni 2 milijarde stanovnika. Svi Kinezi žive u mikrotalasnim rernama pa se zato više ne razmnožavaju. E, ali imamo mi ovde još boljih poznavalaca 5G rerni pa će nam oni objasne još bolje od tih tamo gorenaka šta je to GM genetski udar preko rerni? Nego, ja imam već drugu godinu 5G prijemnik, slušalicu, telefon...i svi mi objekti na 5G osim jednog objekta koji spao na bednih 3G. Trenutno sam dobio ponudu za 6G. Šta mu to tek dođe? Sve su mi nekako one vitalne reakcije smanjene, gotovo da ne veruješ. Nemo ni slučajno da upotrebljavate 5G. Ako me ne dotuku korona, 5G rerna, sienen GM modul iz gornjeg članka...A pošto su ovde gotovo svi anti 5gedisti, mora da se Kina čudom čudi...Ili rade neki dualni aršini?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *