ОВО ВАТИКАН КРИЈЕ ГОДИНАМА: Геј сауне, секс-соларијум, стриптиз…

OVO VATIKAN KRIJE GODINAMA: Gej saune, seks-solarijum, striptiz…

12 novembra 2015

20120625-namnlc3b6st-img_7000Prema najnovijim navodima italijanskih medija, prostorije Rimokatoličke crkve u Rimu koriste se kao saune i saloni za masažu u kojima sveštenici plaćaju za seks, a u izveštajima koji se vode kao „procureli” navode se tačne lokacije za prostituciju.

Vatikanski zvaničnici navodno dopuštaju da objekti u crkvenom vlasništvu budu iznajmljeni na sumnjiv način i dopuštaju da se u njih useljavaju javne kuće, preneo je britanski Independet.

Neke od tih lokacija nalaze se u neposrednoj blizini italijanskog parlamenta, dok se jedan takav „solarijum” nalazi nedaleko od Pjace Barberini, a odeljenje Vatikana Kongregacija za propovedanje vere označeno je kao najbogatije koje u posedu ima stotine miliona vredne nekretnine u centru Rima.

Vatikan je, kako je otkriveno pre dve godine platio sa 23 miliona evra deo rimskog stambenog bloka u kojem je smeštena „Evropa multiklub”, koja je, kako se navodi, najveća gej sauna u svetu i u čijem kabaretskom programu postoji striptiz tačka muškarca u svešteničkoj odori.

Prema rečima kardinala Tarcisija Bertonea, ova nekretnina kupljena je 2008. godine u vreme pape Benedikta Šesnaestog.

Bertone je, prema ovim nezvaničnim izveštajima, potrošio 200.000 evra iz dobrotvornog fonda za lečenje da bi renovirao svoj penthaus.

Prema navodima agencije Ansa, koja se poziva na neimenovane izvore, aktuelni papa Francisko želi da se što pre zaustavi „curenje” ovih i sličnih kompromitujućih informacija, jer je 8. decembra u Vatikanu važan praznik.

Prema tim izveštajima, visokog zvaničnika Vatikana – monsinjora Lusia Valeha Baldu – uhapsila je vatikanska policija zajedno sa još jednim osumnjičenim zbog sumnje da su medijima dostavljali informacije.

Neki analitičari veruju da su skandalozne vesti koje se pojavljuju deo otpora pokušaju pape Franciska da reformiše Kuriju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vasilije50 says:

    Šta je ovde novo! Vatikan je od postanka pedersko gnezdo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *