ОВОГА СЕ АМЕРИКА НАЈВИШЕ ПЛАШИ: Ствара се осовина БЕОГРАД – МОСКВА – БАЊАЛУКА!

OVOGA SE AMERIKA NAJVIŠE PLAŠI: Stvara se osovina BEOGRAD – MOSKVA – BANJALUKA!

6 decembra 2017

Kako Srbija ojačava prijateljske odnose sa Rusijom, Sjedinjene Države postaju sve nestrpljivije i predlažu preko svoje organizacije Atlantski savet „Novu strategiju za Srbiju“. Drugim rečima, očekuju da Srbija svojevoljno uđe u američki neokolonijalni sistem. To, međutim, suštinski znači smrt Republike Srpske

Politička vođstva Srbije i Republike Srpske su toga apsolutno svesna i ne žele da se to desi. Povrh svega, Srbiji ne preostaje još puno vremena da se odluči na koju će stranu. Srbija ne može održati svoj prosrpski put (Republika Srpska plus Srbija) bez pomoći Rusije i svako suprotstavljanje tome (direktno ili prikriveno) zbog sitnih, politikantskih, kratkoročnih ciljeva, znači – izdaju Srpstva i srpskog naroda, piše Emil Vlajki

Novi, sirijski zagrijani, hladni rat između Zapada i Rusije, traži neminovno svrstavanje neutralnih zemalja. Na Balkanu se radi o Srbiji i državotvornom entitetu Republici Srpskoj.

Kako Srbija ojačava prijateljske odnose sa Rusijom, SAD postaju sve nestrpljivije i predlažu preko svoje organizacije Atlantski savet „Novu strategiju za Srbiju“. Drugim rečima, očekuju da Srbija svojevoljno uđe u američki neokolonijalni sistem.

Konkretno, traže „normalizaciju odnosa“ Beograda i Prištine (čitaj: omogućavanje ulaska Kosova u OUN), potpuno odvajanje od Rusije, potpuno uključivanje Srbije u NATO evropsku zajednicu, uvođenje sankcija Rusiji, osudu Rusije radi politike prema Krimu, priznanje odlučujuće uloge SAD u regiji Zapadnog Balkana, a u svrhu „ojačanog prijateljskog odnosa SAD i Srbije“, prećutno napuštanje Srbije Republike Srpske.

O osudi SAD i NATO agresiji na Srbiju, ubistvu više hiljada civila, uništavanju srpske privrede, bačenim tonama osiromašenog uranijuma u , dvodecenijskoj demonizaciji Srba, te okupaciji Kosmeta, nema ni reči.

Pošto će Kosmet još dugo biti van jurisdikcije Srbije, radi apsolutne podrške koju SAD daju Prištini, a ko zna što će još, mnogo toga bolnog, Beograd morati privremeno uraditi, strategija Srpskih zemalja mora biti sledeća:

– Očuvanje teritorijalnog integriteta ostalog dela Srbije;

– Intenzivirano jačanje svih mogućih veza između Srbije i Republike Srpske.

Ustvari, u ovom času i na dugi rok, očuvanje i jačanje državotvornosti Republike Srpske je conditio sine qua non, očuvanja same Srbije, a i Srpstva uopšte.

Naime, ubrzo će se jasno pokazati da Vašington i Brisel neće ni u kom slučaju dozvoliti ulazak Srbije u Evropu sa zadržavanjem prijateljskih veza Srbije i Rusije.

S druge strane, intenziviranje „prijateljskih odnosa“ SAD i Srbije po receptu Atlantskog saveta znači suštinsku smrt Republike Srpske.

Politička vođstva Srbije i Republike Srpske su toga apsolutno svesna i ne žele da se to desi. Povrh svega, Srbiji ne preostaje još puno vremena da se odluči na koju će stranu.

Postoje indikatori koji ukazuju na to da je Srbija izabrala svoj put: jačanje Srpstva preko čvrste povezanosti Republike Srpske i Srbije. Drugim rečima, to znači otklon od NATO evropskih integracija.

U vezi toga se mora shvatiti sledeće:

– Nema očuvanja Republike Srpske bez čvrstog angažmana Srbije;

– Srbija ne može održati svoj prosrpski put (Republika Srpska + Srbija) bez pomoći Rusije.

Na pomolu je, prema tome, nova osovina: Banja Luka-Beograd-Moskva.

Svako suprotstavljanje tome (direktno ili prikriveno) zbog sitnih, politikantskih, kratkoročnih ciljeva, znači izdaju Srpstva i srpskog naroda.

(Fakti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Cetnik says:

  Kakva je ta osovina? Sa jedne strane jak tocak od tri metra sa druge dva plasticna od autica za decu...

 2. Pero Joksimovic says:

  Težak čovek, teških odluka ima da zavije trnje u kučine i razbije svačije iluzije o očuvanju srpstva.

 3. goran says:

  Ne verujem da ce se to ostvariti. Ameri ce to pokarabasiti, a kad se zblizimo sa Amerima, pokarabasice Rusi. Tako ce nas sutirati i jedni i drugi sledecih "hiljadu godina". Mi cemo uvek biti negde izmedju, u praznom dvoristu, dok nas ne pojedu Arapi i nizak natalitet. Ali, zasto da ne, nista ne kosta mastati.

 4. Trifun says:

  Amerika je porazena! Nemate hrabrosti da to kazete i prizanate javno jer niste sigurni u sebe i u svoj mozak. Recite jednostavno = Amerika je porazena!! A porazeni ne mogu diktirate uslove pobjednicima. Zapad je porazen!! Reciti to slobodno!! PORAZENI! Izgubili su sve ratove koje su zapoceli padom Berlinskog zida! Sada su opljackani od strane SVOJIH BANKSTERA, finansijski slomljeni, bez ideja kako da zaustavi svoj strmoglavi pad ugleda i prezaduzenih ekonomija, banksteri se sprdaju sa njima i skrecu paznju sa svoje pljacke na Rusiju, LOS IZBOR MOMCI. To ce ih DOTUCI mnogo brze nego sto se nadali. Rusija je NEPOBJEDIVA, VOJNO, EKONOMSKI, MORALNO ILI INFORMATIVNO = NEPOBJEDIVA. Nema nazad.

  • Baja says:

   Trivun je pod sedativima!!!! Nemoj te mu zamjerit.

 5. Aleksandar says:

  Evo, kad sam se ja stresao od straha, mogu da zamislim kako je Amerikancima!

 6. tinman19 says:

  Amerika se plaši Beograda i Banja Luke?????? Pa svi ste svi kreteni koji ovo čitate i stavljate komentare. A Trivun je ionako kompjuterski virus, ništa ne brini, Baja, nikakvu štetu taj virus neće napraviti nikome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *