ОВУ ИСТИНУ ХРВАТИ КРИЈУ: Степинац се борио на страни Срба

OVU ISTINU HRVATI KRIJU: Stepinac se borio na strani Srba

3 septembra 2018

Čovek oko čije se kanonizacije vodi pravi rat između Hrvatske i Srbije – Alojzije Stepinac za čije ime se vežu mnoga monstruozna dela, a neka od njih su i ona iz ustaškog logora u Jasenovcu, borio se, verovali ili ne na Solunskom frontu!

Da, dobro ste pročitali Alojzije je kao borac učestvovao na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu.Prema podacima iz istorijskog arhiva u koje smo imali uvid većinu svog ratnog delovanja proveo je u austrougarskoj vojsci.

On je, jedno vreme 1918. godine bio čak i zarobljen od strane italijanske vojske, a kasnije je verovali ili ne dobrovoljno pristupio Jugoslovenskoj legiji koja je bila među prvima upućena na Solunski front.

Postoje brojna svedočenja da je Stepinac u Solunu proveo Božić, u karantinu. Posle toga je sa vojskom bio u Vranju, Gnjilanu i Prištini, a kući se vratio na proleće 1919. godine.

Zbog svojih ratnih zasluga dobio je čin potporučnika, a kasnije ga je kralj Aleksandar I Karađorđević unapredio u čin rezervnog poručnika.

Ipak, Hrvati su činjenicu da je Alojzije učestvovao u proboju Solunskog fronta pokušali da sakriju, te su počeli sa prekrajanjem istorije.

Tako se u hrvatskim knjigama iz doba NDH može naći tekst: „Srećom, kad je Alojzije Stepinac stigao na Solunski front, rat je već bio završen“.

Da li zbog sramote što je ovaj vikar koji ima do lakata krvave ruke ratovao sa Srbima ili su razlozi potpuno drugi danas možete naći oprečna mišljenja o učešću Alojzija u Prvom svetskom ratu.

(Vidovdan)

KOMENTARI9 komentara

 1. milorad says:

  šta je stepinac bio i kakva je zaista istorija jugoslavije od prvog dana njenog postojanja je predugačka priča, ali da zanju svi, da prevashodnu krivicu za taj projekat i njegovu propast pre svewga nose karadjordjevići, njihova dela i nedela su glavni uzrok kasnije tragedije.Ta kraljevska kuća NIJE DORASLA I NIJE BILA U STANJU DA SE NOSI SA SITUCIJOM U KOJOJ SE NAŠLA, POHLEPA I NARCISOIDNOST SU UNIŠTILI I SRBIJU I JUGOSLAVIJU.NORMALNO SVI KOJI SU TU IGRU SA NJIMA IGRALI UKLJUČUJUĆI I STEPINCA SU ISTO TAKO PODJEDNAKO KRIVI U PROPASTI TOG SULUDOG I NEMOGUĆEG PROJEKTA. ZATO AKO VAM IKO PONOVO POMENE JUGOSLAVIJU ILI NEKU BALAKANSKU FANTOMSKU ZAJEDNICU ODMA MU RAZBIJTE LABRNJU NA LICU MESTA , JER TAJ ILI JE LUD ILI JE ZAO POKVARENJAK.

  • samo istina says:

   Koje ustaško podmetanje za naivne Srbe.

 2. Popara Dorcol says:

  Au kakva novost. Pa I zene dok su device igraju se da devojcicama , Ali kada dodje vreme, skoce na drugu stranu, igraju se sa muskima. Doduse tu i tamo ima izuzetaka Ako si vladajucim strukturama

 3. Roy says:

  Stepinac je bio homoseksualac i ljubavnik kralja Aleksandra Karadjordjevica. Zato ga je Aleksandar i postavio za kardinala RKC u Kraljevini Jugoslaviji. Jaki borci i jedan i drugi. Kompletna masonska i jezuitska ekipa je nastrana i sad im dizete spomenike i velicate ih kao da su bogovi. Katastrofa.

 4. Roy says:

  Zato je Stepinac i otisao za Aleksandrom u Grcku jer su ljubavisali jos prije ww1.

 5. Roy says:

  A ovo je za Danu Radakovica Dane majko ti dalje od komunjara ne znas. Ti zivis u svom mikro svijetu od Bruvna do Mogorica i dalje od toga ne znas. Jesi li kad cuo za Cioniste, Jezuite, Iluminate? Komuniste su kreirali Cionisti i Jezuiti, Komunisti su po njihovom projektu dosli i vladali 45 godina i otisli, a Cionisti i Jezuiti vladaju ovim svijetom od postanka ove civilizacije i sve konce vuku oni, a ne ti tvoji iz Bruvna i Pecana. Takvi kao ti su koristeni u likvidacijama svojih komsija i saboraca jer zive u mikro SVIJETU i dalje van toga ne vide i ne znaju. Pilecim mozgovima se najlakse vlada.

 6. padre says:

  Pa po vam ispada, da su Hrvati u pravu, kad kažu, da nam nisu ništa uradili, sad se Stepinac borio na našoj strani, oni ustaški koljači su zapravo Srbi, a i svi Hrvati su "pokatoličeni" Srbi!Šta se onda bunimo, pa sve smo sami sebi uradili!

 7. padre says:

  Ada, zaboravio sam i one "komunjare", koje se Srbiji otele KiM!doduše oni su neki hibrid iz "pokatoličenih" Srba - "komunjara!

 8. Za Srbiju says:

  Prijavio se da bi otišao iz zarobljeništva, a borio se koliko i ja što sam se borio na Solunskom frontu. Kamo sreće da je poginuo, ma gde to bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *