ОВУ СРПКИЊУ желе да отму шиптарски терористи због хапшења Харадинаја

OVU SRPKINJU žele da otmu šiptarski teroristi zbog hapšenja Haradinaja

12 januara 2017

ana-hrustanovic_620x0

Ambasadorka Misije Srbije pri EU Ana Hrustanović meta albanskih ekstremista… Ruski obaveštajci nas upozorili da je plan Šiptara da otmu Hrustanovićevu i traže oslobađanje Ramuša Haradinaja… Meta terorista i ambasador u Atini Dušan Spasojević.

Šiptarski teroristi spremali su otmicu Ane Hrustanović, ambasadorke Misije Srbije pri EU, kako bi naterali Srbiju da odustane od postupka protiv ratnog zločinca i bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, koji je 4. januara uhapšen u Francuskoj!

Kako saznajemo, srpski obaveštajci su detaljne informacije o ovom podlom šiptarskom planu dobile od ruskih kolega. Informacije o mogućoj otmici nezvanično su potvrdile i službe u Francuskoj, gde Haradinaj čeka odluku o ekstradiciji Srbiji, koja je juče i zvanično zatražila njegovo izručenje.

Kao još jedna potencijalna meta albanskih ekstremista, tvrde upućeni, spominjan je i ambasador u Atini Dušan Spasojević.

Klasična ucena

Prema rečima naših odlično obaveštenih izvora, šiptarski ekstremisti do tančina su isplanirali da upadnu u zgradu u Briselu, zabarikadiraju se tamo i kao taoca uzmu Hrustanovićevu, ali i osoblje ambasade!

 

Opsada bi, prema njihovom planu, trajala sve dok se Srbija ne bi pismeno obavezala da odustaje od svakog postupka protiv Haradinaja!?!

 

– Albanci su nameravali da svoj plan ostvare u ranim jutarnjim satima, čim se ljudi pojave na poslu. Ideja im je bila da upadnu u zgradu, naprave barikade i za taoce uzmu Anu i osoblje u ambasadi. Zatim bi, pod pretnjom likvidacije talaca, insistirali na tome da se Srbija obaveže da će odustati od gonjenja Haradinaja. Sličan scenario isplaniran je i za Spasojevića u Atini… – prenosi naš sagovornik.

 

Ana Hrustanović i Dušan Spasojević juče nisu hteli da komentarišu naša saznanja.

Šef diplomatije Ivica Dačić, s druge strane, potvrđuje da su Albanci pripremali zauzimanje naših diplomatsko-konzularnih objekata.

– Informacija je došla iz jedne velike zemlje i velike bezbednosne zajednice, sa imenima i prezimenima ljudi, zemljom o kojoj se razgovaralo kao mogućoj meti… Jedna od opcija je bila i da se Srbija privoli da odustane od gonjenja putem zauzimanja nekog od diplomatsko-konzularnih predstavništava ili objekta i uzimanja talaca. Tačno se zna ko je takve predloge iznosio i gde živi – kaže Dačić, dodajući da je bezbednost u državama domaćina koje su odgovorne za bezbednost diplomatsko-konzularnih predstavništava podignuta na viši nivo.

Ekstremne namere

Milovan Drecun, šef Odbora za KiM, ocenjuje da je reč o veoma opasnom terorističkom planu.

– Očigledno i dalje postoje ekstremne albanske strukture i organizacije koje se ne odriču terorizma kao načina delovanja. Spremnost na izvođenje tako ozbiljnog terorističkog plana kako bi se sprečilo procesuiranje najvećeg ratnog zločinca na Kosovu pokazuje koliko su Albanci nespremni da priznaju i suoče se sa zločinima koje je počinila teroristička OVK. U svakom slučaju, Srbija neće odustati od gonjenja terorista OVK koji su počinili strašne zločine – zaključuje Drecun.

Ko je Ana Hrustanović* od avgusta 2016. godine ambasadorka Misije pri EU

* 2011-2016. godine bila ambasadorka u Rimu
* 2009. kao kadar DS sa 28 godina i bez diplomatskog iskustva poslata na službu u Rim da asistira tadašnjoj ambasadorki Sandi Rašković Ivić. Prethodno bila saradnica Borisa Tadića u Predsedništvu i MO
* snajka nekadašnje gradonačelnice Beograda Radmile Hrustanović, ima sina Marka
* završila italijanski jezik i književnost u Beogradu, a znanje usavršavala na univerzitetima u Peruđi i Rimu.

Ko je Dušan Spasojević* 31. oktobra 2015. postavljen za ambasadora u Atini

* od 2010. do 2013. godine bio ambasador u Turskoj
* pre diplomatske karijere bio u Saveznom ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu odbrane
* diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, magistrirao međunarodne odnose na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka
* 2007. grčki predsednik ga je odlikovao Medaljom časti, a 2009. italijanski predsednik Ordenom zvezde italijanske solidarnosti.

Činjenice

* Tužilaštvo za ratne zločine je protiv Haradinaja podnelo 108 krivičnih prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela terorizma, udruživanja radi neprijateljske delatnosti i ubijanja civila

* Poternica za Haradinajem izdata je 2006. godine
* Haradinaju je u međuvremenu sudio i Haški tribunal 2012, koji ga je oslobodio optužbi dok su ključni svedoci optužbe ubijeni ili nastradali pod sumnjivim okolnostima
* Bivši vođa OVK uhapšen je i 2015. na aerodromu u Ljubljani, ali je pušten posle nekoliko dana

(Informer)

KOMENTARI5 komentara

 1. ilija says:

  sve ce oni oteti od vucica i seselja i dacica srbijo menjaj politiku

 2. Vladislava says:

  Dobra fora, zavrsis studije stranog jezika i hopa u nasu ambasadu negde u svetu. Imam i ja muza i dve lepe cerkice i prosek 9,5 pa nigde dalje od Zvezdare nisam mogla. Korumpirana si Srbijo do kraja.

  • Jovan says:

   Nebitna DOS osoba. A glavno pitanje je sta ce ambasada jedne Srbije (jedine antifasistcke zemlje u Evropi) u leglu fasizma i EU otpada ljudskog??!!

 3. istorija says:

  Otkada šiptari rade za srpsku stvar?

 4. RusoFil says:

  Teroristička posla, šta drugo znaju da rade nego da se bave terorizmom...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *