ОЗБИЉНО ЗАХУKТАВАЊЕ: Израелски премијер долио уље на ватру, нота коју сервира неће се допасти Техерану

OZBILJNO ZAHUKTAVANJE: Izraelski premijer dolio ulje na vatru, nota koju servira neće se dopasti Teheranu

4 avgusta 2021

Premijer Izraela, Naftali Benet, izjavio je da je Izrael u stanju da deluje sam protiv Irana.

On je ovo rekao nakon što je američki državni sekretar Entoni Blinken predložio „kolektivni odgovor“ na napad koji se dogodio prošle nedeljde na tanker pod izraelskom upravom kod obale Omana.

– Radimo na tome da okupimo svet, ali istovremeno takođe znamo da ćemo delovati sami“, izjavio je Benet tokom obilaska izraelske severne granice.

Izrael, Sjedinjene Države i Britanija okrivili su Iran za incident, u navodima koje Teheran negira, prenosi Reuters.

KOMENTARI3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Izrael je u posedu nuklearnih bombi i nece trepnuti da ih i upotrebi. Kina i Rusija mogu samo da kukumacu. Svaka pasivnost sve vise drazi i pokazuje slabost da se zastite saveznici. Zapadnoj trulezi treba veliki rat i jos samo umno-poremeceni razmisljaju da mogu da ga izbegnu a da ne podpisu totalnu kapitulaciju. Irana naoruzati takodje sa istim oruzjem da ni i Izrael dos'o pameti. Jos nije kasno da se veliki rat spreci ali trebalo bi pokazati moc i hrabrost da se od rata ne bezi. Dok Kina i Rusija ceraju neke puteve svile Vatikan, London i Berlin se spremaju za rat i vec rasporedjuju snage na frontu. Cutanje druge strane je pokazana slabost i to im daje za pravo da umislaju da su jaci. Ako im se ta zabluda izcera iz suplje glave ima sanse da se prodje bez rata. U protivnom ne gine na cistka. Mozda je to i bolja varijanta.

  2. milorad5 says:

    ovi će napasti irance,moguće je da upotrebe i nuk.oružje ali mislim a iran ima isto tako čime da uzvrati,ovo bi možda moglo da se pretvori u nuk.sukob.Neam šta izrael nema nameru da dozvoli iransko delovanje preko granica,sve što se od iranaca očekuje je da sede u svojim granicam i trpe blokade i sankcije,sad kada su i oni počeli da vode vrlo aktivnu politiku proxy sukoba napad izraela je neminovan,to će biti istovremeno i kraj izraela kao države,poješće ih arapi sa sve bombama ako treba.Jasno je da iran ne stoji iza napada na tankere, iranu to nije potrebno, to je zadnji poetez koji bi oni uradili i to samo u teškoj situaciji i politički im je kontraproduktivno,za sad iran se uspešno ubacuje po b.istoku i dobija sve veći broj ŠEJHOVA i plemena u Centralnom delu b.istoka i takodje su defnitivno u vojnoj koaliciji sa sirijom i libanom.Jevreji su ludaci ako udju u sukob sa njima,to će samo potrvrditi iranske optužbe i okrenuti SVE arape protiv njih,nije nemoguće da dodje do svrgavanja oligarhija u nekim arapskim državama kada odbiju da udju u PRAVI SVETI RAT koji će biti oglašen na prvi napad izraela,takodje ne treba zaboraviti pakistan u toj priči.Izrael samo ojačava političku poziciju irana i to će platiti teško,bolje im je d ćute i sklope mir AKO JE TO UOPŠTE VIŠE MOGUĆE,a bilo je moguće, palestinci su im nudili to.

  3. sima says:

    Kabalisti cackaju mecku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *