Oživela na operacionom stolu

Oživela na operacionom stolu

10 jula 2013

080811-N-9689V-004Amerikanka Kolin Barns (41) probudila se na operacionom stolu dok su joj lekari vadili organe jer su mislili da je mrtva! Bizaran slučaj dogodio se u bolnici St. Džozef u Njujorku, navodi “Dejli mejl“, a prenosi portal “Telegraf.rs“. Barnsova je primljena u bolnicu 2009. godine jer se predozirala lekovima. Tokom lečenja, doktori su napravili niz grešaka i na kraju su doneli zaključak da joj je mozak mrtav. Njenoj porodici su predočili situaciju, a familija je pristala da je isključe sa aparata za održavanje u životu i dala je pristanak da se njeni organi izvade i doniraju.

Dan pre operacije vađenja organa, medicinska sestra proverila je ženine reflekse i zaključila da je Barnsova živa. Međutim, lekari su zanemarili upozorenje sestre i odlučili su da operišu ženu da bi se tokom hiruške intervencije dogodio pravi šok – Barnsova se probudila. Operacije je prekinuta, a žena se oporavila.

Ipak, Barnsova je nakon nekoliko meseci izvršila samoubistvo, a prema rečima njene majke za to nije kriva bolnica niti trauma koju je tamo doživela. “Kolin se nije uzrujavala zbog svega što se dogodilo u bolnici. Bila je u teškoj depresiji i bilo joj je potpuno svejedno“, rekla je njena majka Lusil. Ipak, iako porodica nije tužila bolnicu, reagovala je inspekcija koja je kaznila njujoršku bolnicu sa 22.000 dolara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *