ПА ГДЕ ЋЕТЕ БИЦИКЛОМ НА РУСИЈУ? Амерички тенкови се заглавили у Пољској због хладноће, акумулатора, мостова…

PA GDE ĆETE BICIKLOM NA RUSIJU? Američki tenkovi se zaglavili u Poljskoj zbog hladnoće, akumulatora, mostova…

24 januara 2017

US tanks Europe Poland 32454

Američka vojska se suočila sa „neočekivanim poteškoćama“ prilikom prebacivanja oklopne tehnike iz Nemačke u Poljsku, piše „Volstrit džurnal“.

Kako pišu mediji, jedan broj vozila bio je oštećen na putu od nemačke luke Bremerhafen do Poljske. Oni su udarali u mostove koji su bili niži, nego što su vojnici očekivali. Pet oklopnih vozila je ostalo u Nemačkoj. Za sada nije pronađen bezbedan način njihovog prebacivanja.

Osim toga, jedan broj američkih tenkova je stigao u Evropu sa ispražnjenim akumulatorima, izjavio je komandant snaga SAD u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis. On je priznao da Vašington ne poseduje dovoljno informacija o infrastrukturi u zemljama NATO-a koje su ranije bile deo Varšavskog pakta i ukazao je na potrebu „obnavljanja uporišta“ na istoku Evrope.

SAD u Istočnu Evropu prebacuju 87 tenkova „M1 abrams“, 144 oklopnih vozila „bredli“, 18 samohodnih haubica „M109 paladin“ i 4.000 vojnika kao podrška operaciji „Atlantska odlučnost“. Manevri imaju za cilj potencijalno obuzdavanje Rusije.

(Sputnik.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. opet ja says:

  Simbolične snage, preživeli bi max 15 minuta na frontu. Poljska i baltičke republike bi bile zbrisane za 2 nedelje. To je poručio pre godinu dana i general Bridlou, a slična procena je išla mislim i od STRATFORa ili tako neke agencije. Ovo sve bez upotrebe nuklearnog naoružanja.

  • Moma says:

   Ej, Amerikanci pozdravio vas je Mihail Kutuzov, pročitajte malo kako je Napoleon prošao, pa kako je Hitler prošaoa na Staljingradu, bila bi to smejurija kako bi američki tenkovi bili sekundarna sirovina za poljske železarne.

 2. Sodom von Gomor says:

  " PA GDE ĆETE BICIKLOM NA RUSIJU? " e čoveče, ovo je naslov !!! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Svaka čast autoru naslova.

 3. Stepa says:

  Ma svi ti tenkovi su otkazali jer su hakovani od strane Rusa (-: Ime virusa je takodje poznato, ima cetiri slova a zove se STRAH!

 4. Dark Knight says:

  Izgleda da matematika nije ti jaca strana gde vide cetiri slova u STRAH 😂😂😂

  • Izvor says:

   A tebi pravopis (-:

 5. Wyatt Earp says:

  To je samo odvlačenje pažnje od pravog cilja a samim tim i pravca napada. Rusiju će držati na tihoj vatri neko vreme samo kako se ne bi ekonomski podigla do te mere da postane samostalna ali nikako pretnja SAD, jer to je ne moguće. Pravi cilj je Kina. Ukidanjem transpacifičkog sporazuma, krenula je prva faza napada. Kasnije idu druge faze ai sve do konačnog osvajanja Kine. Ovo ne mora da znači da će SAD i faktički ovladati teritorijom(preuzeti suverenitet) već nakon ekonomskog pritiska izazvati revoluciju, smenu vlasti(sistema) i podelu Kine a onda "devide et impera" sa novim "saveznikom" na Sibir. Šta će Amerima Moskva i Petrovgrad. To neka ostane Rusiji, njima treba Sibir. Kao i nama Kosovo. Sve što Putin sada dobije u prebijanju Krim za Kosovo, kasnije će desetostruko da plati. Tako je to kada igraš protiv Mletačkih trgovaca.

 6. Svetislav Surina says:

  Oj-rararara-oj rarararara-oj rarararara-oj-ra-ra, znači Ameri će igrati LEGZINKY.

 7. darko says:

  Ovo je samo jedan pokazatelj problema u nato vojsci americkoj ne znaju posle 5o godina nemacke u nato-u gde idu ovim pokazuju amerikanci da oni van Amerike uopste svet ne vide poznaju neMaju POJMA.AKO IM AKOMULATORI ONO STO OVDE PISE JEDAN PROBLEM NE MOGU IZDRZATI MINUS 10 U POLJSKOJ KAKO BI MOGLI MINUS 25 U RUSIJI ISTI PROBLEM SVIJ VOJSCI KOJI BIH POKUSLAI ICI NA RUSIJU NE MOGU TEHNICKI. ovim kvaliteta akomulatora nato je neadekvatna nije ovo jedan problem u katru kad su testirali americki bradley i ruski bmp 3 ruski je prosao 300 km bez zastoja bradley pole 1000 km je stao motor nije izdrzao pesak i temperature na suncu 55 znaci tehnicki njihovi uredaji ne mogu delovati dugo na ratistu vruce klime ili hladne.takoder rusi jedini su uspeli na artiku na minus 23 stpenei napravit tehniku oklopnu gde akomulatori i senzori i elektronika ne strada NATO TO NIJE U STANJU.takoder ovih 4000 smesnih toboze gvozdenih igraca misli da bih zaustavil i ruske specijalce s ovim tenkovima koji nemaju sanse ni u rovu od iskandera m ili hermesa 4 dometa 100 km brzine 4 maha

 8. Paki says:

  Możda pre 20 godina, sad je to mnogo brža igra, sad se igra silmutanka

 9. milan says:

  O cem i o kom ti to !!!

 10. Lajla says:

  Od toga nema nista ,NATO IDE U BLATO.Postoji uzrecica"I kada Rus spava sve cuje".Znaju oni dobro,a Olbrajtova im je rekla da Ruiji ne pripada Sibir,da on pripada svom svetu ( amerima).Zato su ih hteli uvucc u rat u Ukrajinu,pa da im zadu u Sibir.Ali su zaboravili Putinovu poruku"Ruski odgovor ce biti asimetrican".Ruski narod brani rodinu i spreman je na sve zrtve,takvi si oni bili i kroz istoriju,jos od Mongolskih hordi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *