ПА НЕЋЕ ВАЉДА ГЕНЕРАЛ на челу 13 путника и седморо ходочасника у тероризам!

PA NEĆE VALJDA GENERAL na čelu 13 putnika i sedmoro hodočasnika u terorizam!

19 oktobra 2016

bratislav-dikic-480x340

Piše: Miloš Kordić

Baš nas neko zamajava sa generalom Dikićem! I srpski i crnogorski mediji puni su priča o generalu i onima koji su s njim uhapšeni u Crnoj Gori, pa neki pušteni, drugi zadržani itd.

I sve se to, to hapšenje dogodilo na dan izbora u toj državi. Da bi odmah posle hapšenja potekle reke baš tih kojekakvih oprečnih priča o tom događaju.

Jedne su priče o tome kako su oni otišli zbog diverzije (ili diverzija), druge su o tome kako im je namera bila da čak uhapse neke od najviših crnogorskih rukovodilaca, pa i Milo se pominje, treće su o tome kako je njih poslala srpska strana, četvrte su o tome kako je njih organizovala i pozvala crnogorska vlast (negde se pominje i 100.000 evra) da dođu i da urade neki rusvaj, a odbrana, evo, tvrdi da je i on krenuo u Ostrog (kao i sedmoro hodočasnika) radi lečenja i sve tako redom i tome slično.

I odmah da kažem: sve te priče čista su zamajavanja radnog i neradnog (čitaj: nezaposlenog) naroda dveju susednih i nekad bratskih država. I dalje, takođe odmah da kažem: ni deca u takve bajkice više ne veruju. Jer nije general Žandarmerije države Srbije, i to još i bivši komandant te Žandarmerije, bez obzira da li jeste ili nije u penziji (a general Božidar Dikić jeste), bilo ko. Nije penzionisani general isto što i penzionisani pripadnik Žandarmerije s nižim ili najnižim činom pa da može da se tek tako švrćka kud hoće i kako hoće. Pa ni taj ne može, odnosno ne bi smeo, ne bi trebalo, postoje valjda neka pravila, a kamoli general da to čini. Bez obzira, velim, bio penzionisan ili ne. Jer general je general. Odnosno admiral…

Dakle, šta god jeste da jeste, a nešto jeste, u nekoj priči, možda onoj koju ovaj radni i nezaposleni narod nije čuo, ima istine. U njoj mora biti istine. Druge nema. I nju bi trebalo, ukoliko nije kakva žandarmerijska ili državna strogo pov. tajna, saopštiti narodu.

Jer i penzionisani žandarmerijski general ima pravo da putuje. Kud hoće i kad hoće. Ali, kud baš u Crnu Goru na dan izbora u Crnoj Gori?! Iako ima i pravo i može i na taj dan. On je slobodan građanin. On sa izborima u Crnoj Gori nema ništa: ne bira on, ne biraju njega. Ali… velim: ali…

I onda priča o tome kako su ga namamili i odveli u neko skladište naoružanja. Pa još i 100.000 evra! Naravno, svotica nije mala, ali čin generala trebalo bi da je iznad svih mogućih i nemogućih svotica. Pa nije li se srpski narod naživeo svakakvih izdajnika iz svojih redova: političara – monarhista, komunista, kapitalista, anarhista, socijalista, demokrata, liberala, dosovaca, radikala, poslanika, ambasadora… vojnika – generala, admirala, pukovnika, kapetana bojnih brodova, majora… policajaca… kao i kojekavih cilnih špijuna, obaveštajaca i za dve i više stranih službi. I to često i za sitnije novce od tih 100.000 evra. Ali, ima ih koji su to radili i za krupne… Naživeo se srpski narod izdaja i izdajnika i – preživeo.

Pa ako se sve ovo desilo i u režiji crnogorskog premijera Đukanovića, a neki neslužbeno pričaju i pišu da jeste, mnogo je. Iako bi i on trebalo da zna, a siguran sam da zna, da nijedna država, nijedna obaveštajna ili kontraobaveštajna služba na svetu ne šalje generala u takve akcije. Valjda generali planiraju, a neki drugi su „izvođači“ i „podizvođači“ radova. Pa neće general da krene u terorističku ili kakvu već akciju u drugoj državi na čelu grupe od njih dvadesetoro, od kojih su sedmoro hodočasnici koji su bili na putu za manastir Ostrog. U koji je, čuli smo, krenuo i general Dikić.

Premda će javnost i dalje, dok joj se ne saopšti prava istina, čitati, slušati i gledati sve ovo što joj se servira. I tako će zaista biti zamajavana. A do kada?

I šta rade obaveštajne službe u Srbiji kad im se jedan tako značajan general „izmigoljio“ i otišao preko granice. U Crnu Goru. Na dan izbora. A poznato je da se u toj susednoj državi hapse srpski generali i izručuju…

Ali priče kao priče. Nikad im kraja. I nikako da odvedu do istine.

A nju, po svemu sudeći, bar u ovom trenutku, jedino znaju penzionisani srpski general i još uvijek aktuelni crnogorski premijer. A možda i još neko. Samo što je sigurno da se taj „još neko“ nikad neće javiti. Kao ni „student koji nije zapalio žito“.

I što rekao srpski narod, a Vuk zapisao: Lasno je kamen u Dunav baciti, ali ga je mučno izvaditi.

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI9 komentara

 1. Sloba says:

  Ja mislim da je grupa veoma opasna I organizovana,cak su poveli I onu babu da im zavija sarme!

 2. Pero Joksimovic says:

  Pa, kako stvari vise, izgleda da je general Dikić OKUPATOR a Milo Đukaj - MASTURBATOR!

  • obren says:

   Nebrini Dikicu botovi su dobili naredjenje da rade i minimiziraju tvoju ulogu. Isti politicari traze dokaze od Milasa ko od Dikija kad ga ganjao Bagzi kod Arene. Sad se ocekuje tast Amfilohije i zet Kostunica da podupru a na kraju ko i uvek Matija Beckovic dok vidi koja strana preovladava i utvrdi svoje misljenje. Crkva se izbrukala pa bas da se javi Pahomije ili njegove kolege nije bas ,,,. Bas u nedoba se ovo desilo dok se jure rusitelji Sava male koji munjevito pobegose na buldozerima i rovokopacima da im traga nema. Jedino lose je sto sve navedeno je za UNUTRASNJE POTREBE a ti si u MILOGORI jedino moralno i savetodavno ti mozemo pomoci -LAZI MAZI ,IZMISLJAJ A NA KUPANJU AKO TI PADNE SAPUN NE SAGINJI SE NIPOSTO

 3. Šogun says:

  Interesuje me zašto mediji ćute o pregrupisavanju Nato snaga sa Kosova u Sandžak.Ameri su napravili novi plan za 2017.,a to je novi rat u Srbiji i BiH. Tako da građani svih vjeroispovjesti a posebno pravoslavni da budu u pripravnosti .

 4. Kulak says:

  Ovo sa penzionerom Dikićem je spin,ali loš spin.Loš zato što je naivan.Pokazuje na što je sve diktator spreman da bi sačuvao vlast.Kraj diktature Mila Đukanovića bit će dramatičan i za Mila nesrećan.

 5. Trifun says:

  Smesno, koja podmetacina, medutim uopste nije bitno da li je taj udar lazan ili nije, on je imao efekat na izbore koji su zbog toga nelegitimni. Uopste ne treba nista tvrditi, na primer da li je lazan ili nije, niti kakve je efekte imao, dovoljno je reci da je imao veliki efekat na izbore i samim tim to dovodi rezultate u ozbiljnu sumnju.

 6. Kosovac says:

  Kolege komentatori, nema smisla da pišete, pišete, pišete, a niste se setili da komentarišete snimak koji dokazuje da uhapšenom nisu bile vezane ruke, da je on glumio da su mu ruke vezane.

  • obren says:

   Nebrini Dikicu botovi su dobili naredjenje da rade i minimiziraju tvoju ulogu. Isti politicari traze dokaze od Milasa ko od Dikija kad ga ganjao Bagzi kod Arene. Sad se ocekuje tast Amfilohije i zet Kostunica da podupru a na kraju ko i uvek Matija Beckovic dok vidi koja strana preovladava i utvrdi svoje misljenje. Crkva se izbrukala pa bas da se javi Pahomije ili njegove kolege nije bas ,,,. Bas u nedoba se ovo desilo dok se jure rusitelji Sava male koji munjevito pobegose na buldozerima i rovokopacima da im traga nema. Jedino lose je sto sve navedeno je za UNUTRASNJE POTREBE a ti si u MILOGORI jedino moralno i savetodavno ti mozemo pomoci -LAZI MAZI ,IZMISLJAJ A NA KUPANJU AKO TI PADNE SAPUN NE SAGINJI SE NIPOSTO

 7. Rale says:

  Uhapšena je i baba Branka iz Novog Sada,koja je išla u Ostrog, da pokuša da nadje lek za svoju kataraktu i slabovidost. Uhapšen je i neki deda od 74 godine verovatno kao teroristički jurišnik.Dečaka od 17 godina koji je išao prvi put na hodočasće u Ostrog su vezali lancima i bacili u samicu....Strahom od "srpskih terorista" mobilisano je javno mnjenje kako bi i neodlučni izašli na izbore i dali glas DPS-u i politici koju Đukanović vodi već gotovo tri decenije.Zbog nekoliko pretnji smrću od albanskih kriminalaca i terorista, Dikić je poslije odlaska u penziju dobio pojačano obezbjeđenje. Uvijek je s njim barem pet-šest naoružanih žandarma, s kojima je otputovao u Crnu Goru. Svakako da Dikić sa nekoliko ljudi ne bi mogao da izvede puč u Crnoj Gori, ali je zgodno iskorišćen za izbore....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *