ПАЦОЛИ БЕСАН ТВРДИ: Србија подмићује афричке земље парама и оружјем

PACOLI BESAN TVRDI: Srbija podmićuje afričke zemlje parama i oružjem

22 januara 2019

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova, Bedžet Pacoli, tvrdi da ima saznanja da Beograd obećava finansijsku i pomoć u oružju nekim manjim afričkim zemljama u zamenu za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti, piše prištinska Bota sot.

„Ono što sam ja saznao je da su neke manje i siromašnije države pale na takva obećanja“, rekao je Pacoli.Pacoli je to izjavio nakon što je tokom jučerašnje posete Beogradu predsednika države Palau, Tomi Remenges, potvrdio da je njegova zemlja odlučila da suspenduje odluku o priznanju kosovske nezavisnosti do okončanja dijaloga.

Inače, Palau je 13. država sveta koja je okrenula leđa Prištini, čime je broj država koje podržavaju jednostrano povučene poteze Prištine smanjen na ispod 100.

Prethodno, to su učinile Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Grenada, Komora, Burundi, Dominika, Sao Tome i Principe, Liebrija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Pa i da je istina tako i treba! A vi pomislili kako samo vi šlihtari možete podmićivati,a? Vi kao otkrili podmićivanje?

 2. mrak says:

  Sta je rosavi, nesto si nervozan? More, mars u ...

 3. Boze Pravde says:

  Srbija je drzava, a vi narko corporation.

 4. Nedjeljka says:

  A i ti se podmazao do sad koliko puta SAD

 5. Slobodanka says:

  Ovo prebrojavanje je najvažnije kada je reč o načinu prijema nove članice UN direktno na Generalnoj skupštini UN. Na bazi 129 priznanja nezavisnosti, što su dve trećine zemalja članica, mogu da računaju da one izglasaju na Generalnoj skupštini UN da Kosovo postane članica. Dok je Rusija na našoj strani, Kosovo neće postati punopravna članica UN ni na ovaj način - zbog njenog protivljenja. Ali mogu da dobiju status posmatrača. Takav slučaj je bio ranije sa Palestinom, pa se njenom prijemu protivila Amerika. Zatim važno je i zbog prijema Kosova u druge medjunarodne organizacije jer, koliko god nam neke države izgledale male "jedna zemlja važi jedan glas".

 6. Slobodanka says:

  Ko gubi ima pravo da se ljit, pa tako i Pacoli. Ali Dačić kad bi se još više provrednio tada Pacoli, ministar spoljnih poslova, može da podnese i ostavku. Haradinaj, premijer kosovske vlade, nije sigurno da će ostati premijer, jer ne povlači takse 100%. Nama čak odgovara da se on što duže protivi povlačenju te odluke, jer onda nema pregovora u Briselu.

  • Slobodanka says:

   ... da se ljuti ...

 7. Gringos says:

  Pacoliki I treba da bude besan do kraja predstave."Korisne budale" Amerima ne vrede mnogo pred istek trajanja. To pokazuju Kurdi, Isisovci, Talibani, Dosovci... Bitno je da su proizveli dovoljno zla i problema, koje sad Zapadu otvara pune ruke posla. I novih profita, od novih investicija. Zapad nisu samo zločinački umovi, već i biznis - umovi. Sve je u jednom krugu.

 8. test01 says:

  Pacov je malo nervozan! Zamislite tek sta bi ih snaslo da na celu Srbije imamo patriote koji bi stvarno radili za Srbiju. Brzo bi teroristi ucutali i to zauvek !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *