Пацоли задовољан разговором са Угљанином

Pacoli zadovoljan razgovorom sa Ugljaninom

1 avgusta 2018

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio je na svom Tviter nalogu da je zadovoljan razgovorom sa Sulejmanom Ugljaninom o položaju bošnjačke zajednice u Srbiji.

– Imao sam dobar razgovor sa Sulejmanom Ugljaninom, predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća o situaciji bošnjačke zajednice u Srbiji i potrebe Beograda da poštuje manjinska prava i sprovede ključne evropske standarde i konvencije – napisao je Pacoli.Kosovo će, kaže, „biti glasno po tom pitanju“.

Ugljanin je u julu pozvao Pacolija u Novi Pazar da prosustvuje svečanoj sednici BNV, ali do te posete nije došlo, jer Beograd nije odobrio zahtev Pacolija da poseti Novi Pazar.

Predsednica vlade Ana Brnabić ga je tada opomenula da je izašao iz ovlašćenja predsednika nacionalnog veća jedne manjinske zajednice.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Barakuda says:

    E sada da je kojim slučajem AVAV državnik kakvim se predstavlja i usput Srbija ozbiljna država, Ugljanin bi bio lišen srpskog državljanstva, oduzeta mu sva pokretna i nepokretna imovina i bio izbačen iz države Srbije ! Ovako samo možemo zaključiti da je Ugljanin čovjek iz senke AVAV-a !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *