ПАД ДИКТАТОРА? Ђукановићевој страховлади је крај!

PAD DIKTATORA? Đukanovićevoj strahovladi je kraj!

17 oktobra 2021

Predsednik Crne Gore je sve više uznemiren kako mu se bliži trenutak krivičnog procesuiranja, pa ne propušta priliku da obasipa javnost izlizanim tezama o velikosrpskom nacionalizmu, kaže politički analitičar Boško Vukićević.Nema nikakve sumnje da je Milo Đukanović prepoznat kao vešt političar, iako se ta njegova veština uglavnom ogledala u nekim etički neprihvatljivim radnjama, kao što su prevrtljivost i transformizam, izdaja saveznika, nezakonita kontrola institucija – izvesno je da bez nje diktator ne bi uspeo da organizuje tri decenije strahovlade, ocenio je politički analitičar Boško Vukićević.

– Međutim, kako se bliži trenutak krivičnog procesuiranja poraženog diktatora, čini se da i takva njegova politička veština počinje da bledi. U svojim javnim intervencijama, kao na prekjučerašnjem skupu koji je organizovao NATO promoter Kentera i plaća Vlada Crne Gore, Đukanović manifestuje manjak kreativnosti i lucidnosti. Tako nas je i tada obasipao izlizanim i dosadnim tezama o velikosrpskom nacionalizmu, pešadiji srpskog sveta, hibridnom i malignom ratu – navodi Vukićević za portal in4s.net, i dodaje da predsednik Crne Gore uz to nije propustio priliku ni da poslovično slaže o trenutnom rejtingu DPS-a, koji se kreće „od 35 do 39 odsto“.

Ostavivši njegove tradicionalne laži po strani, manjak kreativnosti u političkoj retorici Đukanovića ukazuje na prisustvo nervoze i uznemirenosti, ocenjuje on.

– Što i ne čudi, imajući u vidu pomenuto i očekivano suočavanje poraženog diktatora s rukom pravde. Ponoviću: evidentno nesnalaženje nove vlasti prilikom pokretanja procesa demontaže nakaradnog sistema (svesno ili nesvesno), osnovni je razlog što se Đukanović u javnim prilikama još kočoperi. Takve greške moraju biti uklonjene, a najavljena saradnja DF-a i Demokrata budi nadu da će pomenuti proces demontaže čim pre biti pokrenut – zaključio je Vukićević.

Kao pokvarena ploča o velikosrpskom nacionalizmu

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je na2BS Forum u organizaciji Atlantskog saveza u Crnoj Gori rekao da se stabilnost njegove zemlje može učvrstiti jedino kroz proces evropskih integracija, ali da predstavlja problem kada s partnerskih adresa stignu oskudne poruke koje su ozbiljno zamagljivanje evropske perspektive. Govoreći o aktuelnoj Vladi Crne Gore, Đukanović je rekao da su „oni zapravo pešadija velikosrpskog nacionalizma“.– Manji potok uvire u veći i zato strategiju državne politike ne može određivati manja, nego veća koalicija. Vlada je nefunkcionalna i treba je smeniti jer je njen mandat propadanje Crne Gore. Izlaz vidim kroz bolje razumevanje proevropskih snaga, a iz ovakvog stanja se jedino izlazi kroz nove izbore – rekao je Đukanović, a govoreći o događajima na Cetinju, istakao je da je pogrešna percepcija da je postojao sukob između države i crkve.

– Ovde nije reč o ugroženosti vere, već o zloupotrebi crkve kao jedinog preostalog mehanizma velikosrpske politike – rekao je Đukanović, preneo je podgorički portal Dan.

Upitan da li će prepustiti kormilo DPS nekom mlađem a da on nastavi vođenje države, Đukanović je rekao da je to ozbiljna partija i da misli da on još može da joj doprinese.

– Do ovih izbora je imala 40 odsto, sada 35 odsto. Rezultati posljednjih istraživanja javnog mnjenja od pre par dana gde imamo podršku u rasponu, u zavisnosti od pitanja koja se postavljaju, od 35,1 do 39,5 – izjavio je Đukanović.

(Alo)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Ta đukonjina još se koprca , nije priklat kako treba !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *