ПАД ДИКТАТОРА? Ђукановићевој страховлади је крај!

ПАД ДИКТАТОРА? Ђукановићевој страховлади је крај!

17 октобра 2021

Председник Црне Горе је све више узнемирен како му се ближи тренутак кривичног процесуирања, па не пропушта прилику да обасипа јавност излизаним тезама о великосрпском национализму, каже политички аналитичар Бошко Вукићевић.Нема никакве сумње да је Мило Ђукановић препознат као вешт политичар, иако се та његова вештина углавном огледала у неким етички неприхватљивим радњама, као што су превртљивост и трансформизам, издаја савезника, незаконита контрола институција – извесно је да без ње диктатор не би успео да организује три деценије страховладе, оценио је политички аналитичар Бошко Вукићевић.

– Међутим, како се ближи тренутак кривичног процесуирања пораженог диктатора, чини се да и таква његова политичка вештина почиње да бледи. У својим јавним интервенцијама, као на прекјучерашњем скупу који је организовао НАТО промотер Кентера и плаћа Влада Црне Горе, Ђукановић манифестује мањак креативности и луцидности. Тако нас је и тада обасипао излизаним и досадним тезама о великосрпском национализму, пешадији српског света, хибридном и малигном рату – наводи Вукићевић за портал ин4с.нет, и додаје да председник Црне Горе уз то није пропустио прилику ни да пословично слаже о тренутном рејтингу ДПС-а, који се креће „од 35 до 39 одсто“.

Оставивши његове традиционалне лажи по страни, мањак креативности у политичкој реторици Ђукановића указује на присуство нервозе и узнемирености, оцењује он.

– Што и не чуди, имајући у виду поменуто и очекивано суочавање пораженог диктатора с руком правде. Поновићу: евидентно несналажење нове власти приликом покретања процеса демонтаже накарадног система (свесно или несвесно), основни је разлог што се Ђукановић у јавним приликама још кочопери. Такве грешке морају бити уклоњене, а најављена сарадња ДФ-а и Демократа буди наду да ће поменути процес демонтаже чим пре бити покренут – закључио је Вукићевић.

Као покварена плоча о великосрпском национализму

Председник Црне Горе Мило Ђукановић је на2БС Форум у организацији Атлантског савеза у Црној Гори рекао да се стабилност његове земље може учврстити једино кроз процес европских интеграција, али да представља проблем када с партнерских адреса стигну оскудне поруке које су озбиљно замагљивање европске перспективе. Говорећи о актуелној Влади Црне Горе, Ђукановић је рекао да су „они заправо пешадија великосрпског национализма“.– Мањи поток увире у већи и зато стратегију државне политике не може одређивати мања, него већа коалиција. Влада је нефункционална и треба је сменити јер је њен мандат пропадање Црне Горе. Излаз видим кроз боље разумевање проевропских снага, а из оваквог стања се једино излази кроз нове изборе – рекао је Ђукановић, а говорећи о догађајима на Цетињу, истакао је да је погрешна перцепција да је постојао сукоб између државе и цркве.

– Овде није реч о угрожености вере, већ о злоупотреби цркве као јединог преосталог механизма великосрпске политике – рекао је Ђукановић, пренео је подгорички портал Дан.

Упитан да ли ће препустити кормило ДПС неком млађем а да он настави вођење државе, Ђукановић је рекао да је то озбиљна партија и да мисли да он још може да јој допринесе.

– До ових избора је имала 40 одсто, сада 35 одсто. Резултати посљедњих истраживања јавног мњења од пре пар дана где имамо подршку у распону, у зависности од питања која се постављају, од 35,1 до 39,5 – изјавио је Ђукановић.

(Ало)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Beli Orao says:

    Та ђукоњина још се копрца , није приклат како треба !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u