Пад хеликоптера – дан 14.

Pad helikoptera – dan 14.

27 marta 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

Ljudi, nismo u pećinsko doba i nije pao meteor pa da danima preplašeno, zbunjeno i upitno gledate u nebo, češkajući se po glavi- Bog je šest dana stvarao svet, a vama ni dve nedelje nisu dovoljne da utvrdite i saopštite razlog pada vojnog helikoptera?

Računate li, možda, na zaborav, znajući da je u Srbiji samo interesovanje za rijaliti šoove neupitno, ili jednostavno ne želite da nam ove blagovesne prolećne dane kvarite istinom?

Ne, naravno da nije dovoljno Vučićevo samarićansko preuzminaje krivice na sebe, to nek ostavi za eventualno gostovanje kod Lee Kiš!

Niko od njega to nije tražio, naprotiv, njegovo je da svojim priznanjem drugima ne obezbeđuje alibi, jer ovde nije reč o društvu s terenčeta koje je fudbalskom loptom razbilo komšijski prozor i odvažnosti nevinog da zaštiti krivca- sedam grobova nisu kuhinjski pendžer, javnost nije nervozni komšija koji će na posletku oprostiti dečiju nemarnost…

Dakle, dve nedelje, dve komisije, za „samo“ dva pitanja: ZAŠTO I PO ČIJEM NALOGU?!

Što je vaša ćutnja duža to je kafanskih teorija više, a nekako se na kraju one ispostave najbliže istini, zato što Srbija sve više liči na zadimljenu birtiju u kojoj šef sale ima pametnija posla od vođenja kafane, konobare mrzi da usluže goste znajući da je sve manje bakšišlija među njima, a gosti sami preturaju po šanku i dolivaju nove ture.

Doduše, mučeni dostavljač rakije, poznat među birtijašima i kao Tomislav Nikolić,t nemušto je u pauzi muzike pokušao da objasni kako bi drage volje rekao šta zna, ako mu dozvole?!

Čekajte, ko to predsedniku treba da da dozvolu?! Niste li Vi onaj koji drugima može da dopusti ili uskrati pravo da nešto saopšti javnosti, ili je strah od šefa sale toliki da samo gostujete u odelu koje Dragica svakodnevno prepeglava za predsednika Srbije, ubeđena da je njen muž upravo to?!

Ljudi, pamet u glavu, narod vas je glasao ubeđen da ste bolji od „žutih“ aferaša, a po svoj prilici za vama će ostati antologija afera, mitova, nedorečenosti i laži!

Rekoh, nije pao meteor pa da zbunjeni gledate u nebo ko golubari pitajući se: „O, Bože, zašto“, niti je kruška otpala s grane, pa se nemojte ponašati kao da smo svi tresnuli s te iste kruške pravo na teme!

Ako su vremenski uslovi isključivi krivac recite tako i zakujte činjenicama! Ako je, pak, kvar na letelici za koju listom tvrde kao i nakupci u Bubanj potoku: „U odličnom stanju, prvi vlasnik, urađena generalka, vozila tetka samo do pijace“- recite i to, zakujte činjenicama takođe!

Ako je moralo do Beograda, nek bude tako, samo recite zašto?

Ako je neko čekao na aerodromu spreman da teatralno prihvati bolesno dete, nije ni to smrtni već moralni greh, recite- nek neko stane pred mikrofon, pogne glavu i prizna, jer niko ne tvrdi da je sedam duša s namerom poslato u smrt, već da se o smrti tih sedam duša s namerom ćuti!

Zato nemojte podvriskivati na teorije zavere kad ne nudite ni jednu teoriju istine!

Ne računajte na zaborav, nije baš cela Srbije upiljena u podjorganske aktivnosti onih uspaljenica i onanista u „Parovima“!

Nije istina ilovača pa da polako tone i nestaje u grobu…

Tišina sedam grobova glasnije je od vaše ćutnje, budite ubeđeni!

ZAŠTO I PO ČIJEM NALOGU, ništa više?

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *