ПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА, НАША АKЦИЈА СМЕТА ЗАПАДУ! Лазански раскринкао заверу, али следи велики изазов за Србију!

PADA LAŽNA DRŽAVA, NAŠA AKCIJA SMETA ZAPADU! Lazanski raskrinkao zaveru, ali sledi veliki izazov za Srbiju!

31 avgusta 2019

Najviši politički funkcioneri Srbije su na meti i na sistemima određenih opservacija stranih službi. To nije ništa novo, i naš državni vrh je toga svestan, rekao je za TV Pink Miroslav Lazanski, budući ambasador Srbije u Rusiji, i dodao da se u tom slučaju pokušava kontrola nad telefonskom komunikacijom, kompjuterskom komunikacijom, kontaktima na raznim diplomatskim sastancima i konferencijama, pa i ulazak u lični, porodični život.

Prema njegovim rečima, ovo je sveobuhvatna akcija Zapada prema Srbiji, koja traje već neko vreme. Očito je da Zapadu smeta ova snažna aktivnost srpske diplomatije kada su u pitanju Kosovo i Metohija.Lazanski još dodaje da je pred srpskom diplomatijom veoma veliki izazov i napor sa kojim će morati da se nosi na sastanku Interpola u Čileu:

– Našim jakim lobiranjem moramo da sprečimo da (tzv.) Kosovo uđe u Interpol, kao što smo to uradili prošle godine u Dubaiju – naglasio je Lazanski.

On je objasnio da imamo poseban problem sa zemljama koje nisu priznale tzv. Kosovo, ali da su baš te države kada su u pitanju glasanja u međunarodnim organizacijama te koje su suzdržane ili ne prisustvuju glasanju.

– Vrlo je zanimljivo što čelnici EU zabranjuju Srbiji da uđe u trgovinsku zajednicu sa Rusijom, što je veoma smešno, pošto postoje određeni podaci da se u vrhu Evropske unije razmišlja o članstvu u Evroazijskoj ekonmskoj uniji – objasnio je Lazanski, i dodao da Srbija sada nema konkretno nikakvu obavezu kada su u pitnaju sankcije prema Rusiji ili odustajanja od sporazuma sa nekim trećim zemljama u pitanju sve dok ne bude punopravna članica EU.

Kako on kaže, predstavnici srpskog i ruskog naroda nisu pozvani na 80 godina obeležavanja od početka Drugog svetskog rata u Varšavi, iako smo mi ti koji smo podneli najveće žrtve:

– Službeno objašnjenje Varšave je da su pozvane članice EU, članice NATO-a, i članice istočnog partnerstva. Predsednik Belorusije, Lukašenko rekao je da neće prisustvovati ovom obeležavanju ako ne bude pozvan predsednik Rusije, Vladimir Putin – objasnio je Lazanski, i dodao da je ovo politički gaf Poljske te da se ovde ogleda strah od Rusije, i to da nas Srbe posmatraju kao male Ruse na Balkanu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *