ПАДАЈУ КАО КОНФЕТЕ! Руси поскидали АМЕРИЧКЕ РАКЕТЕ коју су тајно испоручене УКРАЈИНИ

PADAJU KAO KONFETE! Rusi poskidali AMERIČKE RAKETE koju su tajno isporučene UKRAJINI

1 maja 2024

Rusija je danas saopštila da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane oborili šest taktičkih raketnih sistema američke proizvodnje (ATACMS) koje je lansirala Ukrajina u poslednja 24 sata.

Vašington je tajno isporučio rakete dugog dometa Kijevu kao deo vojnog paketa pomoći Ukrajini od 300 miliona dolara koji je američki predsednik Džo Bajden odobrio 12. marta, rekao je američki zvaničnik prošle nedelje.O tome da li poslati rakete ATACMS dometa do 300 km bila je predmet debate u Bajdenskoj administraciji mesecima.

„Deset ukrajinskih bespilotnih letelica, šest taktičkih projektila ATACMS proizvođača Sjedinjenih Država i dve vođene avionske bombe ‘Hamer’ francuske proizvodnje oborila je protivvazdušna odbrana„, saopštilo je rusko ministarstvo.

Sergej Aksjonov, šef Krima, rekao je da su rakete ATACMS oborene iznad poluostrva, koje je Rusija anektirala 2014. godine.

On je na Telegramu objavio fotografiju na kojoj se vidi, kako je opisao, nedetonirana podmunicija projektila ATACMS, ne precizirajući koliko je projektila oboreno.

KOMENTARI2 komentara

  1. Herceg Stjepan junać'na hrvat'na seljać'na says:

    Mislim, šteta je uništavati tuđu svojinu, isus je lepo rekao da ko se mača laća od mača pogine, i sam se klonio mača jer se plašio da se poreže, tako da treba slušamo njegove mudre reči, da se razoružamo svi ako smo a jesmo hriščani, isusove ovce, te da ponizno i uporno a dostojanstveno i ponosno na svoju hriščansku veru i taj najispravniji-defanzivni način ratovanja, okrećemo našim neprijateljima 2.obraz i da ih TIME razoružamo a ne da im obaramo skupocene rakete koji nisu naša svojina, uostalom kada to eksplodira MI smo uprljali zemlju i isusovo čelo će se mrštiti na nas; ni treba našim neprijateljima da prepustimo nek oni prljaju zemlju kako bi isusov gnev njih zadesio😁

  2. padre says:

    Zašto koristite zapadni termin "anektirala"?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *