PAJTIĆ: Srbijo, izvini što Vučić vlada državom

PAJTIĆ: Srbijo, izvini što Vučić vlada državom

24 jula 2014

Bojan-PajticIzvinjavam se, u ime Demokratske stranke (DS), što smo za četiri godine na vlasti postali simbol izneverenih očekivanja, propuštenih šansi i neostvarenih obećanja 5.oktobra, poručio je u autorskom tekstu za Nedeljnik lider DS Bojan Pajtić, koji se izvinio građanima i što Aleksandar Vučić vlada Srbijom.

Uz izvinjenje građanima za sve propuštene šanse i zbog toga što Srbijom danas vlada SNS, Pajtić je najavio i zaokret u politici DS, u kojoj Evropska unija (EU) nije imala alternativu.

“Ne možemo da pravimo evropsku Srbiju, ako pre toga ne napravimo srpsku Srbiju. Kad Srbiju napravimo po meri naših građana i njenog srednjeg sloja, kao bolju državu, istinski odgovornu ljudima, biće to evropska Srbija”, objasnio je
Pajtić.

“Moram da se izvinim građanima, posebno pristalicama DS. To im dugujemo. Ne želim to da učinim u hodu i između redova. Hoću da se izvinim javno, jasno i glasno. Izvinite”, naglasio je Pajtić.

On je ocenio da Srbijom danas vlada čovek kojem je trebalo 20 godina da shvati da je pao Berlinski zid, ali je napomenuo da krivicu za to najvećim delom snosi DS.

“Trebalo nam je četvrt veka da pređemo put od Slobodana Miloševića do Aleksandra Vučića. Za tu tragediju svi smo odgovorni”, ukazao je Pajtić.

“Neprosvećeni apsolutizam treće Vučićeve vlade Srbiju reformiše u korist naše štete. Tajnim, protivustavnim i nezakonitim ugovorima, direktnom pogodbom. Istovremeno, pljušte obećanja o blistavoj budućnosti i velikim ulaganjima, najave smenjuju najave. Tome se mora stati na put”, smatra Pajtić.

“Od socijalno pravedne države najveću korist moraju da imaju najširi srednji slojevi”, dodao je Pajtić, “a ne polupismeni šverceri i političari kojima je svejedno u kom su resoru, jer ni o jednom ne znaju ništa”.

“Građanima seku struju zbog duga od 10.000, a oligarsi koji državi duguju stotine miliona dinara na ime poreza drže nam predavanja o tome kako treba voditi ekonomiju u Srbiji”, zaključio je Pajtić.

Blic

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *