ПАКАО У СИРИЈИ! Ердоганова армија удара свом силом (ВИДЕО / ФОТО)

PAKAO U SIRIJI! Erdoganova armija udara svom silom (VIDEO / FOTO)

26 decembra 2016

erdogan-al-bab-2-pravda

Turska vojska i pro-turski „pobunjenici“ izveli su novi napad na položaje Islamske države u Al Babu, sa zapadne strane.

Turska komanda je već u ranim jutarnjim satima blokirala protok informacija u okolini Al Baba „zbog tekućih operacija“.

Prema malom broju preostalih raspoloživih izvora iz grada, Turci su u prvom naletu ponovo uspeli da osvoje gradsku bolnicu i krenuli su u dalju ofanzivu prema centru Al Baba. Oni ipak nisu uspeli da zadrže svoje pozicije, jer je uspešnim samoubilačkim napadom Islamska država ponovo uspela da preokrene situaciju na bojištu i natera turke u novi beg.

Glasila islamske države objavila su brojne fotografije uništenih turskih vozila u Al Babu:

1

4

3

2

Uprkos visokim gubicima, primećena su značajna pojačanja turskih specijalnih jedinica, koje u blizini grada vrše pripreme za nove pokušaje osvajanja grada.

Turski specijalci, najverovatnije, poslati su u Al Bab pošto se ispostavilo da militanti koje Turska podržava punih pet godina u borbi protiv sirijskih vlasti, nisu sposobni za borbu.

Erdoganov krvavi pir

Tokom operacija u Al Babu, ključnu ulogu trebalo bi da ima i turska avijacija. Ipak, prema izveštajima kako sirijskih novinara, tako i „Sirijske opservatorije za ljudska prava“, turska avijacija je u neselektivnom bombardovanju grada, tokom prethodnih par dana, usmrtila gotovo 100 civila u gradu koji je pre rata imao oko 60.000 stanovnika, dok je veliki broj njih ranjen.

„Neootoman nije mogao da prevaziđe svoje razmirice sa lokalnim stanovništvom, pa je cele porodice ostavio ispod ruševina“, kaže Said Halil Alšafari, poznati sirijski novinar i analitičar i primećuje da sada nema međunarodne zajednice koja je mesecima „trubila“ o navodnim zločinima ruske i sirijske avijacije u Alepu.

Da bi stvar bila gora po stanovništvo, ID je minirala puteve kojima su stanovnici izlazili iz grada, pa je samo tokom današnjeg dana, na ovaj način, nastradalo preko 20 ljudi.

Pogledajte snimke borbi oko Al Baba i uznemiravajući snimak masakra koji turska avijacija sprovodi u Al Babu:

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

  1. Gama says:

    Vijesti prije 10 minuta. Americki vojni lovac pogodnjen i srusen nad Raqom. Pilot se katapultirao na teritoriju koju drzi ISIL. Ruski avioni citav dan tuku Idlib i navodno pomazu Turcima oko Al Baba. Igranka hvata zamah. Bice prevruca 2017.

  2. Don't Mess with Russia says:

    Srusen je americki A10 veceras nad Raqom. Pilot zarobljen. Isilovci ga zarobili.

  3. Don says:

    A sta mi imamo sa tim dogadjajima?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *