ПАКИСТАН ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО НА НАПАД: Шест убијених ндијских војника

PAKISTAN ŽESTOKO ODGOVORIO NA NAPAD: Šest ubijenih ndijskih vojnika

20 avgusta 2019

Portparol Oružanih snaga Pakistana, general-major Asif Gafur saopštio je da je vojska „na odgovarajući način reagovala“ na kršenje režima prekida vatre u sektoru Tata Pani, nedaleko od Linije kontrole, koje su navodno sprovele indijske snage.

Gafur je naveo da je u odgovoru Pakistana ubijeno šest indijskih vojnika, uključujući i oficira, kao i da su dva bunkera uništena.Portparol vojske takođe tvrdi da je kršenje primirja od strane snaga Nju Delhija odnelo živote tri civila, uključujući sedmogodišnjeg dečaka. Indija još nije odgovorila na te tvrdnje.

Ranije je zvaničnik indijske vojske izjavio da je Pakistan prekršio primirje u sektoru Krišna Gati, u okrugu Punč, u oblasti Džamu i Kašmir, koristeći malokalibarsko oružje i minobacačke granate.

Poslednjih meseci porasla je napetost između dveju država, sa nekoliko razmena vatre duž Linije kontrole u Kašmiru. Obe zemlje optužuju jedna drugu za kršenje primirja, koje je postignuto nakon prethodne eskalacije u februaru i martu.

Linija kontrole je skoro 725 kilometara duga geografska granica koja deli region Džamu i Kašmir na dva dela, čiji jedan deo kontroliše Indija, a drugi Pakistan.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *