ПАКЛЕН ДАН ЗА УКРАЈИНЦЕ! Руска војска прецизним ударом погодила штаб украјинске војске – ОВО СУ ГУБИЦИ

PAKLEN DAN ZA UKRAJINCE! Ruska vojska preciznim udarom pogodila štab ukrajinske vojske – OVO SU GUBICI

17 juna 2023

Oružane snage Ruske Federacije su u toku jučerašnjeg dana izvele grupni udar sa mora i sa kopna iz dalekometnog preciznog naoružanja na jedan od centara odlučivanja Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Cilj je ostvaren. Ciljni objekat je pogođen“, navodi ministarstvo.Ukrajina je nastavila sa napadima na južno-donjeckom, zaporoškom i donjeckom pravcu, ali ruska vojska je odgovorila na svaki.

U blizini Vremjovske izbočine, kompetentnim i požrtvovanim delovanjem ruskih jedinica, vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom grupe snaga Vastok odbijena su tri neprijateljska napada u oblastima naselja Novodonjeck u DNR i Ljevadnoje u Zaporoškoj oblasti. Tu je uništeno do 30 ukrajinskih vojnika, dva tenka i dva borbena vozila pešadije.

Ruska vojska je odbila tri neprijateljska napada u pravcu Zaporožja, a pogodila je i protivničke rezerve koje su napredovale u blizini naselja Stepovoje, i tu uništila pet neprijateljskih borbenih oklopnih vozila.

Ukrajina je u ova dva pravca juče izgubila ukupno više od 235 vojnih lica, četiri tenka, dva borbena vozila pešadije, 14 borbenih oklopnih vozila, artiljerijski sistem američke proizvodnje M777, kao i haubicu D-20.

Na Donjeckom pravcu, aktivnim dejstvima jedinica grupe snaga Jug uspešno je odbijeno sedam neprijateljskih napada u oblasti naseljima u LNR i DNR.

U Marjinki i Novgorodskom u DNR, vazdušnim udarima poražene su jedinice 46. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine i 109. brigade teritorijalne odbrane.

Tokom borbi na ovom pravcu uništeno je do 340 ukrajinskih vojnika, jedno borbeno vozilo pešadije, dva borbena oklopna vozila, pet vozila i dve haubice D-30.

Na Kupjanskom pravcu, operativno-taktička i vojna avijacija, artiljerija grupe snaga Zapad porazila je neprijateljsku vojsku i tehniku u naseljima Harkovske oblasti. A uništena je i jedan ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa kod naselja Novoselovsko u LNR.

Tokom dana uništeno je preko 40 ukrajinskih vojnika, oklopni transporter, dva automobila i dve haubice D-30.

Na Krasnolimanskom pravcu vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom grupe snaga Centar poražene su neprijateljske jedinice u oblastima LNR i DNR, a obustavljene su aktivnosti ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

Tu je uništeno je do 50 ukrajinskih vojnika, borbeno vozilo pešadije, dve samohodne artiljerijske jedinice „gvozdika“, kao i haubice D-20 i D-30.

Na hersonskom pravcu, Ukrajina je izgubila do 40 vojnika, dva vozila, haubicu „giacint-B“ i dve samohodne artiljerijske jedinice „gvozdika“.

Pogođene su dve ukrajinske radarske stanice za otkrivanje vazdušnih ciljeva P-18 u oblastima naselja Novopavlovka u DNR i Tomarino u Hersonskoj oblasti. A kod naselja Dačnoje u DNR je pogođen radar za otkrivanje i navođenje ciljeva zenitno-raketnog sistema S-300.

Pritom, borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su helikopter Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva kod grada Kramatorska u DNR a ruski sistemi PVO presreli su šest višecevnih raketnih bacača HIMARS i „uragan“.

Pored toga, uništeno je ukupno 16 ukrajinskih dronova koji su pokušali da napadnu kao i komandno-osmatračničko mesto bataljona 95. desantno-jurišne brigade OSU.

KOMENTARI6 komentara

 1. Rista Bre says:

  Godinipo dana je previše da se svakodnevno čitaju nečiji gubici. Samo onaj ludi Tamo neki koji ni sam sebe ne zna, može da nastavi sa tim baljezgarijama. Čitajući naše ruske medije shvatio sam da je NATO u Ukrajini do danas izgubio 275 miliona živih Ukrajinaca pa više nisu živi ili su pak neobnovljivi a tome dodato i 100 miliona Poljaka, Gruzijaca, Belorusa, Čečena, Amerikanaca, Britanaca i tako dalje. Tu mislim na Čečene i Beloruse koji se boridu na strani NATOa. Ukupna živa sila na NATINOJ strani koja je izbačena iz stroja dostigla je cifru od JEDNE milijarde vojnika i 200 do 300 miliona stanovnika. Od mrtve sile su izgubili 2,5 miliona avijona, 10 miliona tenkova, i 100 miliona ostalih bacača bombi i vojnih lemuzina. Kada čitam iskrene Zapadne medije Rusi su prošli još gadnije. Rusi su izgubili 2 milijarde vojnika, 500 miliona aviona, 700 miliona tenkova i...Sad sam se i ja izgubio. A onda! Pa ništa. Sutradan opet napadaju i pogubljavaju se. Svi gore spomenuti narodi su obnovljiviji od Kineza i Indijaca zajedno. U Zadnjih godinipo dana izginulo ih je oko 3 milijarde, ali ukupan broj vojnika sa obe strane je opet 4 milijarde vojnika koji opet gube po 100 miliona ljudi svaki dan. Sve te cifre gore nisu proverljive, ali su pažljivo sabrane iz pažljivih i vrlo tačnih izveštaja sa obe strane. Dakle, tačne su a prema najnovijim izveštajima, broj ubijenih vojnika se povećava geometrijskom progresijom. Pišaj ga i raporte sa fronta.

  • Jevrem says:

   Niko te ne tera da čitaš....

 2. mister x says:

  rista bre jesi li ti normalan imas li barem jednu dasku u glavi?300000 ukrajinaca je mrtvo,a ne 3 milijaedw!

 3. Jedan tamo, ne znaš ga ti... 🖕 says:

  Nije lepo što se smejete Risti. Čovek je ozbiljno mentalno retardiran.

 4. Rista Bre says:

  Hehehe...čuj ovu dvojicu...Da čovek ne poveruje kako su mi dali dobre savete. Mistereks, zar sam ja stvarno napisao 3 milijarde? Ma pročitaj ponovo, možda shvatiš. Nije loše ponekad čitati između redova, ali za to treba malo više od grama mozga. Moj komentar uopšte nije vezan za cifre koje sam naveo i što se tiče cifara, one nemaju nikakvu vrednost u tom komentaru. Ali nešto drugo ima vrednost. Zato čitajte ponovo sve dok ne shvatite. Ne sećam se da je ikad neko gluplje odgovorio na neki moj komentar kao vas dvoje sada. Čak ni onaj neki tamo nije toliko promašio nikad.

 5. Jedan tamo, ne znaš ga ti... 🖕 says:

  Prvo, nije dvoje nego dvojICA, jedan je "mister", drugi je "Jevrem". Drugo, tebi ni taj gram ipo mozga očigledno ne pomaže da makar jedan komentar stočiš iole pismenije, a kamoli smislenije. Nije "pisana reč" za one sa tri razreda osmoletke. 'Aj, sad, put pod noge pa u šetnju po M. M. Lugu. Pazi da se ne blatnjaviš puno, grdiće te kući.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *