ПАКЛЕНА НЕДЕЉА У ДОНБАСУ: Не памти се када је било овако напето, гађају цивиле и ратне репортере (ВИДЕО)

PAKLENA NEDELJA U DONBASU: Ne pamti se kada je bilo ovako napeto, gađaju civile i ratne reportere (VIDEO)

24 marta 2019

Prethodna nedelja je bila napetija nego ikad za Lugansku Narodnu Republiku, a u isto vreme na jugu Donjecke Narodne Republike se pojačava intenzitet napada ukrajinske armije.

Stanovnici naselja Zolotoje-5, koje je mnogo puta stradalo od granata ukrajinske vojske, rekli su u emisiji ‘’Služim Republici’’ da se ovakva napetost u LNR ne pamti.

U emisiji su osim razgovora sa stanovništvom prikazani i rezultati dejstava ukrajinske armije: ostaci mina i granata, oštećenje civilne infrastrukture, itd.

Ukrajinske oružane snage nisu poštedele ni DNR. Na jugu Republike se dogodio incident, u kojem su pripadnici ukrajinske vojske gađali ratne reportere iz pres-službe Uprave Narodne milicije DNR u naselju Kominternovo.

Prvo su ukrajinski dronovi zabeležili kretanje vozila trojice ratnih reportera, pa su posle toga ukrajinski vojnici otvorili vatru na vozilo u pokretu.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. rajko says:

  Znaju da ovim napadima neće postići ništa, ali hoće da isprovociraju Ruse po svaku cenu. Zašto? Šta je cilj? Odvlačenje pažnje Rusije sa nečeg što je zapadu mnogo važno? Čega? Šta je zapadu trenutno najvažnije? Venecuela? Sirija? Kosmet? Šta opet brljaju pa hoče da sakriju?

 2. milorad2 says:

  pijana raspojasana vojska sa suludim oficirima, pucaju jer su poludeli i jer im se sve smučilo.Mislim da tamo niko od višeg komandnog kadra ne kontroliše situaciju.Predugo drže te rezerviste u rovovima i potpuno je nebitno da li je naredjenje stiglo sa vrh da se otvori vatra ili su to lokalci na svoju ruku radili, mada mislim da je to anarhija unutar ukrajinske vojske koja uzima maha.

 3. samostalan says:

  Ma ko sisa ukrajinske Ruse, vazno je pomoci Maduru da ostane na vlasti. Putin je izdajnik ruskoga naroda, ali to mnogi ne vide.

  • Taipova Češma says:

   Ukrajinski Rusi se,bar za sada uspešno brane,od Rusije je sasvim dovoljno da ih naoružava i pruža logističku podržku. Venecueli treba pomoć kako u naoružanju tako i u komandnom kadru,obuci.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *